Şimdi Ara

J3 Muhtelif Kulaklık Denemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ipod Classic ten J3 e geçiş döneminde kulaklık gerçekten önemli bir konu oldu benim için.

    Ipod zamanında arkadaşın yanında verdiği CX400 ler (sahte olma ihtimali var ama hiç fena değillerdi.) gayet tatmin ediciydi, fakat önce Clip+ sonra J3 e geçişte sonsuz kulaklık arayışı başladı.

    -Clip+ ile birlikte aldığım sony mdr-ex300 ler son derece iyiydi gümbür gümbür bas hoştu ama kısa kablo ve ağırlık yüzünden yeni arayışlara girdim.
    -Sonrasında son derece hafif ve küçük olan cx200 street II (%100 orijinal) da keyif verdi fakat dengeli bassları çok beğenmedim, ses yüksekliği olarak fazla bile iyidi (sonuçta 16 ohm) bir de microphonic denen kablo sesi sorunu olmasa aradığım kulaklığı bulmuştum.
    -Bu denemeleri yaparken aklımda hep Brainwavz M1 vardı, tabii o da alındı . M1 son derece iyi anlaşıyor J3 ile aslında bass lar çok kuvvetli değil hatta Sony e göre çok bile zayıf sesi de Sennheiser e göre biraz kısık (sonuçta 32 ohm) ama sanırım en uyumlu bu kulaklık oldu.

    -Tabii macera bitmedi dün Koss Porta Pro siparişi vermiştim bugün elime geçti ilk izlenim çok feciydi, tipini görünce bundan bir yol olmaz dedim ama kulağıma takınca fikrim değişti sahne genişliği gayet güzel bass lar oldukça iyi (basshead iseniz Sony daha iyi), aslında M1 e göre üstün yada daha kötü değil ama hem görünüş olarak hem de dışarı ses vermesinden dolayı portapro belediye otobüsünde oldukça zor olacak bunu kullanmak.

    -Peki hedefim ne sanırım son olarak Brainwavz B2 dual balance armatür iem(çok pahalı bir iem değil ama malum posta vs.) ...... Hayırlısı

    Saygılar
    Umut
    Elektronik Teknisyeni







  • B2 alacağına DBA02 al. B2 pek beklenen etkiyi yapamadı ve tavsiye edilmiyor.
  • b2yi kullanıyorum kulaklık oldukça güzel ama bassların ön planda olmasını istiyen ve yüksek sesi sevenler için değil. Dba02 yle aynı ses karakterine sahip olduğu ancak dba02nin yükses seste basslarının daha iyi olduğu söyleniyor. B2 bassları dağıtıyor yükses seste(çok fazla açınca. normal bir dinleyici fazlada açsa gayet iyi basslara sahip ancak aşırı açanlara tavsiye etmem) Kaldıki m1in basslarını az buluyorsan ne b2 nede dba al bunlar tizli kulaklıklar...
  • son derece haklısınız, b2 gibi armatür kulaklıklar sanırım daha çok tiz ağırlıklı bunu yabancı forumlardan okumuştum. sizce j3 le en iyi performans ve keyfi alacağım kulaklık ne olur. yada m1 ve portapro ile geçinip gideyim mi?

    cevaplayan 2 arkadaşa da çok teşekkür ederim.

    Edit: ya da şöyle sormalı dynamic e devam mı balance armatur e geçmeli miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2mtf -- 12 Ağustos 2011; 8:44:12 >
  • Bass isteyen birisi isen ve öncelik bass ise dinamiğe devam et. Armatürler bass konusunda beklediğini veremeyebilir.

    Önceliğin tiz yada detay ve çözünürlük ise armatürlüler daha geniş seçenek sunar.
  • ğ cevaplamış ama önceliğin bass ise dinamikten vazgeçmemelisin. m1in basslarını azbulan kişi armatürlü kulaklıklarla yapamaz. Almışken tavsiyem bir süre kullanman alışacaksındır. Zamanla daha üst seviye kulaklıklara çıkarsın... İllaki öneri dersen cks90nı araştır ve ecci pr401i(kullanmadım ama ğ kullanmıştı) araştır.
  • Yanitlar icin cok tesekkur ederim, o zaman simdilik m1 e devam tabi portaproyu da unutmamak lazim gerci onu otobuste filan kullanmak oldukca zor
  • Double flange I taktim m1 kendine geldi bass I az filan degilmis hep comply foam uclardan dolayiymis. Kulaklarim senlendi vallahi.
  • Update;
    1 ayda cok seyler degisti,amfiler kulakliklar denendi-bknz. Imza- sonuc.

    Elimdeki envantere bakarak en iyi hatta muhtesem sinerji Ultimate Ears TF10 ile yakalandi. TF 10 son derece sensitive bir kulaklik oldugu icin 25/40 seviyesinden itibaren cok detayli,kuvvetli basli ve doyurucu ses alinabiliyor,herkese tavsiye ederim.
  • Update;
    1 ayda cok seyler degisti,amfiler kulakliklar denendi-bknz. Imza- sonuc.

    Elimdeki envantere bakarak en iyi hatta muhtesem sinerji Ultimate Ears TF10 ile yakalandi. TF 10 son derece sensitive bir kulaklik oldugu icin 25/40 seviyesinden itibaren cok detayli,kuvvetli basli ve doyurucu ses alinabiliyor,herkese tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.