Şimdi Ara

Iron Man (2008) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
8.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth


    quote:

    Orjinalden alıntı: PHI


    quote:

    Orjinalden alıntı: QuadroPLeX

    Filmin DVD ve Bluray rip versiyonlarının sonunu izleyin (Jenerikten sonraki bölümleri)

    The Avengers isimli proje ile ilgili ipucu var
    Filmin sonunda Samuel L. Jackson cıkıyor karsımıza SHIELD isimli birliğin yöneticisi olarak

    2011 de Marvel Enterprise'ın cıkaracagı The Avengers isimli SuperHero Takımı olarak Marvel'ın karakterlerinin birlikte oynatılacagı film...


    The Avengers İMDB'de bulabilrisiniz http://www.imdb.com/title/tt0848228/

    Hobaaaa. Bunu görmemiştim. Şimdi izledim bendeki prodji sunumunda da mevcutmuş.
    Süper ya

    incredible hulk'un sonunda tony stark general'e gidiyor. iron man'in sonunda samuel jackson tony stark'a gidiyor.
    Çok iyi ya. Yeni filmin ipuçlarını vermişler adamlar.
    Demek ki önce tony'ye samuel jackson bahsediyor. Sonra tony incredible hulk'taki general'e gidiyor.

    http://img221.imageshack.us/img221/6867/bscap0000rc0.jpg


    O sahneyi görmek için sinemada 10 dk jeneriğin bitmesini beklemiştir. Tek ben kalmıştım koskoca salonda.

    1-Nerden biliyordun hocam o sahnenin olduğunu?
    2-Hadi jenerik akarken kapatsalardı? Olay çıkarır mıydın?




  • 1- Jenerik sonunda sahne olduğunu öğrenmiştim. Zaten X-Men 3'ten sonra hep bekliyorum böyle şeyler.
    2- Evet çıkarırdım. Jenerikleri sonuna kadar aktaran AFM gibi bir salon seçtim bu sebeple. Öyle amatör bir sinemaya gitmedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    1- Jenerik sonunda sahne olduğunu öğrenmiştim. Zaten X-Men 3'ten sonra hep bekliyorum böyle şeyler.
    2- Evet çıkarırdım. Jenerikleri sonuna kadar aktaran AFM gibi bir salon seçtim bu sebeple. Öyle amatör bir sinemaya gitmedim.

    Önceden hazırlıklıydın yani.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mewluth

    1- Jenerik sonunda sahne olduğunu öğrenmiştim. Zaten X-Men 3'ten sonra hep bekliyorum böyle şeyler.
    2- Evet çıkarırdım. Jenerikleri sonuna kadar aktaran AFM gibi bir salon seçtim bu sebeple. Öyle amatör bir sinemaya gitmedim.

    Adminim şu pmlerini bir sil mesaj yazamıyoruz sana
  • Iron Man'in Blurayi çıktıktan 48 saat sonra tüm zamanların en çok satan blurayi olarak yeni bir rekora imza attı.Rekor 9 Aralık The Dark Knight'ın çıkışına kadar Iron Man'de kalacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnuR

    Iron Man'in Blurayi çıktıktan 48 saat sonra tüm zamanların en çok satan blurayi olarak yeni bir rekora imza attı.Rekor 9 Aralık The Dark Knight'ın çıkışına kadar Iron Man'de kalacak.

    Dark knight kesin geçer diyosun yani.
    Eve bence de geçer.




    Adamlar Bluray'de rekor kırıyor. Olaya bakın .




  • Tam evlik efekt filmi hikayeside öyle çok kötü değil..Ev için alınabilecek en iyiler arasında ama kişisel olarak tatmin eder mi orası tartışılır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnuR

    Iron Man'in Blurayi çıktıktan 48 saat sonra tüm zamanların en çok satan blurayi olarak yeni bir rekora imza attı.Rekor 9 Aralık The Dark Knight'ın çıkışına kadar Iron Man'de kalacak.



    Katılıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnuR

    Iron Man'in Blurayi çıktıktan 48 saat sonra tüm zamanların en çok satan blurayi olarak yeni bir rekora imza attı.Rekor 9 Aralık The Dark Knight'ın çıkışına kadar Iron Man'de kalacak.

    Bravo gerçekten haketmiş diyebilirim. Filmi ben sinemada izleyip beğenmiştim.
  • Dark Knight'ın Bluray lerini ilk 24 saatten sonra, uzun bir müddet bulamayabiliriz Stoklar yetişmez

    İnşallah bulabilirsem, Limited Edition almayı düşünüyorum

    http://bluray.highdefdigest.com/1826/darkknight_le.html

    Gel 9 Aralık gel




  • Filmi bugün bir kez daha izledim eğlenceli ve aksiyonu bol film çok hoşuma gitti İron man zırhıda baya karizma
  • Ben bu filmi beyenmedim
  • Filmin Imdb'de ki Travia bölümünün çevirisi, ekşiden alıntıdır.


    * rachel mcadams, jon favreau'un pepper potts'u oynaması için ilk seçimiymiş fakat rachel mcadams rolü reddetmiş.

