Şimdi Ara

İş hukuku hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 30 haziran da iş başı yapacağım iş yerimde 5 gündür rprluydm.Buna göre şirket çarşamba gününden itibaren çalıştırıp pazar günü de dahil haftalık tatilimi vermedi. Bunun normal bir durum olduğunu dile getirdi. 7 günün altında alınan raporlar da şirket personeline haftalık çalışma iznini vermek ile yükümlüdür. Bu doğru değilmi? 2.si vardiyaya gidicem çoğunuz böyle bir vardiya sistemini bilmiyor olabilir. Sabah 4 de gidicem sabah 8.30 da vardıyadan çıkıp akşam 17 de iş başı yapıp 22 de vardıyadan çıkacağım. İşte burda beni aydinlatabilecek biri varmi acaba? Normalde 11 saat olması gerekmiyor mu? Şirkete dava açabilirmiyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Ne davası açmak istiyorsunuz tam olarak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigs B kullanıcısına yanıt
    Geçmişe dönük fazla mesai ve split calistirmalari hakkında örnek sabah 4 öğlen 1 üstüne 19 da ise gidip 22 de işten çıkma bunlar yasal değil. Nasıl bir yol izlemem gerek bu konuda yardım lazım rpr dönüşü (5 gün rpr) haftalık 24 saatlik izin verilmemesi mesela

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gorkem0707 kullanıcısına yanıt

    İşçilik alacakları davası açmanız gerekiyor. Varsa yazılı delil yoksa iddialarınızı tekrarlayacak bir tanık delinine ihtiyacınız var.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    Peki çelikbilek bey ben o arada işime devam edebilirmiyim birçoğumuz 3 haftadır sadece yalancı izin ile dönüyoruz örneğin 17 24 gidip sözde izin yapıp pazar mesela 17 24 pztsi izin ama pztsi gece 23 de servis e binip gece 12 sabah 8 vardiyasında gidiyoruz 6 gün çalışıp yalancı izin bu da yasal değil değilmi? Bu arada cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orada çalışmaya devam edip etmeme kararı sizin tercihiniz. Ayrıca dava açtığınızda muhtemelen sizi işten çıkartırlar ve siz de işe iade davası açarsınız. İşe iade davasını kazandığınızda sizi işe iade almazlarsa en az 4+4 maaş tazminat vermeleri gerekiyor.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    İlginiz için yardımınız için çok teşekkürler. Son 1 sorum olabilirmi acaba? Çok kişi bu konuda mağdur ve artık çoğu kişi gemileri yakmak istiyor bıktık. Bir de yalancı izin diye değil de izin sonrası posta değişimi oluyor akşamdan geceye o zaman hem 24 saat kesintisiz izin hem posta değişimi 11 saati vermek zorunda mı sadece 24 saat izin verse yasal mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gorkem0707 kullanıcısına yanıt

    Posta değişiminde işçiler sürekli olarak en az on bir saat dinlendirilmeden çalıştırılamaz. Bu hüküm, postası değiştirilen işçilere de uygulanır.


    Postalar halinde işçi çalıştırılarak yürütülen işlerde, işçilerin gece postalarında 7,5 saatten çok çalıştırılmaları yasaktır. 


    Gece ve gündüz işletilen ve nöbetleşe işçi postaları çalıştırılarak yürütülen işlerde postalar; en fazla bir iş haftası gece çalıştırılan işçilerin, ondan sonra gelen ikinci iş haftasında gündüz çalıştırılmaları suretiyle ve postalar birbirlerinin yerini alacak şekilde düzenlenir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.