Şimdi Ara

italya vizesi için süründürülmem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Yaklaşık bir hafta önce İdata'ya giderek turistik vize başvuru yaptım. Öğrenci olduğum için annemi sponsor gösterdim. Eksik belgem olduğunu söylediler onları tamamlayıp gelin dediler. Annemi göstermeme rağmen babamın da maaş bordrosunu istediler. Hepsini tamamladım, belgelerimi aldılar. Vize takibinden sürekli kontrol ettiğimde konsoloslukta incelendiği yazıyordu. Bugün idata'dan bir telefon aldım. Konsolosluk benden ek gelir belgesi ve son 12 aylık hesap dökümü istemiş. Verdiğim belgeler şöyle; annemin ve babamın maaş bordroları, annemin ve benim son üç aylık banka hesap hareketleri(annemin hesabında 3500, benimkinde 3000), kredi kartı ekstresi, tapu ve ruhsat fotokopileri, otel ve uçak rezervasyonları, öğrenci belgesi, seyehat planını gösterir dilekçe, ailemin sponsor olduğunu gösterir dilekçe, nüfus fotokopisi, pasaport fotokopisi, nüfus kayıt örneği. Herşeyim tam, anne ve babamın maaş bordroları var ama beni arayan bayan ek gelir gösterin kardeşiniz anneanneniz olabilir diyor bana. Ve takıldığım yer, herkesten son 3 aylık hesap dökümü isterken benden neden 12 aylık istiyorlar? Sanki mülteci kalıcaz orda. İnsanın içindeki yurtdışı isteğini de bitiriyorlar.







  • Çünkü hata sizlerde.. Normalde hiçbir AB ülkesinin bizlerden vize istememmesi gerekiyor ama kıllığına istiyorlar... Onlarla alakalı olmayan nice ülkelere vize uygulamıyorlar...Bizim gibiler ise buna rağmen sınırları zorlayıp vize alma derdinde.. Ben sırf inat olsun diye gitmiyorum avrupaya, vize için 1 dakika, 1 kalori ve 1 cent bile harcamam
  • heryerde itilip kakılan horlanan türk vatandaşı. uganda vatandaşı bile bali vatandaşı bile ab ye elini kolunu sallaya sallaya vizesiz gider ( aşağılamak için demiyorum yanlış anlaşılmasın bizden geri ülkeler olduğu için ) türk vatandaşı 1 kamyon evrakla vize dahi alamaz. alsa da sınırda asık suratlı polislere binbir hesap vermek zorunda kalır.

    türk müsün dünyanın heryerinde 3. sınıf insansın maalesef birçok seyehatimde bizzat şahit oldum. almanyada italyada bulunduğum dönemlerde nereli olduğumu soranlara türkiye dediğimde insanların yüz halini görecektiniz. bize sorulan sorular ise cabası.

    kabahat bizde tüm ab ülkelerine vize uygulayalım biz de aynı evrakları talep edelim bakalım ondan sonra ne olacak. Edirneliyim hergün edirne merkeze yunan bulgar süresi 1 yıl geçmiş pasaportu ile bile vizesiz türkiyeye giriş çıkış yapıyor. yunanistanlı market sahipleri çoğu temizlik malzemesini marketinde satmak için hergün edirneye arabasınla mal almaya geliyor. bulgarlar her pazar kahvaltıya geliyor. biz burnumuzun dibindeki bu osmanlı toprağı iki ülkeye gezmeye dahi gidemiyoruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.