Şimdi Ara

İŞE, 7,5 KM BİSİKLET SÜREREK GİDİLEBİLİR MİYİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşe bisikletle gitmeyi düşünüyorum. Yolun 300 m civarı kısmı yokuş aşağı gerisi düz. Aktif spor yapmıyorum. Boy kilo oranı normal diyebilirim boyum 1.88. 7,5 km iş ve ev arası. Sizce bu yolu bisikletle katetmek ne kadar zorluk çıkarabilir ? Bisiklet süren yada spor yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)



  • Bisikletin 27.5 jant ustu ve max 1.75 kalinlikta ise gidilir bu degerler disinda ise gidilmez seni yorar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 23 Nisan 2019; 12:7:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe yorgun argın varmak istiyorsun deneyebilirsin bu yöntemi, o mesafe profesyonel bisikletçilere göre.Ha birde uzun süredir bisiklet sürmediysen spor yapmadıysan işe vardığında belden aşağın felçli olacak 3 gün ayaklarının üzerinde duramayacaksın:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    sorun olmassa söylediğin özelliklerde birkaç bisiklet önerebilir misin ?
  • Çok isabetli bir iş yapmış olursun ..hem spor olur hem hobi olur ..önce alacağın bisiklet dağ bisikletimi yol bisikletimi olucak ona karar vermeniz lazım ...ben decathlondan rr540 dağ bisikleti aldım fiyatına göre çok güzel ..gerçi zam gelmiş ben 1800e almıştım ekim ayında ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş bir günümde deneyeyim bakalım nasıl olacak tabi önce bisiklet lazım. uzun yıllar basketbol oynadım üni. bittikten sonra sporla uğraşmadım yaklaşık 1.5 yıldır falan. normal bir insana göre daha hızlı bu rutine ayak uydurabileceğimi düşünüyorum.
  • Ben 18 km için hesapladım ve yapamayacağımı anladığım için vazgeçtim. Çünkü ortalama 45-50 dakika sürecekti minimum.

    Ama yerinde olsam yapardım yarı yarıya düşüyor zaman.
  • Gidilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bisikletle gittigin yolu yuruyorum hacim. 7.5 km çok uzun mesafe değil bisiklet yolun varmı kaldırımlar geniş mi önemli olan konular bunlar mesafeden once can güvenliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direkt 7.5 ile başlamak zor gelebilir. Tavsiyem boş günlerinde falan al bisiklet sür 3-5km. Alıştır kendini ve vücudunu ondan sonra başla. Spor yapmayan biriyden 7.5km sürersen gittiğinde adım atamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    benim amacımda o fakat arkadaş korkuttu biraz az önce. Zaten işim gereği her gün 9 saat oturuyorum pc karşısında. Kışın basketbolda oynayamıyorum iyice hareketsiz kaldım biraz kiloda aldım. minibüslerde tıka basa dolu oluyor inanın bisiklet sürmüş gibi efor sarfediyorum 40 dakka boyunca ayakta bir sağa bir sola savrukup ayaktaki kadınların sürekli üstünüze çullanması hiç hoş birşey değil. havasızlıktan bayılmaktan korkuyorum.
  • Yaklaşık 8 km mesafe okula gidiyorum bisikletle. İlk başta 6.km'de falan mola ihtiyacı oluyordu ama artık ona da gerek kalmadı alışınca. İlk haftalarda her gün bisikletle gitmeyin ama zorlarsanız yorulup vazgeçebilirsiniz. Alışınca keyifli oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kara Komite

    Direkt 7.5 ile başlamak zor gelebilir. Tavsiyem boş günlerinde falan al bisiklet sür 3-5km. Alıştır kendini ve vücudunu ondan sonra başla. Spor yapmayan biriyden 7.5km sürersen gittiğinde adım atamazsın
    dediğin mantıklı hocam hafta sonu deneyebilrim bisiklet alıp.


    @tesbihcekenhoroz Saygılar reyiz. Yol şu şekilde hocam evden sahil yoluna kadar araç yolundan inceğim ki bu kısım hep yokuş aşağı olacak, trafiksiz ve çok güvenli inebilirim bu yoldan. sonra yolun yarısından fazla kısmı için bisiklet yolu var. Bir kısmınıda sabah vakti boş olan fuar alanını kullanacağım ( belki bilen olur kocaeli fuarı).




  • o kadar mesafe bisiklet için hiç bir şey , iyi sele lazım rahatsızlık verebilir birde sıcak havalarda sıkıntı olabilir
  • 7.5km hiçbirşey değil, 1 saatte yürüyerek bile gidilebilir bir yol,

    can güvenliğiniz varsa çok rahat gidip gelebilirsiniz bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisikletiniz ince tekerli yani asfalt ya da yol bisikleti olursa çok rahat edersiniz. Kron'un TX serisine bakabilirsiniz. Bende Kron tx300 var. V Frenli, hidrolik frenlere göre bir tık daha hafif. İnce tekerli olması sayesinde de fazla yormuyor ama rampa aşağı inişlerde teker yolu çok iyi tutmadığından frenleme sıkıntılı olabiliyor biraz, tam tersi rampa çıkışı da dağ bisikletlerine göre biraz daha rahat. Bisiklete alışınca çok uzun yollar yapabiliyorsunuz. Geçtiğimiz yaz tek günde 50km yol yaptığım oldu ancak kış mevsimi boyunca hiç binmedim. Şu an binsem 5. kilometrede tıkanırım muhtemelen. Sürdükçe açılırsınız, daha uzun yol yapmaya ve dayanıklı hale gelmeye başlarsınız :) Umarım kendinize uygun bir bisikleti kolayca bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

    Bisikletin 27.5 jant ustu ve max 1.75 kalinlikta ise gidilir bu degerler disinda ise gidilmez seni yorar
    max 1,75 ? hocam lastik ölcüsü mü bahsettiğin ? 700*40 gibi birşey mi nedir tam olarak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj batuhan

    Bisikletiniz ince tekerli yani asfalt ya da yol bisikleti olursa çok rahat edersiniz. Kron'un TX serisine bakabilirsiniz. Bende Kron tx300 var. V Frenli, hidrolik frenlere göre bir tık daha hafif. İnce tekerli olması sayesinde de fazla yormuyor ama rampa aşağı inişlerde teker yolu çok iyi tutmadığından frenleme sıkıntılı olabiliyor biraz, tam tersi rampa çıkışı da dağ bisikletlerine göre biraz daha rahat. Bisiklete alışınca çok uzun yollar yapabiliyorsunuz. Geçtiğimiz yaz tek günde 50km yol yaptığım oldu ancak kış mevsimi boyunca hiç binmedim. Şu an binsem 5. kilometrede tıkanırım muhtemelen. Sürdükçe açılırsınız, daha uzun yol yapmaya ve dayanıklı hale gelmeye başlarsınız :) Umarım kendinize uygun bir bisikleti kolayca bulabilirsiniz.
    tx300 değilde tx 150 var 28 jant fiyatıda bana uygun gibi ne dersiniz bu modele ?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.