Şimdi Ara

İstifa etmenin cezası var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaşım 26, 5 yıldır ozel sektorde bir fabrikada calisiyorum. Gecen sene askere gittim geldim tekrar sifirdan giris yaptilar şuan 8 ay oluyor.

    Ben yeni bir iş ayarlıyorum kendime.

    Ayarlardigim işim olursa yarin gel basla derlerse mevcut isimden ayrılmam lazim yani istifa etmem lazim. Kafama gore istifa etsem, bunlar mağdur olduk diyip bana dava açarlar mı ?

    Taktik verin

    Not: türkiye ve dünya çapında büyük bir marka...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İş hukuku hakkında zerre bilgin yok sallıyorsun boş keseden. İstifayı kabul etmemek ne demek? Yasal olarak işverenin istifayı kabul etmeme gibi bir hakkı yok. İstifanı verirsin, ihbar süren varsa o ihbar süresi kadar çalışırsın ve çıkar gidersin. Bazı psikolojisi bozuk işverenler istifanı kabul etmiyorum diyebilir, öyle bir durumda işçi, notere giderek iş akdini noter aracılığıyla sonlandırabilir. Yani “ben istifanı kabul etmiyorum çalışmaya devam edeceksin” gibi bir olay yok.

  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    Hiç birşey olmaz bende dünya türkiye çapında büyük bir fabrikada çalışıyorum beyaz eşya fabrikasında insanlar girmek için can veriyor ama girdikten sonra yapamayıp istifa verip çıkıyorlar sorun olmaz. Büyük bir firma senin için uğraşmaz bizim fabrikada da öyle sen gidersin başkası gelir 5 fabrika değiştirdim bu zamana kadar hepsinden ben istifa ettim sorun olmadı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • resmi olarak istifan kabul edilmeli ben gidiyorum demek yetmez.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    aynen öyle. iş ahlakı denen bir şey var. mağdur edersen, mağdur edilirsin. yani alacaklarını kaybetttiğin gibi gıcıklık bu ya, ilaveten verecekli durumada gelinebilir.   tabi her şeyden önce, ayrıldığın bir yerin kapısını açık bırakacak olmak bence her zaman yapılması gereken bir iş. ayrıca insan ilişkileri açısından, dilekçeyi vermeden evvel en azından amirine, gerekçeyi belirtecek olmak ve akabinde istifa sunmak daha güzel ve lehine daha makbul olur.

  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    İhbar süresini doldurmadan çıkarsan hakkında dava açabilir şirket tazminat olarak. Çünkü sen bu durumu bildirdikten sonra IK çalışan arayacaktır. Sen bir anda pat diye çıkarsan işlerin aksamasından dava açabilirler ve eğitim verdilerse eğitim ücretini senden tahsil edebilir şirket.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    İş hukuku hakkında zerre bilgin yok sallıyorsun boş keseden. İstifayı kabul etmemek ne demek? Yasal olarak işverenin istifayı kabul etmeme gibi bir hakkı yok. İstifanı verirsin, ihbar süren varsa o ihbar süresi kadar çalışırsın ve çıkar gidersin. Bazı psikolojisi bozuk işverenler istifanı kabul etmiyorum diyebilir, öyle bir durumda işçi, notere giderek iş akdini noter aracılığıyla sonlandırabilir. Yani “ben istifanı kabul etmiyorum çalışmaya devam edeceksin” gibi bir olay yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 15 Nisan 2024; 11:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haa o kadar çok değil deyip devam etmezsen borç yapmaya olur gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

    lafı uzatmak istemedim senin gibi çok bilmiş olacağını düşünmedim.ben gidiyorum diyemezsin istifa sözlü olmaz dilekçe yazıp imzalaman lazım karşı tarafta bunu işleme alacak yada noterden yapacan elinde kanıt olsun sanada lazım adam yarın dilekçe yok derse senin gibi dımdızlak kalırsın ulaka herif.. belli süre bekletebilir seni. 

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    oradan giderkende hır gür olmamalı maaşım az geliyo der istifa edersin bir a4lük iş zaten yarın bir gün adam araştırır neden ayrılmış işyerinde diye sorarsa makul nedenler olmalı haytalığın lüzümü yok 

  • Hepinize teşekkürler kafam biraz karıştı ama az çok anladım.

    @LastStand
    8 ay oldu başlayalı, ihbar süresi 28 gün sanırım. Yani ben 28 gün çalışmak zorunda mı kalıyorum doğru mu anladım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheReaction -- 15 Nisan 2024; 12:58:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, insan kaynaklarına söyle istifa vereceğim onlarda sana zaten ihbar süresi varsa söyler yoksa verir eline a4 kağıdı istifanı yazarsın çıkarsın her yerde ihbar süresi diye bir kanun yok!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    İhbar tazminatı alma hakları var, başka birşey talep edemezler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

    sadece iş hukuku hakkında değil hiç bir konuda bilgisi yok onun


    bu dünyada boşa yaşayan primat gibi bişey

  • niye böyle diyoruz? çünkü dünya gerçekten küçük. dolayısıyla kapı kapıyı açar bazen de kapatabilir.   kırgın veya kızgın ayrılmanın bir anlamı bence yok. kişi ne eder eylerse, öyle ya da böyle sonuç olarak kendi yaptığını biçer.


    ihbar tazminatı istifa kabulü sonrası işverenin inisiyatifine kalır. ister verir ister vermez. istifa kağıdını sunmaz ise ihbar tazminatını almayı bırak, gıcıklık hedef olursa tam tersine istifa edenin kendi verir.  



    dolayısıyla bu gibi işler ile uğraşmamak için yıllanmaya gerek yok. para lazım deyip, içeride biriken paranızı bir şekilde almaya bakın.


    bu da son olsun. yamukluk mu yaptılar? devam edecekmiş gibi yapıp al ihtiyacın olan paranı, sonra da ver istifanı. iade et yamukluğu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Nisan 2024; 17:9:39 >




  • TheReaction kullanıcısına yanıt
    Nette yazan sureler asgari surelerdir ve hemen her sirket icin gecerlisir bazi sirketler bu sureyi uygulamadan saliverirler seni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İhbar süresi kadar çalışacaksın yada o ihbar süresini senin aylık maaşına göre hesaplayacaklar ve direkt çıkmak için işverene o parayı vereceksin. Örneğin 10 günlük ihbar süresi var ve buda senin maaşına göre atıyorum 10 bin lira. Ya 10 gün daha çalışacaksın yada 10 bin lira vereceksin. Çalıştığın yer ve işverene göre değişir. Kimisi sg der ihbar süresi falan uğraşmaz kimisi ya çalış git yada parasını öde der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.