Şimdi Ara

işlemci board uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AMD 790FX DDR3 1666(O.C) SOKET AM3 anakartı mesut çevik inceleme videosundan sonra kanaat kılarak almaya karar verdim. daha sonra phenom II işlemci desteği yazısına bakarak pek fazla incelemeden AMD PHENOM II X4 940 QUAD-CORE 3.0GHz (SOKET 940) AM2+ BLACK EDT. İŞLEMCİ HDZ940XCGIBOX ile birlikte siparişi tamamladım. şimdi ise işlemci desteği listesinde aldığım işlmeciyi göremiyorum

    Acaba anakartımda aldığım işlemci çalışacakmı yoksa kutusunu hiç açmadan geri mi göndereyim?
    Teşekkürler



  •  işlemci board uyumu


    Anakartınızın resmi sitesinde yukarıdaki işlemcilerle uyumlu olduğu ifade edilmiş.
  • evet ama aldandığımı zannettiğim nokta şu am2+ ve am3 meselesi
    anakart am3 işlemcim ise am2+ ve bu anakartımın II x4 olsa da am3 olmamasından ötürü işlemcimi çalıştıramamsından endişe ediyorum
    yarın ürünler elimde olacak ve işlemciyi açmak istemiyorm eğer çalışmayacaksa tabi.
  • Bildiğim kadarıyla Am3 üst standart ve am2, am2+ işlemcilerin hepsine destek sağlaması gerekir, bahsettiğin listede aldığın işlemci görünmüyor ama kardeş işlemci oldukları çok belli bence problem yok. Aslında seninki şöle bir endişe intel Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart intel Q9650 Core 2 Quad'a destek verir mi verir çünkü Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart Core 2 Quad desteği olan anakarttır ve her Core 2 Quad'a destek verir.
  • Bu anakarta özel bir durum heralde kırmızı olarak da yazmış phenomen II am2+ işlemci desteği yok diye aslında olması gerekiyor gibi görünüyor. Sen işlemciyi am3 al bence hiç açma kutusunu.. İyiki Amd ye hiç bulaşmamışım her anakarta başka bişey :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkboy -- 9 Ağustos 2009; 18:23:47 >
  • GA-MA790FXT ve GA-MA790FX adlarında iki ayrı model var.FX modeli gelecek olan işlemcinize uygun. FXT modeli tamamıyle AM3 için tasarlanmış gibi görünüyor.

    Ama dikkatimi çeken FX serisinin yanına "AM3 Cpu Support" ifadesi eklenmiş.
  • Kesinlikle katılıyorum bu anakart tamamen am3 için tasarlanmış ve bence işlemciyi am3 olorak belirlersen çok uyumlu olacaktır ama fiyat endişen varsa öbür modeli seçmen gerekmekte.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Bluecry

    GA-MA790FXT ve GA-MA790FX adlarında iki ayrı model var.FX modeli gelecek olan işlemcinize uygun. FXT modeli tamamıyle AM3 için tasarlanmış gibi görünüyor.

    Ama dikkatimi çeken FX serisinin yanına "AM3 Cpu Support" ifadesi eklenmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parkboy

    Bildiğim kadarıyla Am3 üst standart ve am2, am2+ işlemcilerin hepsine destek sağlaması gerekir, bahsettiğin listede aldığın işlemci görünmüyor ama kardeş işlemci oldukları çok belli bence problem yok. Aslında seninki şöle bir endişe intel Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart intel Q9650 Core 2 Quad'a destek verir mi verir çünkü Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart Core 2 Quad desteği olan anakarttır ve her Core 2 Quad'a destek verir.


    :) aynen böyle düşünerek aldım:)

    quote:

    Orijinalden alıntı: parkboy

    Bu anakarta özel bir durum heralde kırmızı olarak da yazmış phenomen II am2+ işlemci desteği yok diye aslında olması gerekiyor gibi görünüyor. Sen işlemciyi am3 al bence hiç açma kutusunu.. İyiki Amd ye hiç bulaşmamışım her anakarta başka bişey :)


    DH de bir mesut çevik videosu bak başıma ne işler açtı:)

    videoda atlamışım aslında mesut bey de söylüyordu bunu AM3 platformunda çalışacak işlemciler özel olarak bu soket için geliştrilmiş olması gerekiyor.
    malesef tanıtımdaki güzel özelliklere ve hız aşırtma kolaylığına bakarken işlemcinin modelinden çok çarpan kilidinin olup olmadığına bakmışım...
    işlemcimi AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION KUTULU İŞLEMCİ HDZ955FBGIBOX olarak değiştiriyorum. 70 $ civarında bir fark olacak ama sonuçta bir ürün alıyorum.

    Teşekkürler




  • Olsun sadece am3 için tasarlandığına göre daha stabil ve randımanlı olması gerekir iyi yapmışsın.. Hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.