    * jon favreau filmi, robert altman'ın superman'i , tom clancy romanları, james bond filmleri, robocop ve batman begins karışımından oluşan bir film diye tanımlamış.

    * çizgi romanda, tony stark vietnam savaşına katılıyor ve iron man oluyor. daha sonradan vietnam savaşını, körfez savaşı olarak değiştirmişler. filmde ise bunu afganistan'a çevirmişler.

    * filmin çekimlerine başlandığı sırada, filmin yapımcıları daha çok filmin senaryosuna ve aksiyona kafa yorduklarından dolayı, diyaloglar üzerinde henüz fazla duramamışlarmış. bu yüzden çoğu replik doğaçlama olarak ortaya çıkmış.

    * tony stark'ın filmde kullandığı araba bir audi r8 çünkü marvel studios'un audi'yle promosyon anlaşması varmış. filmde kullanılan diğer arabalar da audi s5 coupe ve audi q7 suv.

    * çekimler sırasında kullanılan aaton marka 35 mm bir kamerayı yanlışlıkla bir tank ezmiş.

    * ekim 1999'da quentin tarantino filmi çekmek için talip olmuş. haziran 2001'de joss whedon filmi çekmek için masaya oturmuş, aralık 2004'te nick cassavetes yönetmenlik görevine getirilmiş 2006'da film vizyona girecekmiş ama maalesef olmamış ve en sonunda nisan 2006'da jon favreau ile çekimler başlayabilmiş. (tarantino'un yönettiğini izlemek isterdim doğrusu)

    * nicolas cage ve tom cruise iron man rolü için talip olmuşlar hatta tom cruise filmi yönetmek istediğini de söylemiş.(isabet ki öyle bişi olmamış)

    * stan lee tony stark karakterini yaratırken howard hughes'i örnek almış. bilenler bilir howard hughes biraz kaçık, son derece zengin ve çok zeki bir iş adamı olup sürekli icat yaparmış ve kadınlara da oldukça düşkünmüş.

    * ghostface killah sıkı bir iron man fanıymış. takma isim olarak ironman ve tony starks'ı kullanırmış. kendisine filmde ufak bir rol vermişler fakat sonradan o sahneyi kesmek zorunda kalmışlar. bunun üzerine joe favreau kendisinin we celebrate adlı parçasının klibini filme koyarak onun gönlünü almış.

    * ilk tasarlanan iron man kostümü 90 pounds (yaklaşık 41 kg)muş.

    * pepper'ın, tony'i zarar görmüş iron man kostümünü çıkarırken yakaladığı sahnede, arka tarafta captan america'ya ait henüz tamamlanmamış bir kalkan göze çarpıyor.

    * jon favreau, terrence howardı james rhodes olarak kadroya alırken onun çok iyi bir war machine olacağını düşünüyormuş. zaten bir sahnede rhodes tony'nin ilk yaptıgı iron man kıyafetine bakarak, " bi daha sefere bebeğim" diyor. bu da 2. filmde war machine'i görebileceğimize dair bir ipucu.

    * film için hazırlanan iron monger3.5 metre ve 360 kilo imiş. kullanılması için 5 kişiye ihtiyaç varmış.

    * jeff bridges, rolüne hazırlanmak için bol bol iron man okumuş ve saçını kazıtıp sakal bırakmış. (çizgi romanda obadiah stane kel ama sakalı yok)

    * bilirsiniz stan lee filmlerde ufak roller oynamaya bayılıyor (cameo) filmde tony kendisi adına verilen davette 3 sarışınla yanyana duran birisine hugh hefner sanarak selam hef diyor. işte o stan lee. daha sonradan stan lee bunun yeraldığı en eğlenceli cameo olduğunu belirtmiş.

    * jon favreau, bütün super kahraman filmlerinin new york'ta çekilmesinden rahatsız olduğu için filmi california'da çekmiş. (california here we comeee hehehe)

    * senaryonun ilk versiyonlarından birinde spiderman 2'de izlediğimiz dr. otto octavius'un kol olarak kullandığı zımbırtıların (solungaç mı diyim dokunaç mı diyim ne diim bilemedim) tony stark tarafından tasarlandığından bahsediliyomuş. daha sonra bunu filme koymaktan vazgeçmişler.

    * jon favreau, iron man'in karşısına çıkarıcak kötü adam ararken oldukça zorlanmış zira filmin doğa üstü olmasından çok gerçekçi olmasını istiyomuş. bu yüzden iron man'in bilinen düşmanları olan "titanium man" veya "crimson dynamo" yerine daha az bilinen "iron monger"ı seçmiş zira iron monger'da iron man gibi bir teknoloji ürünü sonuçta.

    * marvel comics'in ilk finanse ettiği filmmiş.

    * tony stark'ı esir tuttukları mağara aslında 180 metre uzunluğunda bir setmiş.

    * afganistan'da geçen sahnelerin çoğu, olancha-california kum tepelerinde çekilmiş ve film ekibi bu sahneler çekilirken 60 mil hızla esen rüzgarlara maruz kalmışlar.

