Şimdi Ara

İŞLEMCİ PİYASASINI TAKİP EDENLERE BİR SORU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Az önce Arenanın internet sitesinden cpu fiyatlarına bakıyordum. Ve celeronun LGA 775 sokete uyumlu, prescott, 3.06 ghz 533 mhz lik bir modelinin çıktığını gördüm. Yani ben bu özelliklerden şunu anladım. Artık celeron pentium ayarında çıkıyor Bu bahsettiğim işlemcinin fiyatı 135 dolar+kdv. Yani bu işlemci kısa bir süre önce piyasada olan P4 işlemcilere denk mi? Yoksa bir şeyleri eksikmi?



  • arkadas intel p4ler performans açısından celoronlarda fiyat perfprmans açısından amdnin gerisinde kalınca intel amdye intelceleronda p4 e yetiştirilmeye çalışılıyor.
  • celeronla P4 hiç bi zaman denk olamaz. birinde 2mb cache bellek var. birinde 512 kb. biri 800 mhz de çalışıyo biri 533. bu ferrariyle doğanı kıyaslamak gibi bi şey olur. hem denk olsa niye herkes p4 e bu kadar para versin.
  • Celeronlarda cache bellekler P4e göre daha düşüktür.
    Farkı anlaman için her ikisini de kullanıp performanslarını kıyaslaman lazım. Ben her ikisini de kullanmış biri olarak CELERON ASLA P4 LE KIYASLANAMAZ diyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreyildirimgs

    celeronla P4 hiç bi zaman denk olamaz. birinde 2mb cache bellek var. birinde 512 kb. biri 800 mhz de çalışıyo biri 533. bu ferrariyle doğanı kıyaslamak gibi bi şey olur. hem denk olsa niye herkes p4 e bu kadar para versin.


    bildiğim kadarıyla prescott işlemciler 1024 kb li olyor. Hem p4 lerin 6++ serisi işlemcileri 2048 kb li. bahsettiğim sitede LA 775 sokete uyumlu, prescott, 533 fsb, 2,8 ghz lik p4 işlemcide vardı. Ve fiyatı 150 dolar civarı idi. Özelliklerine bakınca aynı gibi. Hatta celeron 3,06 ghz lik bir celeron olması hasebiyle daha özellikli gibi görünüyor. Fakat biri p4 diye diğeri celeron diye anılıyor. Benim merak ettiğim acaba yapı ve performans olarak aralarında fark varmıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.