Şimdi Ara

İZMİR semt tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar..

    Şuan İzmirin torbalı ilçesindeyiz. İzmir e de yeni geldik zaten. Yakın zamanda eşimin işi nedeniyle İzmir merkeze gideceğiz. Eşimin çalışacağı yer Karabağlarda. Çalışacağı yerin konumu da BU LİNKTE .

    Sizden neredem ev tutabiliriz konusunda yardım rica ediyorum. Hastane civarında evler çok eski ve eli yüzü düzgün bi ev 1200₺ den başlıyor. 1000₺ den fazla kira vermek istemiyoruz. Poligon metro istasyonu çalışacağı yere çok yakın. Ancak güneye doğru 1 istasyon var, kuzeye doğru metro gittikçe gidiyor ama konak taraf daha merkezi ve kiralar daha pahalıdır. Daha da kuzeyden(bornova taraf) ev tutsak çok mu uzak olur.

    Benim önceliğim eşim rahat gidip gelsin işe.

    Yardımlarınızı bekliyorum..







  • Buca şirinyer taraflarına bakın hocam üçyola otobüste var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yerden otobüs ile tahmini kaç dakika sürer üçyol metro istasyonuna varmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talk_an

    Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yerden otobüs ile tahmini kaç dakika sürer üçyol metro istasyonuna varmak.

    490 ile şirinyerden 15-20 dakika hocam. İzban-metro da yapabilir ama daha uzun sürer. Karabağlarda Basın Sitesi taraflarından baktınız mı iş yerine de yakındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 26 Mart 2017; 22:13:2 >
  • Son Of Hades kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim.

    Araştırmalarımı şimdilik internet üzerinden yapıyorum, sahibinden de bakıyorum evlere. İstanbulda yaşarken izmire geldik, ne kadar kötü olabilir ki diyerek Torbalıya geldik. Geldik ama ... Resmen İzmir fikrinden soğuduk, taa ki saat kulesi ve civarını gezene kadar.

    Allahtan karabağlar tarafta eşimin çalışma durumu var. O yüzden taşınacağız ama başka bir felaket yaşamayalım diye bilenlere danışmak istiyorum.

    Karabağlarda konumunu verdiğim yere yakın ev tutma fikri sıcak geliyor. Yürüme mesafesinde olması çok iyi olur. Başka bi artısı da sahile kısmen yakın olması, bisiklet ile çok rahat sahile iner, oradan da konak tarafa git gel yaparım diye düşünüyorum. Bu yüzden o civarlar yaşamak için nasıldır, krosu magandası yani dengesiz insanı çok mudur?? Yoksa yaşanabilir mi?

    Teşekkürler..




  • Ben de senin gibi 2015 yılında Ankara'dan İzmir'e geldim. Gaziemir bölgesinde çok ev aradım ama bulamadım. Bulduğum ya çok pahalıydı ya da çok kötü. En sonunda bir arkadaşın tavsiyesi ile Menderes'e gittim. İlk başlarda biraz uzak geldi ama İzban var. Otobüs sefereleri yeterli. Minübüs var. Gaziemir 8 km mesafede. Göründüğü kadar da uzak bir ilçe değil. Geçen süreçte ben çok memnun kalıp burada ev bile aldım :)

    Araban da varsa Menderes tadından yenmez. Hem havası güzel hem ucuz hem de aradığın herşeyi bulursun. Asayiş sorunu yok insanlar sıcak ve samimi. Suriyeli yok. 1500TL'ye triplex havuzlu bir villa da ya da havuzlu site içerisinde bir dairede oturabilirsin. Normal 3+1 dairelerin kiraları lokasyona göre 900-1100 arasıdır. Ben ana cadde (Atatürk caddesi) üzerinde çarşıda bir dairede oturuyorum. Otuduğum apartman 3 yıllık ve oldukça lüks. Kapıdan çıkıp sağlık merkezi, eczane, bankalar, marketler ve okullara yürüyebiliyorum. Kapımın önünde otobüs durağı var. Kendi otoparkı var. Benim bir alt katıma 1100TL'den kiracı arıyorlar.

    Karabağlar'a gelince o bölge genelde mobilya sanayisi olarak bilinir. Oturan profilini çok bilmem ama genelde eski bir bölgedir. KArabağlar'da 3-5 katlı binaların olduğu mahalleleri değil de sitelerin olduğu bölgeleri tercih et. Suriyeli yoğunluğunu kontrol et. Eğer Suriyeli yaşayan sayısı fazla ise o bölgeye girme. Çünkü genelde Suriyeliler ucuz olduğu için yaşayan profili düşük sorunlu bölgeleri tercih ediyorlar. Yaşayan profili iyi olan bölgelere maliyetler yüzünden pek girmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 27 Mart 2017; 11:44:31 >




  • talk_an kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olmasını temenni ederim doğma büyüme izmirliyim öncelikle karabağlar civarında oturacaksanız dikkat etmenizde fayda var iç kesimlere girmenizi pek tavsiye etmem pkklısından tutunda her türlü pislik insan var tutacağınız ev üçyol,hatay,basınsitesi civarında olursa sizin için daha iyi olur bir önce ki yorumumda buca örneği vermiştim şirinyer civarında eşinizin iş yerine fazla uzak olmayan 800-900 TL gibi rakamlara buca civarında doğalgazlı ev tutabilirsiniz mesela ben bucanın evka-1 semtinde oturuyorum doğalgazlı evler 700-750 civarı kiraya veriliyor semt olarak gayet güzel bir yer gürültüden uzak temiz havalı ancak eşinizin iş yerine ters iki vesait yapması gerek yaklaşık olarak 40 dk yol sürer.
  • Mendereste yaşama fikri bizim istediğimiz şartların biraz uzağında, önceliğim eşimin rahat ulaşım sağlayabileceği bir ev, yine de önerin için teşekkür ederim. İzmirde isek denize yakın olmak isteriz :) en aznından kendimizi toparlayıp şehri tanıdıktan sonra kendimize ev alabilecek şartlara ulaşıncaya kadar. İleriki zamanlar için menderesi yazıyorum bi kenara ;)


    Tam olarak öğrenmek istediğim şey ev tutmayı planladığım civarda sıkıntılı insan (suriyeli ya da terörist yandaşları vs.) yoğunluğu olup olmadığı idi. @Focke Wulf arkadaşın dediği gibi içerilere girmemeye dikkat edeceğim :)

    Eşimin rahatlıkla işe gidip gelebileceği ve bi nebze denize yakın olması bakımından "ev üçyol,hatay,basınsitesi" civarlarına bakacağım.


    Yorumlarınız için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.