Şimdi Ara

İstanbul trafiğinde motor kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    İsim gereği her gün Ataşehir Levent arası gidip gelmekteyim İstanbul trafiğinden artık gına geldi...Daha önce hiç motor kullanmadım köprülerden geçiş nasıl olur bilemiyorum tecrübeleriniz varsa bana aktarabilirseniz sevinirim motor olarak Yamaha Xmax 250 CC almayı planlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • güzel motor istanbulda yaşamıyorum 1 defa motorla gittim mayıs ayı idi köprüden geçerken altımdaki 400cc suzuki burgman +120kg yüküm ile zar zor zapt ettim motoru aşırı hava akımı vardı 2850 km yol turumda oradaki rezilliğimi hiç yaşamadım.

  • Xmax 250 başlangıç için güzel seçenek. Gücü istanbul trafiği için yeterli 140-150lere kadar hızları görüyor. Sele altı geniş tavsiye ederim ben de 1.5 senedir xmax 250 abs sürücüsüyüm. Köprüde rüzgara gelecek olursak; rüzgarın ciddi sert estiği günlerde ekstra dikkat etmekte fayda var ama alışılmayacak bir durum değil. Duruma göre avrasya tüneli geçişini de tercih edebilirsiniz rüzgarlı günlerde ama belirttiğiniz rotaya ters kalacaktır bilginize.

  • Merhaba tecrübeniz yok ve Ataşehir-Levent arası otoban kullanmayı planladığınızı anlıyorum.


    Tecrübesiz direk otobana çıkmak çok tehlikelidir. Motoru tanımıyorsunuz, kaçla gider, nasıl durur, kaçla döner bunları öğrenmeniz lazım. Öğrenmek için de bol bol tecrübe etmelisiniz. Eğitim ve bol bol pratik yapmaya ihtiyacınız var yani. Birçok eğitim kurumu var, kapalı alan ve yol eğitimleri var. Hızlı ve kaza bela olmadan motora alışmak isterseniz en iyi yol bu. (YRA, Honda, Ekip akademi, nomadacademi.....)


    Sonrasında çok rahatlıkla gider gelirsiniz, zaten siz trafikte duruyorken yanınızdan geçen motorları görüyorsunuzdur  


    Eğer boğazda fırtına varsa istinye feribotu da seçenek olabilir, avrasya tüneli de. Bu arada Kavacık civarındaki bazı viyadükler de boğaz gibi esintili olabiliyor aman dikkat.  





  • Motor tecrübesi olmayan birinin İstanbul trafiğinde motor kullanmaya başlaması ölümcül olabilir. Çoğu tecrübeli saydığımız motosikletçiler bile kazalar yaptı, vefat edenler oldu. Deneyimsiz bir motorcu için, hiç tavsiye edilebilecek bir durum değil İstanbul trafiği.

  • Biraz vakit ayırıp Zafer AKCAY kanalındaki haftalık videoları geriye dönük izleyin, size göre bir şey mi motosiklet sürmek çok net kendiniz karar verebilirsiniz.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.