Şimdi Ara

İpsala hududu akaryakıt istasyonu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu yanlış yerde ise kusura bakmayın. Sorum şu ki birkaç gün içerisinde İpsala sınır kapısından yurtdışına çıkacağım. Pasaport kontrolünden sonra hatırladığım kadarıyla Türk gümrüğü içerisinde bir BP istasyonu vardı, Yunanistan'da otoyol üzerinde akaryakıt istasyonu olmadığından yakıtı (eurodiesel) sınırdan almayı düşünüyorum. Bu istasyon hala çalışıyor mu ve yakıtı güvenilir mi ve de en önemlisi fiyatı ülkemizde satılan benzine göre daha ucuz yani vergisiz değil mi ? Bilmediğim yer, herhangi bir sıkıntı yaşamak istemem doğrusu. Yakın zamanda yurt dışına çıkanlar vardır illaki aramızda, bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

    Rota şu şekilde: İpsala-Yunanistan-Makedonya-Karadağ-Sırbistan-Bulgaristan-Kapıkule. Yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet dışında gereken bir belge var mı ? Mesela Bulgaristan da otoyol kullanmak için vinetka almak gerektiğinden haberim var. Yazdığım diğer ülkeler için böyle bir belge gerekli mi ? (özellikle Yunanistan ve Makedonya için soruyorum).

    Şimdiden teşekkürler.







  • Bu konu ile ilgili binlerce blog var. Ac oku bence. Hem nerede durulur ne yenir ne yapilir cok guzel aciklamalar var. İnternet derya deniz. Kimse oturup buraya bir blogdakinden daha detayli yazmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkettiyseniz ne yiyip ne içerim diye birşey sormadım, sadece huduttaki istasyonun çalışıp çalışmadığını sordum. Bahsettiğiniz bloglarda da kimse ''sınırdaki BP çalışıyordu, akaryakıt aldım' diye yazmayacağından burada bilen birisi varsa ondan kesin bilgi almak istedim.

    Teşekkürler yinede.
  • bulgaristandan ne almak gerekiyor anlamadım?

    neyse bnde merak ettim takip ediyim
  • Konuyu açmamın üzerinden 1 ay geçti, sağ sağlim gittik geldik çok şükür.

    Konuya cevap gelmedi fakat belki birilerinin işine yarar diye kendi tecrübemi yazayım yinede. Gümrük içerisindeki akaryakıt istasyonları binek araçlara hiçbir şekilde akaryakıt satmıyorlar, sadece otobüs ve TIR'lara akaryakıt satılıyor. Bu istasyonlara güvenip boş depo ile yola çıkmamanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efk0

    Konuyu açmamın üzerinden 1 ay geçti, sağ sağlim gittik geldik çok şükür.

    Konuya cevap gelmedi fakat belki birilerinin işine yarar diye kendi tecrübemi yazayım yinede. Gümrük içerisindeki akaryakıt istasyonları binek araçlara hiçbir şekilde akaryakıt satmıyorlar, sadece otobüs ve TIR'lara akaryakıt satılıyor. Bu istasyonlara güvenip boş depo ile yola çıkmamanızı tavsiye ederim.

    Bos depoyla mi yola ciktiniz? Birde yunanistan otobanlarinda benzinlik yok demistiniz nasil hallettiniz? Bu yaz bizde karadaga aracla gidelim dedik ancak schengen vizesi alamadik (memur yok ailede ) iptal oldu. Bulgaristandan gitsek bu seferde avrupada ne kadar "gelismemis" ulke varsa gezip gelmis olacaktik. Vereceginiz bilgiler fikir edinme acisindan onemli benim icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Plan değişince turu tem tersinden yaptık. Kapıkule'den çıkıp İpsala'dan yurda giriş yaptık. Yola çıkarken çeyrek depo yakıt vardı, hemen Bulgaristan girişi akaryakıt istasyonu olduğundan yakıtta sıkıntı yaşamadım.Yalnız dikkat etmek gerek, istasyon çevresinde ne idüğü belirsiz insanlar var, arabaya kilitli tutup çantanıza cebinize dikkat etmek gerek. Yakıtı Euro ile ödeyenlerden yaklaşık bir 8-10 tl fazla para alıyorlar. Tecrübesizlik işle, bir dahaki sefere leva alıp o şekilde ödeme yaparım. Otoyol kullanmak içinde vinetka almak gerek,10 leva yada 5 euro. Bundan sonra yapmanız gereken gece gündüz farlarınızı açık tutup, trafik kurallarına tamamen uymak. 40 yazıyorsa 40, 20 yazıyorsa 20 gidin.

    Evet Yunanistan'da istasyonlar otoyol dışında fakat yakıtı aldıktan sonra otoyola yine ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Bizdeki gibi giriş-çıkış şeklinde değil gişeler. Makedoya'dan geldiğimiz için orda doldurduk depoyu, yanlış hatırlamıyorsam 3.25 -3.50 TL gibi akaryakıtın litresi. Mazot ve benzin hemen hemen aynı. Makedonya'da depoyu doldurup rahat Yunanistan'ı geçtik.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.