Şimdi Ara

İsp seçimi? İptv netflix ve ping üçgeni 🙄

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 8 yıllık ttnet kullanıcısıyım.. 2 yıllk taahutum bitiyor..

    Evimde aynı zaman da sol altyapısı mevcut..

    Dairemin içine kadar bir ethernet kablosu çıkıyor..

    35 mbit hızım var aslında intertnetten bu zamana kadar
    memnundum.. hiç arıza çikmadı desem yeridir.. lakin 3 aydır yurtdısı kaynaklı iptv de donma gecikme sorunum mevcut.. ttnet den kaynaklandığını söylüyor.. özellikle kısıtlamaya gittiğini söylüyor.. aynı zamanda oyunda oynuyorum ve netflix de kullanıyorum..

    Tüm bunları düşündüğümüz de bana hangi isp yi öneririsiniz.. sebepleriyle yazarsanız sevinirm



  • Süperonline fiber varsa tabiki onu tercih etmen en iyi seçenek olacaktır
  • Superonline varsa bundan 1-1.5 sene öncesine kadar tercih et derdim. Ama artık uzak dur. Netflix'in donması ya da çok düşün çözünürlükte çalışması. Çeşitli video sitelerinin çok düşük hızda çalışması. Zaman zaman ani fırlayan ping vs hepsi var. Ama internette hız sorunu olup oılmadığını test etmek için speedtest üzerinden test yaptırıp sorun yok diyorlar. Sonuçta bildiğin ip bazlı yavaşlatma mevcut.
  • Bende geçen ayın 10 dan sonra netflix kullanamamaya başladım dsmart kullanıyordum ve alt yapı olarak turktelekom eylül 10 dan sonra yurtdışı servisi kullanan ip camerama ve netflixe bağlanamamaya başladım arıza kaydı aldılar ama 15 gün boyunca çözemediler en son bizden kaynaklı değil dediler ki ben cepten interneti paylaşınca netflix çatır çatır açıyordu bende hattı kapattım superonline geçiş yaptım modemden wifi şifresini eski ağımla aynı yapar yapmaz ip cameralarım netflix çatır çatır çalışmaya başladı türk telekom kesinlikle bir kısıtlama yapıyor anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atabr

    Bende geçen ayın 10 dan sonra netflix kullanamamaya başladım dsmart kullanıyordum ve alt yapı olarak turktelekom eylül 10 dan sonra yurtdışı servisi kullanan ip camerama ve netflixe bağlanamamaya başladım arıza kaydı aldılar ama 15 gün boyunca çözemediler en son bizden kaynaklı değil dediler ki ben cepten interneti paylaşınca netflix çatır çatır açıyordu bende hattı kapattım superonline geçiş yaptım modemden wifi şifresini eski ağımla aynı yapar yapmaz ip cameralarım netflix çatır çatır çalışmaya başladı türk telekom kesinlikle bir kısıtlama yapıyor anlaşılan.
    been bu durumla karsılasınca .. bolgew mduurluğune gittim.. bağlantınızı yenieldik deyeyin iptal etmeyin dediler..

    Bakalım bu aksam mac var.. deneyeceğim yine donacak mı??

    Superonline ile vodafone arasında ciddi bir fiyat farkı var

    Aklı olan kimse sol secmez.. aynı kalitede olacaksa..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatov

    Superonline varsa bundan 1-1.5 sene öncesine kadar tercih et derdim. Ama artık uzak dur. Netflix'in donması ya da çok düşün çözünürlükte çalışması. Çeşitli video sitelerinin çok düşük hızda çalışması. Zaman zaman ani fırlayan ping vs hepsi var. Ama internette hız sorunu olup oılmadığını test etmek için speedtest üzerinden test yaptırıp sorun yok diyorlar. Sonuçta bildiğin ip bazlı yavaşlatma mevcut.
    hocam sol bile bunu yapıyorsa biz nası netflix izleyeceğiz??
  • Fiber FTTh hangisindeyse 1.1.2019 akk kalkacak en avantajlı hangisiyse tüm iss ler cng ip veriyor hangisinden rahat çıkılıyorsa sonrada hiz ve fiyat oranı.