    * filmin ilk senaryolarından birinde kötü adam olarak mandarinvarmış ve endonezyalı bir terorist olarak karşımıza çıkıyormuş.

    * 1966 yapımı iron man'in theme'i filmde 3 ayrı yerde duyuluyor. apogee ödül töreni, casino, ve tony stark'ın yatak odası sahnesinde.

    * stark ve james rhodes mit'den beraber mezun olmuşlar. rhodes tony'le telefonda konuşurken parmağında brass rat yüzüğünü görebilirsiniz.

    * iron man bir hedefe kilitlendiğinde çıkan ses space invadersda laser cannonla ateş edildiğinde çıkan sesmiş.

    * tony'nin bilgisayarının adı jarvis. (just a rather very intelligent system) bu tony'nin uşağı edwin jarvis'e bir göndermeymiş zira batman'in uşağı alfred'le kıyaslanmasın die jarvisi yapay zeka olarak tasarlamaya karar vermişler.

    * filmde bahsedilen s.h.i.e.l.d. (the strategic homeland intervention, engagement and logistics division) çizgi romanda supreme headquarters, international espionage, law-enforcement division olarak geçiyormuş. 1991'de strategic hazard intervention, espionage logistics directorate olarak değiştirilmiş.

    * film, sinemalara bell ve debonair isimleri altında yollanmış.

    * obadiah stane'in piyano çaldığı sahnede obadiah antonio salieri'den bir parça çalıyor. söylenenlere göre salieri, mozart'la beraber çalışmış ve daha sonra onu kıskanıp öldürmüş. bu olay obadiah ve tony arasındaki ilişkinin bir benzeri gibi duruyor.

    * iron man ve iron monger otoyolda dövüşürken arkada roxxon logolu bir bina göze çarpıyor. roxxon yasa dışı yaptığı işlerle ün salmış bir şirket ve tony stark'ın anne ve babasının ölümünden sorumlu oldukları düşünülüyor.

    * filmde teroristlerin taşıdıkları silahlar gerçekmiş. en çok kullandıkları g36, ump ve colt m4a1 carbinemiş.

    * tony, yinsen'le tavla oynarken sheesh o besh diyor. bu bildiğimiz şeş beş.

    * tony stark'ın yaşam hikayesi anlatılırken robert downey jr ve babasının gerçek fotoğrafları kullanılmış. ayrıca bill gates'in gençlik fotosu da photoshopla tony stark'ın yanına yerleştirilmiş.

    * filmin sonunda tony gazeteye bakarken, gazetenin manşetinde iron man kim yazısı ve iron man'in bir fotosu gözüküyor. bu foto aslında filmin çekimi sırasında çaktırmadan filmi videoya alan bir amatörün videosundan bir sahneymiş. video 2007'nin ortasında internette yayınlanmış.

    * jarvis'i seslendiren paul bettanymiş.

    * tom morello film müziklerinin bestesine katkıda bulunmuş ve filmde güvenlik görevlisi olarak ufak bir rolde oynamış.

    * tony stark'ın garajındaki arabalardan birisi tesla roadster. film yapım aşamasındayken henüz bu arada piyasaya çıkmamışmış.

    * filmin senaryosu , iron man'in 1986'da yayınlanan 200. sayısı üzerine kuruluymuş.

    * çizgi roman'da nick fury karakteri african-american olarak betimleniyor.

    --- spoiler ---

    *nick fury karakteri yaratılırken samuel l. jackson örnek alınmış. hatta the ultimatesın bir bölümünde marvel karakterleri acaba filmimiz yapılsa bizi kim oynardı die tartışırlarken, nick fury beni samuel l. jackson oynasın demiş. filmin jeneriği bittiği sırada görüyoruz ki gerçekten nick fury'i samuel l. jackson oynuyor.

    * filmin sonundaki nick fury sahnesi çok gizli olarak çekilmiş, bu sahneyi sadece çekirdek kadro biliyormuş ve bütün ön gösterimlerde bu sahne silinmiş.

    * nick fury, stark'a avengers initiative ile ilgili konuşmak istediğini söylüyor. bu the avengers'a bir gönderme. the avengers, hulk, ant-man, wasp, thor ve iron man tarafından kurulan bir süper kahraman takımı.

    --- spoiler ---

    * film, 2008'de 300 milyon dolar hasılatını ilk aşan film.

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14101999




  • Bence başrol çok güzel oturmuş ama beyenmeyen arkadaşlar çoğunlukta şaşırdım gerçekten.
  • Filmi HD izleyince güzel.]
  • ben pek begenmedim filmi
    hele bazi sahneleri bana goradaki commodor 64 sahnesini animsatti
    hulk daha iyiydi hernekadar cok sacmalik barindirsada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 15 Kasım 2008; 23:21:42 >
  • bende izliyeli 1 hafta felan oluyor filmi çok beyendimm heleki yükses seste izleyince dahada beğendimm
  • fena değildi
  • I'm Iron Man.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.