Şimdi Ara

İrlanda'da ingilizce okullari ve yasam (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
18
Favori
23.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Kanada ve İrlanda arasında kaldık arkadaşımla. İrlanda'da Euro kullanılması ve küçük bir ülke olduğundan iş imkanlarının az olması durumu bizi biraz düşündürüyor. Siz ne dersiniz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MDemirbas14

    Selamlar. Kanada ve İrlanda arasında kaldık arkadaşımla. İrlanda'da Euro kullanılması ve küçük bir ülke olduğundan iş imkanlarının az olması durumu bizi biraz düşündürüyor. Siz ne dersiniz ?

    Merhabalar, eger dil okulu ile gidiyorsaniz Kanada'da dil okulu ile calisma vizesi alinamiyor maalesef.

  • Evet dil okulu ile gidiyorum ve biliyorum collage a gidene kadar yasal çalışılmıyor ancak birkaç ay cash çalışacağız yapacak bir şey yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MDemirbas14

    Evet dil okulu ile gidiyorum ve biliyorum collage a gidene kadar yasal çalışılmıyor ancak birkaç ay cash çalışacağız yapacak bir şey yok.

    Kolej arti dil kursunu birlikte satin alirsaniz o zaman dil kursunu kisa sureli alarak birkac ay alarak dedigin gibi cepten harcayarak idare edebilirsin ama sadece dil okulunu odeyip dil okulu ile gitmek istersen o zaman yanlis bilmiyorsam en az 6 aylik dil okulu alman gerekir ki bu durumda en az 6 ay cepten harcaman demek olur. Dil okulu bittikten sonra koleji satin alabilirsin bu durumda. Is olanaklari gercekten cok degisen bir sey, ama Irlanda ve Kanada arasindaki en onmli ayrim, Irlanda'da yuksek lisans yapan butun ogrenciler dogrudan calisma izninie sahip olurken Kanada'da bu calisma izni icin planlarinizi belirten bir mektup ile basvuru yapip calisma izni alabiliyorsunuz. Vizede red edilme olasiligi Irlanda'ya gore daha yuksek.

    Is imkanlari icin diyemem ama is cesitliligi acisindan Kanada sonucta daha buyuk bir ulke oldugu icin, daha cok cesitlilikte is bulunabilinir. Irlanda'ya gelip de is bulamayan ogrenci de pek yok. Kisiden kisiye degisen bir durum ama sonucta herkes bir sekilde calisiyor diyebilirim.





  • ozguragacik kullanıcısına yanıt

    Dil okulu sonrası kolej düşünüyorum diğer türlü kur da yükselince daha pahalıya geliyor maalesef. 6 aylık gitmeyi düşünüyorum ve 6 ay süresince geçici işler yapabilirim umarım. Vize açısından bir şey diyemem daha başvurmadım ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

  • Rica ederim. Yardimci olabilecegim birsey varsa cekinmeden sorabilirsin.

  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt

    Başvurunuzu yapabildiniz mi?

  • bunguo kullanıcısına yanıt

    Hayır daha yapmadım korona yüzünden

  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt

    İrlanda'nın durumu biraz belirsiz. Henüz bir gelişme yok. Başka ülkeler düşünür müsünüz?

  • bunguo kullanıcısına yanıt

    Hangi ülkeleri önereceksiniz ?

  • Merhabalar,

    Uzun süredir bekleyen arkadaşlarımıza müjde! Bu konu altında daha önce yazdığım gibi İrlanda'da uzun bir süredir dil okulları için vize verilmiyordu ama çok güzel bir haber geldi ve BUGÜN İTİBARİYLE DİL OKULLARI İÇİN VİZELERİN TEKRAR VERİLMEYE BAŞLANDIĞI BİLGİSİ GELDİ. Henüz resmi bir açıklama olmasa da her an yapılmasını bekliyoruz. Gelecek arkadaşlar için hayırlı olsun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguragacik -- 9 Eylül 2021; 14:30:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskender22

    Bu mesaj silindi.

    Evet Irlanda 1 yildan fazladir vize vermiyordu ve cok fazla ogrenciyi beklettiler, insanlar magdur oldu baya ama simdi vizeler cikmaya basladi. Umarim bir daha bu gunleri gormeyiz.

    Irlanda'dan vazgecenler icin dedigin gibi Malta ya da Dubai'yi oneririm.

  • Arkadaslar merhaba. Son guncellememde Irlanda vizeleri verilmeye baslaniyor demistim ve Irlandaa vizeleri son surat cikmaya basladi, gelen ogrenciler bile oldu. Pandemi doneminde acilan farkli okullar var ve bir tanesi fiyati dusuk tutup pazara cok hizli girdi. Aklinizda gelmek varsa okulun ucreti 2.445 Euro, ve icerisinde 6 ay okul +2 ay, 8 aylik oturma ve calisma izni var. Ilgilenenler icin okul zam yapmadan kaydinizi yapmanizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

  • Merhabalar Dublin Güvenli bir şehir mi hocam Homeless'lar ve Ergenler Hakkında bazı kötü yorumlar duydum. Bir de Hırsızlık konusunda Bisiklet hırsızlığı çok oluyormuş herhalde Bisiklet Kurye işi de o yüzden güvenli değil diyorlar sizin görüşünüz nedir ?


