Şimdi Ara

İstenmeyen Aranmalara Karşı Stir/Shaken Teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz aylarda e-Devlet üzerinden açılan İYS ( İleti Yönetim Sistemi ) ile istenmeyen SMS engelleme işlemi yapmaya başladık. Bu sistem istenmeyen mesajları oldukça azaltmış olsa da hala izni dikkate almayan firmaların reklam sms ve maillerini alıyoruz.


    İstenmeyen mesajları azaltmaya çalışırken bir yandan firmalar tarafından yapılan otomatik robot aramalarının sayısında ciddi artışlar var. Hizmet sağlayıcılar, bankalar, sigorta şirketleri, bahis firmaları ve diğerleri…
    Otomatik aramalar yaparak ödeme hatırlatma, sigorta süresi belirtme veya reklam tanıtım yapmak isteyerek kendilerince düşük maliyetle hizmet sunuyor olabilirler. Hatta bu durum çoğu zaman ödememizi hatırlatma veya kaskomuzu yenileme gibi durumlarda hayatımıza kolaylıkta sağlayabilir.


    Ancak kampanya, reklam ve tanıtım amaçlı aramalar günün her anında hatta gece saatlerinde bile yapılabiliyor ve bu durum çoğu zaman sinir bozucu oluyor.
    Bu tür otomatik aramalar sadece ülkemizde değil tüm dünyada kontrol altına alınmak isteniyor.
    Stir/Shaken Teknolojisi ile bu tür robot aramaların önüne geçmekten ziyade yapay zeka kullanarak istenmeyen otomatik aramaların azaltılması hedefleniyor.
    Bulut sistemli çalışacak uygulama size gelen çağrıyı önce kontrol edecek sizin verilerinizle eşleştirip çağrıya izin verecek ya da sonlandırıp size bildirim gönderecek.

    30 Haziran itibariyle ABD’de telefon şirketleri AT&T, Verizon ve T-Mobile başta olmak üzere tüm ses sağlayıcıları spam aramaları engellemek ve kontrol altına almak için Stir/Shaken teknolojisini kullanmak zorunda olacak.
    ABD Federal İletişim Komisyonunun yaptığı açıklamaya göre kişilerin özel hayatlarına günün her saati girilmesini engellemenin yanısıra bu yazılım ile yasadışı dolandırıcılık işlemlerinin de önüne geçilebilecek.
    Otomatik aramaları engelleme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan YouMail'e göre, ABD'li tüketiciler yılda ortalama 52 Milyar otomatik aranma alıyor.
    Uygulamanın ülkemizde de hayata geçirileceği konusunda şu an bilgi yok. Ancak yakın zamanda bu konuyla ilgili gelişmeler yaşayabiliriz.



    Kaynak:https://www.fcc.gov/call-authentication







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.