Şimdi Ara

İphone 6'daki kasa açıklığı hakkında ss'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir aylık turkcell'den alınma iphone 6'm var bariz şekilde ön kameranın üstü açık ve araya kağıt soktuğumda duracak kadar da belirgin sizce bunu genpaya vermeli miyim? Uzun süre beklenildiği için tereddütteyim ama ileride içine toz kaçma vb. Problem yaratır mı? Şimdiden teşekkür ederim.
     İphone 6'daki kasa açıklığı hakkında ss'li

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • içinize sinmediyse verin ama birçok ip6 da bu sorun var.kafaya çok takmıyorsanız kullanın gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolianwarrior

    içinize sinmediyse verin ama birçok ip6 da bu sorun var.kafaya çok takmıyorsanız kullanın gitsin

    Ama o kadar telefonsuz kalacam ya değişim yapmazlarsa o zaman çok kötü olur kesin değişirler mi ki acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben verilen surenin son gununde arayip 15dk icinde islemi tamamladim rengini bile degismeme izin verdiler yeni gelende de ayni sorun var arayip bunu da gondericem saglamini bulana kadar yilmak yok bence siz de oyle yapin o kadar para vermissiniz saglam telefon almak hakkiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degistirmezler. Cunku bunu bir problem olarak gormezler. Apple da bunu kabul etmez ayni sekilde. Cihazin isleyisince herhangi bir problem yok cunku. Icine toz girmesi vs diyorsunuz da cokkk kotu bir sekilde kullanmiyorsaniz telefonu, hic birsey olmaz. Ultra Slim silikon kilif o bolgeyi de kapatiyor zaten.
  • paranla rezil oluyorsun işte 2500 liralık makine git değişim iste 100 kerede değiştirseler gene iste
  • Şimdi apple mh ile görüştüm orda açıklık varsa görsel olarak da problem oluşturur değişim yapılır dedi görüştüğüm kişi fakat servisin yoğunluğuna göre telefon gelir dedi bir telefonu götürmeyi düşünüyorum cevap verenlere çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırı ile değişim yapacaklarsa verebilirsin. Ama tamir yapacaklarsa verme.

    Apple Türkiye'ye götür, elden değişim yapsınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Caesar

    Sıfırı ile değişim yapacaklarsa verebilirsin. Ama tamir yapacaklarsa verme.

    Apple Türkiye'ye götür, elden değişim yapsınlar.

    İşte o zor istanbulda değilim malesef ama tamir demedi mh degisim olur tabi dedi artik bi gonderip denicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • platinone kullanıcısına yanıt
    Uzun süre geçmiş Sonuç ne oldu acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jetmax

    Ben verilen surenin son gununde arayip 15dk icinde islemi tamamladim rengini bile degismeme izin verdiler yeni gelende de ayni sorun var arayip bunu da gondericem saglamini bulana kadar yilmak yok bence siz de oyle yapin o kadar para vermissiniz saglam telefon almak hakkiniz

    Nerede değişim oldu? Rengini değiştirmeyi çok istiyorum bende. Siyah çok iyi görünüyor çünkü
  • PaşaYiğit kullanıcısına yanıt
    Telefona ihtiyacım vardı diye garantiye vermeye fırsatım olmadı malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallaha ayıptır ya şu olayı sorun diye buralara taşımanın hatta abartıp telefonu garantiye göndermenin mantığı nedir. o kadarcık mesafe olmazsa o ekranın sökülüp takılması nasıl mümkün olabilir. tamam fazla para veriyoruz ama zorla değil ya. beğenmezsen almazsın olur biter. para vermişsin diye her noktasını kendi mantığına uyarlayamazsın.
  • qqyyxx Q kullanıcısına yanıt
    Seni ilgilendirir mi ? Ister garantiye verir ister vermez ay şekilde bende öyle. O bir sorundur ayıplı üründür Mühendisler aylarca mikrometrik ölçümlerle Eşsiz kasa üretsin bunu Öne sürerekte pazarlasın sende bu Tasarıma para ver sonra kasası açık kısaca sorunlu cihaz çıksın sende abarttığımızı söyle Ayıptır de ? Ben bu ürüne 3 bin lira vermişim tabi ki diğer cihazlardan kusursuz olacak senin gibi düşünmek enayilliktir. Ayrıca kasa açıklığı sorununun kronik olduğunu servislerin ve apple ın bunu kabul ettiğini Söylemek isterim ☺️.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PaşaYiğit kullanıcısına yanıt
    3000 tl verdin diye apple yi esir aldın hemi. cihazı size satarken mikrometrik kasa yaptık bunu mikroskopla inceleyerek kullanın demiyor. sıradan bir insan üretimi ürün olarak kullanın. bir telefona farklı misyonlar yükleyerek mükemmelik ararsan işte öyle servisi servis dolanırsın.
  • qqyyxx Q kullanıcısına yanıt
    Bit önceki cevabım daki son cümleyi okumadın galiba apple ve servisler bu sorunları kabul ediyor. Ve gerekeni yapıyorlar. Şimdi sana ne oldu avukatı mısın desem değilsin her neyse. Başka bir cihazda olmayıp benim cihazı da olan şey sorundur benim için öyle belki sen kabul edersin ama ben edemem. Ben birşeye para verdiysem tüm hakkımı da sonuna kadar kullanırım bilmem anlata bildim mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PaşaYiğit kullanıcısına yanıt
    cümlelerini okudum. bildiğin gibi apple müşteri memnuniyeti adı altında ottan sebeplerle garantiye yolladığın hemen hemen her cihazı itiraz etmeden değiştiriyor. bunun apple ayrıca ek getirileri var ama konuyu dağıtmaya gerek yok. sonuç itibariyle kasa açıklığını kronik bir sorun olduğu için değil müşteri memnuniyeti adına yapıyor diye düşünüyorum. benim bildiğim okuduğum resmi bir açıklaması yok.bunun kronik bir sorun olduğunu, seni üst yönetimden arayıp özel olarak bilgilendirmişlerse ona bişey diyemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.