Şimdi Ara

İstanbulda Arabalar ısınmıyor, Termostat Arızalı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Dostlar

    90 - 105 arasında çalışan termostat son bir haftadır 84-94 arası çalışmaya başladı. Bunun sebebi istanbulun alçak basınç altında kalması ve nemin %85 gibi yüksek bir değere ulaşmasından mı kaynaklanıyor. Arabanın barometresine göre irtifa -1000 metre gibi algılanıyor. Yüksek nem nedeniyle, radyatöre çarpan havanın yoğunluğu soğutmayı zayıflatıyor olabilirmi? Arabada inovatif termal yönetim sistemi var. Bu nedenle elektrikle müdehale edip termostanın erken açılmasını sağlıyor olması beklenirmi? Başka marka ve dizel araba kullanan bir arkadaşımda aynı şekilde termostatının erken açıldığını ve hararetin düştüğünü belirtti. Aşağidaki videoda görüldüğü gibi motoru yüke bindirsem dahi çok fazla ısınmıyor. Termostat arıza olsa , arıza kodu yakacak. Ama öyle bir arıza oluşmadı. Sizin arabalarda hararet azalması varmı.


    NitroChargeryoutube
    Yeni açılan Maltepe - Samandıra yolunda yakıt ekonomisi.
    https://youtu.be/CTAmCaNAODQ







  • w204 aracımda 1aydır yapıyor bunu sürekli geziyor termostat, değişip deneyeceğim, fakat diğer araçta bir sorun yok.

  • ben de fark ettim bu durumu. geçen sonbharda motor 1-2 dakikada 90 dereceye ulaşıyordu. Bu sene 5-6 dakika sürüyor. bu sene daha soğuk sanırım havalar.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bu sabah 6:30 gibi yola çıktığımda torque pro da coolant 35 derece gösteriyordu (araç evin kapalı garajında duruyor) 1.2 km de 70 dereceye çıktı ve ibre ilk kırmızı çizgiye geldi bir kaç dakikada ibre ikinci kırmızı çizgiye ulaştı ve sonra torque 95-102 arasında gidip geldi

  • Nemin yüksek olması soğuğu daha fazla hissetmemize sebep oluyorsa, motorunda soğuk nemli havalarda daha iyi soğuyacağını düşünüyorum, emin değilim ama.

  • Havayla suyu, suyla motoru soğutuyoruz. Motor hep nemli  


    Fakat barometrik basınç yakıt oranı ve ideal sıcaklık kararlarını etkileyebilir.

  • 1.3 multijet dobloda yapıyor bunu. Diyelim uzun yol geldiniz, 5 dakika rölantide kalın hemen motor soğuyor. Hatta kışın soğuk havalarda hiç 90 dereceyi görmüyor. Termostat arızalı değil.. şirket aracı linea vardı o da aynı idi. Sanırım kronik sorun bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem çok güzelmiş

    OBD2 cihaz + Torque pro ile telefondan mı kaydediyorsunuz bunu?

  • Evet aynen öyle.

  • Geçende 40km yol yaptım, istanbul şehir içi fatih-sarıyer arası

    Aracımda hararet göstergesi olmadığı için direkt kontrol edemiyorum, hafif motor suyu kaçağım olduğu için de o gün eve gelince kaputu açıp kontrol edeyim dedim. Genleşme kabındaki suyun normwlde elimi yakmasını bekliyordum ama bildiğin ılık kalmıştı. Bir iki gündür ben de araştırma yapıyordum acaba termostat mı bozuldu, sürekli açık kaldı da motor suyu mu ısınmadı vs. tarzında da, sizin bu paylaşımınız iyi denk geldi. Bence de motor bu aralar pek ısınmıyor gibi. Sizin yine iyi bence motor hararetiniz, bir problem gözükmüyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    nası yok? araba ne

  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    W204 lerde termostat kronik sorun zaten. M274 kodlu 1.6 motorsa hele zaten kesin. Parça güncellemesi aldı diye biliyorum çoktandır.

    Yalnız çok soğuk havalarda ayağınız gazda değilken yokuş iniyorsanız hararet düşer o normal. Çünkü ateşleme yok ve önden gelen rüzgar radyatörü soğutuyor. Ama seyir halindeykende hararet 90 dan aşağı iniyorsa o zaman bozuktur

    Bide enteresan bi deneyimimden bahsedeyim, önceki lpg benzinli aracımda seneler önce kaza yapmıştım ve bakım yaptıklarındada artık nasıl dandirik ötesi bi yağ koydularsa 100-110 la kaptırıp gidiyorum 5. viteste hararet bi türlü 80 in üzerine çıkmıyordu. Bide kalorifer açtım mı eyvah eyvah. Basıyorum basıyorum yok 80 in üstüne çıkmıyor anca 6000 devire kadar getirip kullanırsam ısınıyordu sonra yavaş seyir halindeyken tekrar düşüyordu. Motor yağını gittim kendim en kalitelisinden aracım için olan Motul aldım. Motulu koyduğumdan beri kışın beni bile şaşkına çevirecek şekilde motor çok çabuk ısınmaya başlamıştı ve harareti anında çabucak 90 yapıyordu ve motorada fan açtırmıyordu. Yani kaliteli yağ herşey demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Kasım 2021; 2:29:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tLqA kullanıcısına yanıt
    Dizel araba rölantide çok zor ısınır. Hava soğukken ve kışın kaldırım kenarına arabayı rölantiye bırakın hararet saatler sonra düşecektir. Sorun değil yani bu kronik değil.