    binaya kadar fiber varsa kutudan eve kadar hcs cat6 veya cat6a sftp çekilmeli odandik cat5e le olmaz bu iş engüzeli full fiber (Fiber To The Home)

    tabi iyibir de router (iss lerin verdiği dandik kronik sorunlu çöp)
  • Tabi eve kadar fiberin gelmesi güzel olurdu bunu yeni yapılan inşaatlarda muteaahhitin düşünmesi gerekiyor. Bizim sitede de fiber var ama binanın içine kadar sanırım çekilmiş. dairemizin kablosunu cat6 ile o kutuya bağlıyoruz (sanırım fttb/gpon bağlantılı deniliyor) tam bir fiber olmasada adı yine üstünde fiber :D :D 100 mbps ye kadar destekliyor. Şimdilik yeterli görünüyor :D :D
  • deathrider13 kullanıcısına yanıt
    Sol altyapısı üzerinden vodafone
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tx3

    Fiber FTTh hangisindeyse 1.1.2019 akk kalkacak en avantajlı hangisiyse tüm iss ler cng ip veriyor hangisinden rahat çıkılıyorsa sonrada hiz ve fiyat oranı.

    binaya kadar fiber varsa kutudan eve kadar hcs cat6 veya cat6a sftp çekilmeli odandik cat5e le olmaz bu iş engüzeli full fiber (Fiber To The Home)

    tabi iyibir de router (iss lerin verdiği dandik kronik sorunlu çöp)
    Usta ftth nedir bilmiyorum..

    Kutu apartmanın girşinde..

    Evde sadece bir kablo var ve üstünde cat6 yazıyor..

    Cng ye girdiğimde hangisinden rahat cıkarım bilmiyorum.. sizce en kolay hangisinden cikilir??

    Hız ve fiyat oranı tabiki vodafone da daha iyi..

    Bir de vodafone internet hız testinde max 62 mpps alırım gözüküyor.. suan kullandığım vdsl modem ara yüzünde ise 65 mbps gözüküyor...

    Aklım cok karıstı ya.. siz olsanız hangisini alırdınız ??

    Süperonlie 24 mbps sınırsız.. 89 lira
    Yada vodafone 50 mbps 150 akn 69 lira vodafone mu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

    Bu mesaj silindi.
    Hızını nedir hocam.. bu söylediğnizi yapmaya 24 mbps olan sınırsız aknsiz paket yeter mi
  • Batuhanbay B kullanıcısına yanıt
    Neden ??
  • deathrider13 kullanıcısına yanıt
    Daha ucuz ve 50 mbps 100 mbps hızlar verebiliyor
    Superonline 50 mbps i sadece kotalı veriyor
    Akk değil kota bitince duruyor internet
  • upp
  • Usta çok phalı.. hangi paketi alsam.. hani rqzıyım 100 liraya da 50 mbps istiyorum kol gibi 140 lira vermeye de içim acıyor 😟😟 aynı internet vodafone da 75 lira iken kendimi salak gibi de hissediyorum.. bende izmirdeyim bu arada
  • deathrider13 kullanıcısına yanıt
    vodafone fiber bak... Solnet fiber hizmeti ve TT fiber hizmetini kullanıyor... ama daha ucuz...
  • İsp seçimi? İptv netflix ve ping üçgeni 🙄
    https://ispspeedindex.netflix.com/country/turkey/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 6 Ekim 2018; 0:0:11 >




  • Arkadaşlar, Vodafone Fiber neden superonline fiberden daha ucuz, kendi fiberi değil, superonline dan alıyor, bir arıza olsa superonline müdahale ediyor. Mantıklı gelmiyor bana, ya birşeylerden kısılıyor yada karsız ve çok az karla veriyor Vodafone.
    Çözemedim, mobil hattım vodafone red, internet olarak Superonline 50mbit 125gn Akn abonesiyim, önümüzdeki ay internet taahhüt bitiyor, Vodafone fibere geçmem çok avantaj benim için ama çekincelerim var ucuz olması kafamı karıştırdı. 3-5 lira fark etse anlarım ama baya baya fark var örnek 24mbit limitsiz 150gb Akn li paket vodafone da ilk yıl aylık 25 tl, ikinci yıl aylık 15 tl daha ucuz. 24 ayda 480 lira daha az fatura ödemek demek bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.