Şimdi Ara

İşten ayrılmak istediğimizde bizden istenen tazminat hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar,
    2013 yılında kurumsal bir sigorta firmasına girmiş,yaklaşık 4 ay çalıştıktan sonra kendi rızam ile istifa etmiştim. Firma da 1 yıldan önce çıktığım için benden 1500-2000 tl ye yakın tazminat almıştı. Hatta son maaşımı yatırmadıkları gibi kalan tutarın dahesaplarına yatırmamı söylemişlerdi. Yolun başında olduğum ve sicilime kötü etki yaratmasın diye kabul etmiştim. Bu ödediğim tazminat haklı yere mi alınmıştır. İş hukukunda yeri var mı? Geri alabilmek için dava süreci başlatabilir miyiz? Yardımlarınızı rica ederim.
    Sayg.



  • Eğer iş sözleşmenizde böyle açık bir madde varsa ve bu tazminat şartını kabul ederek işe alındıysanız ödemek zorundasınız. Bahsettiğiniz şey ihbar tazminatı da olabilir. Ne sebeple ve ne şekilde ayrıldınız? Farkettigim kadarıyla 4 ay a yakın kideminiz var ve geçerli bir sebebe dayanarak bildirim yapmadan iş sozlesmesini feshettiğiniz takdirde işveren sizden 2 aylık giydirilmiş ücretiniz üzerinden tazminat alma hakkına sahiptir. Hatta hakimin takdirine göre bu 2 ay daha artırılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melodramatizm -- 12 Mayıs 2016; 1:04:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı firmalar işe alım sürecinde eğitim veriyolar ve bunun karşılığı bazı tazminat maddeleri sözleşmeye ekleniyor. İş sözleşmenizin detaylarını bilmefen yorum yspmak çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitim masrafı altında kesmişlerdi zaten , hiç bulaşmayayım o zaman ,cevap için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.