Şimdi Ara

İşlemci Soğutucusu İçin Fan Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    Uzun süre önce aldığım Cooler Master Hyper 212'ın fanı bir çok kullanıcıda da olduğu gibi bende de aşırı derecede ses yapmaya başladığı için 25TL'lik dandik PWM fan ile değiştirdim yaklaşık bir ay önce. Fakat havaların ısınması ve de oyun oynayacak vaktimin olması sebebi ile kasam inanılmaz ısınmaya başladı. 3 outtake, 2 intake olacak şekilde 5 fan mevcut kasada. Eskiden olan bir sıcaklık sıkıntısı yoktu. Rx580 gelince tabii biraz daha ısındı ama bu kadar değildi.

    Sizlerden ricam kullanabileceğim güzel bir PWM fan tavsiyesi. Corsair'ın SP serisi tam işlemci soğutucusu ve radyatörler için ama oldukça pahalı maalesef. Benzer ve biraz daha hesaplı tavsiye edebileceğiniz bir fan var mıdır ?

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 6 Haziran 2019; 20:3:53 >



  • İkinci el Corsair SP al. Bi ara CoolerMaster Blade Master 50 60 TL civarına satıldık. Çok güzel radyatör fanıdır. Şu an kalmamış olanda 125TL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • R5 1600 işlemci, aynı soğutucuyu Noctua NF P12 ile kullanıyorum. İşlemci boşta 37 civarlarında 600RPM de dönüyor fan. Full hızda boşta oda sıcaklığına düşüyor. Yük altında ise ben en fazla 66-67 dereceyi gördüm. O sıcaklıkta bile fan tam hızda dönerken oldukça sessiz. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Termal macun da önemli en az 5W mK'lik kaliteli bir macun ile en az 4-5 derece düşürürsün sıcaklığı. Ben Be Quiet! DC1 termal macun kullandım indirimde iken almıştım. Çok iyi macun.
  • SP fanlar yuksek basins yaratarak bu gibi gorevlerde iyi performans sunuyor hocam, butceyi ayarlayip almanizi onerebilirim. Ben de egzos fan olarak kullaniyorum. Su an alacak olsam "Noctua Casefan NF-P12 redux-1700 PWM" modelini tercih ederdim. Fiyati yine biraz tuzlu ama ses - CFM - basinc dengesi mukemmel duruyor.
  • Eğer limit yetiyorsa Arctic BioniX P120 PWM PST :https://www.bilisimport.com/urun/arctic-bionix-p120-pwm-pst-120mm-oyuncu-kasa-fani-kirmizi
    Eğer hem ucuz hem performanslı ürün istiyorsan Arctic P12 PWM PST alabilirsin.https://www.bilisimport.com/urun/arctic-p12-pwm-pst-120mm-siyah-kasa-fani
    Corsair SP120 sesli çalışan bir fandır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.