Şimdi Ara

Isıtma Ve Isınma Hakkında Bazı Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı Sorularınıza Yanıt Bulabileceğinizi Düşündüğüm Şeyleri Alıntı Yapıp Koydum


    RADYANT ISITMA SİSTEMLERİ ÇEŞİTLERİ
    Radyant Isıtma Cihazları Çeşitleri Borulu Tip Radyant Isıtıcı, Vakum Fanlı Radyant Isıtıcı, Üflemeli Tip Radyant Isıtıcı, Seramik Yüzeyli Radyant Isıtıcı, Elektrikli Radyant, Sürekli Tip Radyant, Sulu Sistem Radyant Isıtma


    GÜNEŞ NASIL ISITIR?
    Güneşin yaydığı ve dünyamıza da ulaşan enerji, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir, güneşteki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi şeklindeki füzyon sürecinden kaynaklanır. Dünya atmosferinin dışında güneş ışınımının şiddeti, aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m2 değerindedir, ancak yeryüzünde 0-1100 W/m2 değerleri arasında değişim gösterir. Bu enerjinin dünyaya gelen küçük bir bölümü dahi, insanlığın mevcut enerji tüketiminden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970'lerden sonra hız kazanmış, güneş enerjisi sistemleri teknolojik olarak ilerleme ve maliyet bakımından düşme göstermiş, güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.


    ISI NEDİR?
    Isı, belirli sıcaklıktaki bir sistemin sınırlarından, daha düşük sıcaklıktaki bir sisteme, sıcaklık farkı nedeniyle transfer edilen enerjidir. Isı da iş gibi bir enerji transfer biçimidir. Isı ve iş hiçbir cisimde depo edilemez, ancak sistem sınırlarında ve geçiş halinde iken belirlenebilir. Her ikisi de birer eğri fonksiyonudurlar. Bir başka deyişle, ısı ve iş geçiş halindeki enerjilerdir. Isı sıcak bir maddenin soğuk maddeye ilettiği sıcaklığı sağlayan bir enerji türüdür

    DOĞALGAZIN EKONOMİK KULLANIMI
    1. Çatı izolasyonunuz yetersiz ise izolasyonunuzu uygun bir şekilde yaptırınız. Çatınızdaki ısı kaybınız %20 civarındadır. Bu şekilde ısıtma maliyetinizi azaltabilirsiniz. 2. Sistemlerinize zaman ayarlı termostat monte ettirdiğinizde veya zaman ayarlı termostatı bulunan cihazlar kullandığınızda gaz tüketiminiz optimize olacaktır.


    DOĞALGAZIN ÖZELLİKLERİ
    Doğal gaz esas olarak metan (CH4) ve daha az oranda etan (C4H10) ve propan (C3H8) gibi hidrokarbonlardan meydana gelir. Ayrıca bileşiminde azot (N2), karbondioksit (CO2), hidrojensülfür (H2S) ile helyum (He) gazları da bulunabilir. Ancak H2S zararlı bir bileşen olduğundan, doğal gaz üretim noktasında bu bileşenden temizlenerek boru hattına pompalanır. Doğal gaz renksiz ve kokusuz bir gazdır. Doğal gazın evsel kullanım ve merkezi ısıtma olmak üzere konutlarda iki farklı kullanım alanı vardır. Bu farklı alanlardaki alternatif yakıtlar da farklıdır. Evsel kullanımda alternatifler hava gazı, LPG; ısıtmada ise kömür ve fuel oildir.

    INFRARED ISITMA NEDİR?
    Kızılötesi (IR veya Infrared) ışınım, dalgaboyu görünür ışıktan uzun fakat terahertz ışınımından ve mikrodalgalardan daha kısa olan elektromanyetik ışınımdır. Teknolojide kabul edilen ismi olan infrared Latince'de aşağı anlamına gelen infra ve ingilizce kırmızı anlamına gelen red kelimelerinden oluşmaktadır ve kırmızı altı anlamına gelir. Kırmızı görünür ışığın en uzun dalgaboyuna sahip rengidir. Kızılötesi ışınımın dalgaboyu 750 nanometre ile 1 milimetre arasındadır. Normal sıcaklığındaki insan vücudu 10 mikrometre civarında ışıma yapar. Doğrudan alınan güneşışığı %47 kızılötesi, %46 görünür ışık ve %7 morötesi ışınımdan oluşur.

