Şimdi Ara

İşler değişti:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Bir süredir tavsiyeleri takip ediyorum. Optimum özelliklerde sağlam bir bilgisayar almak istiyorum. Tavsiyeler arasında en aklıma yatan Acer Swift 3 SF314-58G-53HN modeli oldu. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Bugünlerde alıcam. Mediamarktta ve Gittigidiyor teknorya satıcısında şu an uygun fiyatlarda. Alım tecrübesi olanlardan öneri alabilir miyim? Hangi satıcı olmalı? Mediamarkt gittigidiyorda da aynı fiyat bu arada.

    Bir de şu bilgisayar dururken bu alınır mı diyeceğiniz öneriniz varsa memnun olurum.

    Teşekkür ederim.

    Edit: eşime bilgisayarı gösterme fırsatını bugün bulabildim. Küçükmüş daha büyük olsa iyi olur dedi ve yıkıldım:) 15,6 inç tavsiyeye ihtiyacım var.

    Edit: E595 önerileri için teşekkür ederim. Ancak hangisini almalıyım:)

    Bir de şöyle bir üçlü yaptım.https://www.epey.com/laptop/karsilastir/390909-553606-566989/lenovo-e595-20nf001ptx07_dell-inspiron-5593_asus-x509jb-ej026/ HAngisi daha iyidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 19 Haziran 2020; 12:49:30 >







  • 15 inch'de E595 uygun olur. 8GB RAM'li alıp ileride daha takarsanız ekstra grafik performansı da verir.

    HP MX330 modelleri de var, ama Swift 3 veya Thinkpad'ler kadar kaliteli olmalarını beklemem.




  • E595 baya seçeneği varmış. Seçim için araştırmak gerekecek. Tavsiye için teşekkür ederim
  • güncel...
  • Bu üçünden E595 tabi ki. Ekran paneli IPS, ve soğutması da diğer ikisinden daha iyi. 3500U da mx110/130/230 gibi bir performans verir hem de daha az güç harcayarak. Dell ve Asus'un ucuz modelleri genel olarak kalitesiz zaten.

    E595 alacaksanız da 16GB RAM'liyi önermem, genellikle tek çubuk RAM ile geliyor ama satıcıya sorabilirsiniz emin olmak için. Dual channel'de çalışsın diye 8GB RAM'lisini alıp kendiniz 8GB daha eklerseniz daha mantıklı olur.

    Bu arada bekleme imkanınız da varsa 4. nesil AMD işlemciler de yakın bir zamanda gelir belki Türkiye'ye. Çıktığında bütçeye uyarlarsa onlar da baya iyi seçim olur .
  • Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Hem 4.nesili hem de indirimleri kollucam artık:)
  • Thinkpad E595 model 15,6 inc 2x8 gb ram 1Tb+256gb lık olan modelden 4.799 tl ye sipariş ettim bende ,henüz kargo dan gelmedi,çok uzun araştırma lar sonucunda buna karar verdim bu forumdan @Bloodin in tavsiyeleri sonucunda.ürün gelirse değerlendirmeleri yazarım.
  • Asus'un 509 ve 512 serileri yeni, deneysel ve malesef berbat derecede başarısız bir soğutma sistemine sahip, kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Bu yüzden onu eledik.

    Dell 5 serileri güzel cihazlardır, 3 serileri gibi giriş seviyesi değildir, birçok yönden tatmin eder fakat incelemeler 5593 için çok iyi şeyler söylemiyor, özellikle ekranının sadece 220 nit parlaklıkta olması ve kontrastının kötü olmasından dem vuruyorlar, oysa ki E595 320 nit ekrana sahip. Buradan da anlaşılacağı gibi sadece "IPS" deyip geçmek yetmiyor, IPS'ler arasında da fark var.

    Ekran kartı olarak Dell'e göre bir tık geride kalsa da genel deneyim olarak önde olan E595 daha iyi bir tercih. Özellikle ikisinin de altı açılıp anakartına bakıldığında E595'in soğutma sistemi ve batarya yönünden çok daha üstün olduğu göze çarpıyor. Dell malesef rakipleri arasındaki en düşük şarj ömrüne sahip cihaz...




  • Paylaşımlarınız için teşekkürler. İnsanların tercih anlarında detaylı açıklamalar yaparak yönlendirmeniz çok güzel. Diğer konularda verdiğiniz cevapları da inceledim. Faydalı bilgiler için sağolun.