    @ozguragacik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankMorris10 -- 7 Ocak 2022; 0:26:5 >
  • @ozguragacik

    Özgür selam yıllardır bu konuyu ve seni takıp ediyorum. Samimiyetine ve içtenliğine eminim bunu belirteyim.

    Eşim ile work and study düşünüyoruz ama iki kişinin vize durumu ne olabilir, çoğu danışmanlık firmaları net bişey söyleyemiyor. %50 ihtimal sunuyorlar.

    Ayni dil okulu farklı dil okuku mu tercih etmeli?
    Ayni anda vize başvurusu mu yoksa ilk birimiz sonra birimiz mi ?

    Senin görüşün nedir bu konuda
    Teşekkür iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpsf kullanıcısına yanıt

    Evet daha once de konustugumuzu hatirliyorum. Tesekkurler guzel sozlerin icin.


    Oncelikle ayni anda esin ile birlikte dil okuluna (work&study) gitmeyi denerseniz %90 vize cikmaz.

    Nedeni de sizin dil okulunu bahane ederek Irlanda'ya surekli olarak yerlesmek istediginizi dusunecekler ve yuksek ihtimalle de vizeninizi reddedeceklerdir. Bu nedenle ayni anda dil okuluna basvuruyu onermiyorum.


    Ancak arada birkac ay olursa enaz 2-3 ay bilemedın 4-5 ay aralıklı olursa o zaman vizede sıkıntı yaşamazsınız.

    Hem de önden giden kişi sen ya da eşin yaşamınızındaha dengeli devam etmesi açısından kalacak yer ve iş ayarlamaları yapabilir.


    Farklı zamanlarda gideceğiniz için vize anlamında aynı dil okuluna gidiyor olmanız bir sorun yaratmaz.

    Ancak burada dilinizi geliştirmek istiyorsanız en azından farklı sınıflarda olmanızı öneririm çünkü böylelikle birbirinizle sürekli Türkçe konuşmak yerine sınıfınızdaki yabancılarla ingilizce konuşarak daha çok pratik yapma şansı bulacaksınız.


    Umarım cevaplarım tatmın etmiştir. Başka soruların olursa çekinmeden sorabilirsin.





  • @ozguragacik

    Hocam merhaba. Yiğenim İngilizce öğrensin diye İrlanda'ya yollamayı düşünüyoruz. Çok sosyal birisi olduğundan mümkünse az sayıda Türk olan bir yer seçmeye çalışıyoruz. Dublin'de çok fazla Türk var mıdır acaba?

    Varsa bizimki kesin bulur birilerini takılır onlarla pek bir şey öğrenemez.


    Ayrıca Cork şehriyle ilgili ne düşünürsünüz dil eğitimi olarak?

  • M!R4G3 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Dublin'de artık her yerde Türk görmek mümkün. Eğer Dublin düşünüyorsanız ve gideceği okulda Türk az olsun istiyorsanız ucuz okulları tercih etmeyin derim ben çünkü şu sıralar 'yeter ki Türkiye'den çıkayım' düşüncesiyle durumu olmayan insanlar bile tüm varı yoğunu satarak İrlanda'ya geliyor ve ucuz okullara geliyor. Orta fiyatlı okullar da aynı şekilde Türk öğrencilerin en çok seçtiği okullardan oluyor. Ya Dublin'de çok para ödeyerek Türklerin az olduğu Emerald, Kaplan gibi okullara göndereceksiniz ya da dediğiniz gibi Cork ya da Galway gibi diğer büyük şehirlere yine biz Türklerin nispeten daha az olduğu şehirlere göndereceksiniz.

    Cork'ta dil eğitimi gayet iyi, Cork English Academy ve Cork English College var, ikisinin de eğitimi çok iyi. @M!R4G3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguragacik -- 25 Ocak 2022; 12:24:21 >
  • FrankMorris10 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, Dublin'in genel olarak güvenli ama bazı bölgeler sıkıntılı ve oralardan kaçınmak gerek. Bisiklet hırsızlığı çok yaygın, o nedenle bisikletinizi sağlam kilitlerle çok iyi kilitlenmeniz gerekiyor.Kurye işi güvenli ama bazı bölgeler çok güvenli değil diyelim, o bölgelere sipariş almayarak bundan kaçınabilirsiniz. Dublin'de yüzlerce bisikletli kuryeci çalışıyor ve öğrencilerin en büyük geçim kaynaklarından biri bu meslek. Sonuç olarak bu işi yaparken dikkatli olunması gerekiyor. Ergenler sadece bisiklet çalmada değil genel olarak İrlanda'nın toplumuna karşı en büyük güvenlik tehdidi. Polis hiçbirşey yapamıyor ve onlar da bunu kullanıyorlar. @FrankMorris10

  • ozguragacik kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.