    RADYANT ISITMA NEDİR?
    Radyant Isıtma iç ve dış mekanların ısıtılması için kullanılan bir teknolojidir. Radyant ısıtma, bir ısı kaynağından yayılan "Radyant Enerji" sayesinde oluşmaktadır. Radyant ısıtma sistemleri konusunda esin kaynağı doğadır. Kış aylarını düşünün; bulutlu bir günde dolaştığınız bir anda güneşin bulutların arasından çıktığını düşünün, bir sıcaklık hissedersiniz. Hissedilen bu ısınmanın nedeni bir anda 5-10 °C hava sıcaklığı artışı değil, size ulaşan Kızılötesi ışınlardır. Bulut güneşi tekrar kapattığında ise bu ısınma ortadan kalkacaktır. İşte aynı düşünceden yola çıkarak “Radyant Isıtma Sistemleri” tasarlanmıştır. Bu sistem aynen doğada olduğu gibi ortam havasının ısıtılması yerine kişilerin doğrudan konfor sıcaklığını hissetmelerini sağlamaktadır.

    DOĞALGAZ NEDİR ?
    Doğalgaz renksiz, kokusu olmayan, havadan hafif ve başlıca metan, etan ihtiva eden yanıcı bir gazdır. Temizdir ve atık gazları çevreyi kirletmez. Tam yanma durumunda mavi renkli bir alevle olur. Doğalgaz rezervleri petrol yataklarına yakın veya onlarla birlikte bulunur, doğalgaz çok düşük sıcaklıklarda 160 derecede ve atmosfer basıncında sıvılaşabilir. Dolayısıyla, yaşanabilir ortamların tamamında gaz halindedir. Yani doğalgaz, gaz halinde olarak borularla taşınabileceği gibi sıvı halde ( LNG ) olarak özel tankerlere veya sıkıştırılarak (CNG - " Compresed Natural Gas ") taşınabilir.

    LPG NEDİR?
    Açık ismi Likit Petrol Gazı (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) olan bu madde, ham petrolün rafinerilerde işlenmesi sonucu veya doğalgaz kuyularından doğrudan elde edilebilen, taşınma ve depolanması aşamasında sıvı fazda olup, tüketimi ise gaz fazında gerçekleştirilen enerjisi yüksek, temiz ve çevre dostu bir yakıt türüdür. LPG'yi oluşturan hidrokarbonlar incelendiğinde, içeriğinin ağırlıklı olarak Propan (C3H8) ve Bütan (C4H10)'dan oluştuğu görülecektir. Yani ham petrolün rafineride işlenmesi esnasında ortaya çıkan gazların karbon zincirleri basitten karmaşığa doğru değişmekte, bunlar da sırasıyla Metan (CH4), Etan (C2H6), Propan (C3H8), İzobütan (C4H10), Bütan (C4H10) ve Pentan (C5H12) diye adlandırılmaktadır. Fiziksel yapıları itibariyle sadece Propan ve Bütan sıvılaştırılmış petrol gazı olarak kullanılmaya uygun olup, Metan ile Etan doğalgaz, Pentan ve daha ağır hidrokarbonlar ise akaryakıt sınıfına girmektedirler.

