Şimdi Ara

İşlemci Soğutma - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Arkadaşlar,
    Bir konuda fikrinizi almak isterim. Şöyle..

    Masaüstü bilgisayarımın kasası, yoğun kablo görünümünü engellemek için çalışma masasının kapaklı olan kapalı bölümünde yer alıyor. Çalışma masası salonda olduğu için bu çözüm dışında bir alternatifim açıkçası yok. Güçlü bir sisteme sahibim ve bu nedenle Overclock yapmaya ihtiyaç duymuyorum. Stabil ayarlarım ile oyun oynadığım oluyor. Intel i5 işlemcinin yanı sıra GTX 770 ekran kartım var. Evet problemim aslında ısı sorunu. Özellikle bir oyun çalıştırdığımda sadece birkaç dakikada 70 li değerlere yakın bir ısıya ulaşıyor. Masanın kapaklı bölümün arkasında küçük bir açıklık olsa da sanırım problem hava sirkülasyonunun olmaması. Kapağı açtığımda elle kontrol ediyorum.. tüm fanlar aktif çalışıyor ve ısının merkezi de işlemci oluyor. İşlemcinin soğutucusu ise klasik fanlı bir soğutucu. Sistemi alırken iyi bir seçimle aldım diyebilirim. Yani kalitesiz değil. Kasayı bu bölümden çıkaramam. Overclock yapmıyorum. PC nin yan kapağı sürekli açık durumda. İyi bir işlemci soğutucum var.. Problemi gidermek adına düşünüp duruyorum ve bilen kişilere sormak isterim. Kasadaki fan sayımı artırmam çözüm olur mu? Kasanın bulunduğu ortam da sirkülasyon yok.. Su soğutmalı sistemler var. Hiç deneyimim olmadı.. Ancak ucuz da değiller.. Böyle bir çözüme başvursam, bu şartlarda yani sirkülasyonun olmadığı ortamlarda sonuç alır mıyım? Ne dersiniz. Lütfen yardım rica ediyorum. Teşekkürler.
    Ayrıca resim de ekledim.

     İşlemci Soğutma - Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_cakir -- 21 Mart 2015; 12:48:09 >







  • Merhaba,

    Sorularınızı tek bir şey cevaplıyor.

    Kafanıza poşet geçirip sıkıca kapatın. Derin nefesler alın, poşetin üzerinden soğuk su dökün. Hiç bir faydası olmadığını göreceksiniz. İçerideki hava git gide ısınacaktır.

    Makinanın bulunduğu ortam açık olmalıdır. Dolap içerisinde sürekli olarak aynı sıcak havayı tekrar tekrar ısıtarak çevirecektir.

    Kasanıza ortam sıcaklığında hava girişi sağlarsanız sorununuz çözülür.

    GTX 770 yükte 70 derece görmesi normal. İşemci ısınız da eğer ki kaliteli bir soğutucuya sahip ise tam yük altında 56-60 derece civarı olacaktır. Normal değerlerdir.

    ek olarak,

    fotoğrafı detaylı incelediğimde egzoz fanı olarak kullandığınızı işlemci soğutucusunu beslemek için kullanmışsınız.

    Kasanın içindeki sıcak havayı dışarı hangi fanlar atmakta?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsumichi -- 22 Mart 2015; 0:14:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.