    Benzinli araba rölantide soğumaz hatta eski fiatımda kışın okuldayken rölantiye bıraktığımda ısınıp fan bile açıyordu ama dizel arabada gıdım gıdım ağırdan ağırdan soğur. Ama ciddi bi soğuk olması lazım rölantide hararetin düşmesi için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Sizin gene iyi. Kendi dizel aracımda yaz kış hiç fark etmez çalıştırıp rölantide 1 dakikalık beklemeden sonra yola koyuluyorum 10 ila 15 dakika arasında 90 a ulaşıyor hararet. Ki bu ulaştığı süre şehir içide değil önüm akan bi yolda

    Hadi kışın 15 dakikada ısınıyor dedim bari yazın erken ısınsın ama yazında en erken 90 a ulaştırabildiğim süre 10 dakikaydı. Egr valfide arızalı değil (bir miktar egzoz gazını içeriye vererek yanmayı daha iyi sağlayıp daha çabuk ısınmasını sağlar ve yanma odasınında aşırı ısınmasını önler) sanırım radyatörümü motor suyumu değiştirme vakti geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk nesil kangoo 3 2011 model

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    c180 kompressor w204 m271 kodlu motor var araçta, dediğiniz gibi özellikle yüksek hızlarda ya da yokuş aşağı 80 altına iniyor, castrol ve motul denedim, mercedesin kendi yağınıda denedim ama cok fark göremedim. Castrol edgeye devam edeceğim muhtemelen senelerdir alıştım psikolojik olarak rahatsız ediyor :)

  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Yüksek hız + ayak gazdan çekili + yokuş aşağı

    Soğuk havalarda hararetin düşmesi gayet normal. M271 se sizin termostat arızalı değildir büyük ihtimal. Soğuk havada dediğim gibi arabada ateşleme yapılmıyor ayak gazdan çekiliyken ve ön tarafa vuran soğuk hava haldır haldır radyatörü soğutuyor.

    Önceki lpg benzinli aracımdada öyleydi şimdiki a4 ümdede öyle. Arıza değil yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdomable kullanıcısına yanıt

    Termostat arızalı gibi görünüyor. Motorunuz m271 olduğundan şanslısınız. Parça hem ucuz hemde kolay değiştiriliyor. Ben m274'te değiştirdim baya maliyetli oldu. Yağ olarak da liqui moly koydum bu sefer. Baya memnun kaldım.

  • Geçen sene bu sorun sebebiyle termostat değiştirdim, bu sene aynı sorun devam ediyor. Durduğu yerde gayet güzel ısınıyor ama yola çıkıp hele de motora çok yük bindirmeyince hemen düşüyor sıcaklık. Bir seferinde 76℃ olduğunu bile gördüm hatta. Ama durduğu yerde fan bile açıyor.

    Araç 1.4t-jet linea.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    Termostat arızalı değil işte olan olmuş ama hocam hayırlı olsun

    Herkesin anlamadığı bişey var sanırım kışın -10 da bile olunca araç, araç sahipleri 90 derece harareti gördükten sonra hararet hep ortaya çakılı kalacak sanıyor. Sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın ama tamamen hava şartlarındannn. Nokta.

    Neden hava şartlarından biliyo musunuz ? Şimdi araç rölantide ısınıyor ama harekete geçince ve hatta yokuş aşağı inince soğuma meyiliminde. E neden ? Rölantide önden hava vurmuyor ısınması gayet normal. Şimdi seyir halindeykende ateşleme yapılıyor motor bloğu ısınıyor bi yandanda önden rüzgar gelip motoru radyatörü soğutuyor.

    Şimdi kışın ayağınız hangi viteste ve hızınız kaç kmde olursa olsun, siz seyir halindeyken motordaki ateşlemelerden dolayı 10 birim ısı açığa çıkarıyor diyelim, seyir halindeyken önden gelen rüzgar 20 birim olursa gene o araç zor ısınır. Çünkü dışardaki soğuk havanın radyatöre çarpıp motoru soğutma gücü, motorun yanmadan dolayı oluşturduğu ısıdan daha güçlü ve bu yüzden seyir halindeyken bile hararet zor 90 a dayanır

    Hele bide yokuş aşağı ayağınız gazdan çekiliyken iniyorsanız zaten;
    Motorun Yanmadan Dolayı Çıkardığı Isı = 0
    Hava Soğuk Olduğundan Dolayı Motor Radyatörüne Pöfür Pöfür Vuran Soğuk Havanın Motoru Soğutma Gücü = 10-100-2000-5.000.000 artık ne derseniz. Bi kere soğutma zaten galip burda

    Mesela rusyanın mı hatırlayamadığım bi bölgesinde -50 ler bile görülüyormuş galiba ve araç sahipleri araçlarını rölantide bırakıyormuş park ettiklerinde yani şehirde hiçbir araç park halindeyken kapalı değilmiş yoksa 20 dakika içinde motor vs komple donuyormuş. Şimdi bu adamların coğrafyasında dizeli geçtim lpgli veya amerikan muscle gibi hoyrat bir V8 motor benzini içen bi araba Harareti 90 dereceye vardıktan sonra hiçbir şekilde soğuyamaz mı araç çalışırken ? Bal gibide soğur. 2 km lik eğim insin o bölgede araç, hararetin bal kaymak gibi düştüğünü kadrandan direk görür

    Çoğu araçta termostat arızasını zaten cihaza bağlayıp verir diye düşünüyorum.

    Demek istediğim heleki kış aylarında ara ara hararet düşüyorsa gayet normal bence ben bugün mesela arabayı kenara park ettim 10 dakika bi sigara içiyim dedim hemen 70 le 90 arasında gösterdi harareti yani 10 dakikada motor suyu sıcaklığı 90 lardan hemen 80 e düşmüş anında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.