    PROPAN NEDİR?
    Propanın formülü C3H8 dir. Ergime noktası -187,1 °C ve kaynama noktası -42,2 °C'dir. Doğal gaz, hafif ham petrol ve petrol rafineri gazlarından elde edilir. Sıvılaştırılmış petrol gazlarında bol miktarda bulunur. Etan, diğer hidrokarbonlar ve propan petro-kimya endüstrisinde etilen elde etmek için önemli bileşiklerdir. Propan sıcakta bozunarak etilen ve yine önemli bir madde olan propilene dönüşür. Propilen önemli bir bileşik olup, aseton ve propilen glikolgibi birçok maddenin elde edilmesinde kullanılır. Oksidasyon ile, propil alkole, propionaldehide ve propiyonik aside yükseltgenebilir. Diğer taraftan basınç altında kolayca sıvı hale geçmesinden dolayı bütan gazı ile karıştırılarak tüpler içine doldurulmuş halde evlerde yakıt olarak kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSpear -- 6 Aralık 2016; 10:5:38 >







  • evet bu konu cidden önemli bir konu bizde yaptırmıştık kafemize bizim kullandığımız ürünlerde seramik radyanttıwww.daygas.net adresinden almıştık oradada bazı bilgiler vardı.
    bu bölümdeki tüm bilgilerwww.daygas.net adresinden bilgi amaçlı paylaşılmaktadır.

    Seramik radyant ısıtıcılar boru tipi radyant ısıtıcılara kıyasla ilk yatırım maliyeti biraz daha yüksek olmasına rağmen kullanım maliyeti olarak çok daha düşüktür.Bu nedenle seramik radyant ısıtıcılar ısıtma ihtiyacının sürekli olarak değişiklik gösterdiği yerlerde kullanılması avantaj sağlamakta dır. bu alanları kısaca özetlememiz gerekirse cafeler,atölyeler,fabrikalar açık alanlar dır. Boru tipi radyant ısıtıcılar 6mt ile 24mt arasındaki uzunluklar da ve yaklaşık olarak gücüne bağlı olarak 6mt ile 8mt lik genişliklerde etki sağlamaktadır fakat istenilen ısıtma bu etki alanın neresinde olursa olsun boru tipi radyant ısıtıcının tamamı çalıştırılmak zorundadır buda örnek vermek gerekirse 5kw bir enerjiye ihtiyaç olsa bile 30kw lık boru tipi radyant cihazının çalıştırılmasına neden olmaktadır.
    Fakat seramik radyant ısıtıcılar 5kw ile 20kw arasında güce sahip olan modellere sahip olduğundan ve seramik radyantlar montaj kolaylığından dolayı aynı doğru üzerinde montajı yapılmış olsa dahi ısıtma ihtiyacı duyulan bölgeye denk gelen seramik radyant çalıştırılacağı için yakıt ekonomisi sağlamaktadır. Özellikle cafe ve restoranlarda müşteri bulunan masalarda cihazı çalıştırmakekonomi sağladığı gibi cihazların daha uzun ömrü olmasını da sağlamaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde seramik radyant ısıtıcılarda bu gelişmelerden meyvesini almış olup gerek tasarım gerekse kullanım kolaylığı sayesinde işletme sahiplerine büyük faydalar sağlamaktadır.seramik radyant ısıtıcılarda çift kademe özelliğinin de bulunması sayesinde özellikle mevsim geçişlerinin yaşandığı aylarda cihazın gücünün yarıya düşürülebilmesi sayesinde istenen konfor şartlarının sağlanmasında ve bu kolaylığın yanında yakıt masrafını da yarıya düşürmesi ile işletme sahiplerinin tercih meselesi olmuştur.Sonuç olarak radyant ısıtma sitemleri içeresinde ihtiyaca uygun özelliklerde cihazlar bulunmakta ve bu cihazların doğru seçimini yapmakta cihaz verimliliğini artırmaktadır. Gerek seramik radyant ısıtıcılar gerekse boru tipi radyant ısıtıcılar özelliklerine uygun şekilde kullanıldıkları sürece kullanıcılarına avantaj sağlamaktadırlar.

    bu bölümdeki tüm bilgilerwww.daygas.net adresinden bilgi olrak alınmıştır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.