    Elimizde Dell vostro 5470 vardı. Kasanın sağ üstten kırıldı ve power tuşu çalışmıyor. Eşim işyeri bilgisayarını görünce (ki Thinkpad o da:) ekran ve kullanım kolaylığını sevdi. Bu yüzden araştırmalara yönelmiş oldum.

    Aslında eşime tablet önermiştim. Kalem kullanımı ve mobilite için uygun olacağınız düşünerek.

    Thinkpad lerin fiyatına bakınca ona yonelmemistim. E595 önerisi güzel oldu.

    Son olarak konularda gördüğüm kalemli ikisi bir arada laptop göz kırptı. Aklım gitmedi değil. Eşim de çizim falan yapabilirim gibi düşündü. Bu duygu ve düşüncelerle kalemli laptop önerir misiniz? Gördüğüm modeller Lenovo c340 lardı. Sağlamlık ya da ömür açısından iyi midir? Birkaç ay önce açılan konuyu biraz incelemiştim. Karşılaştırma yaparsak hangisi tercih edilir?
    Tekrar çok teşekkürler.

    Not: Etiketler teşekkür için. İki kişiyi ekledim ikinizden de cevap bekliyorum anlamında düşünülmesin:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 22 Haziran 2020; 7:42:52 >




  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    İşin açıkçası laptop kalemleri ve grafik çizimi hakkında bilgim yok, bu yüzden teorik söyleyebileceğim birkaç şey haricinde yazacağım şeyler yalan olacaktır. Yine de bir fikrimi belirteyim, ben çok kaygan olan cam üzerinde stylus kalem kullanmanın gerçek bir çizimci açısından iyi bir teknik olmayacağını düşünüyorum, sürtünme kuvveti yüksek olan ve alışık olduğumuz kağıttan çok uzak bir deneyim bence, Galaxy Note 4 bana öyle hissettirmişti. Bunun yerine bu iş için profesyonel şekilde geliştirilmiş olan ve bilgisayara takılabilen bir grafik tabletin daha iyi bir sonuç vereceği düşüncesindeyim.

    https://www.akakce.com/grafik-tablet.html

    Tabi ki bu konuda benim gibi bir coğrafyacının yerine bunları kullanmış olan grafikerlerin fikirlerini almak daha doğru olacaktır :)








  • Teşekkür ederim. Maksat eğlence zaten cizimden:) bir de arada eline alıp dokunmatik olarak kullanmak aslında. Sağlamlık ve performans açısından nasıldır acaba? Thinkpad olarak da var sanırım ama fiyatı yüksekti.
  • Konuyu okuyanlar için bir seçenek daha ekleyeyim. Şu an Vatanda indirimde olan Asus Zenbook. Özellikleri diğer bilgisayarlar ile hemen hemen aynı. Kullanım amacına göre değerlendirilebilir. Zenbook lar sağlamlığıyla öne çıkıyor gibi hatırlıyorum ama tecrübem yok tabi.

    ASUS Zenbook

    Epey Karşılaştırma




  • mitbaer kullanıcısına yanıt
    2 in 1 laptoplar bu şekle ulaşmak içim performans, kalite vb çok yerden kısıyorlar önermem. Windows 10 touchscreen UI fazla iyi değil, çizim için de çok zevk vermez zaten.

    2 in 1'a ihtiyacı olanlar için bile bunun yerine normal Laptop + Apple Pencil'lı iPad veya Wacom tipi çizim tableti almak gene daha mantıklı. Sadece iş odaklı yani sunum vs yapmak içim mantıklı olur bunlar.
  • eoktay kullanıcısına yanıt
    E15 Intel modeli çok iyi değil. Pili küçük ve RAM'i sadece single channel ve yükseltilemiyor. Performans olarak da fiyat farkına değecek performans vermez.

    Bence 4. nesil AMD Thinkpad ve Swift'leri bekle, eğer şimdi lazımsa 3. nesil AMD E495/E595 veya MX250 Swift 3 en iyi olur.
  • Tavsiyeler için teşekkürler. Umarım faydalı bir konu olmuştur. Lenovo E595 lerden birini alıcam inşallah.
    İyi günler herkese
  • fantezya F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
  • teşekkür ederim.kargo sağsağlim getirirse :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.