Şimdi Ara

Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya.. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
25
Favori
78.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler sayın kent290lf
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Konuya ilgi az olabilir ama sizin gibi bilgili tecrübeli insanlara ihtiyacımız var var. Sizler ve bizlerin gayreti ile burda oluşturulacak geniş yelpazeli bilgi perspektifi hemen olmasada uzun vadede birçok insana sağlıklı bilgi kaynağı olarak yardım edecektir. O yüzden bu konuyla ilgili söylediklerinize istinaden baya geniş bir tecrübeye sahipsiniz. Dolayısıyla bu birikimlerinizi spesifik olmasada yüzeysel olarak bizimle paylaşabilirmisiniz. Kesin dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilhassa.
    Hassasiyetiniz ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler sayın kent290lf.
    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rifibasso


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrah_mert

    Selamlar, bir şey sormak istiyorum. Ben de bir X Type almayı düşünüyorum. Bir şey merak ettim. Bu arabalar km bilgisini gösteriyor değil mi? Yani mil olarak değil de km olarak gösteriyor.
    Çünkü bir ilanda fotoğraflardan birinde ML gibi bir kısaltma gördüm de aklıma takıldı. İlanlarda mil bilgisini km diye yazıyorlarsa doğru olmaz çünkü.

    Selamlar belli o aracta mil olarak gisteren bir kadran vardir ama cogunluk, en azinda ben oyle biliyorum km olarak gosteriyor

    Çok teşekkürler yanıt için.
  • Bilgileriniz için tşkler sayın rifibasso.
    Peki yakıt tüketimi ne kadardır. Lpg uyumu iyisidir. Ayrıca pahalı parçaları hangileridir. Bilgilendirebilir misiniz.
    Çok teşekkürler. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar
    Bir araç buldum 2006 2.0 D 133000 km de ikinci sahibi bir parça boya var siyah renk 06 jg 050 plaka bileniniz var mı fiyat 33 000 tl gibi galiba bu fiyata alınır mı ne dersiniz.
    Tşkler kolay gelsin herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cttezcan

    Bilgileriniz için tşkler sayın rifibasso.
    Peki yakıt tüketimi ne kadardır. Lpg uyumu iyisidir. Ayrıca pahalı parçaları hangileridir. Bilgilendirebilir misiniz.
    Çok teşekkürler. Kolay gelsin.


    Selamlar geç cevap veriyorum lütfen kusura bakmayın,

    LPG sistemi prins kullanıyorum 80 TL ye doluyor 200-240 Km arası trafikte şehir dışında 300-330 Km kullanıyorum... en önemlisi taktırıken bujileri değiştirin, hazır sökülmüşken ve km si gerekiyorsa ve değiştirilmemişse emme manifold contalarını değiştirin... saygılar
  • emrah_mert kullanıcısına yanıt
    Xtype dizel de göğüste far düğmesinin altında üç tuş var onlardan birinne basarak ayarları mil ya da km yapabilirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cttezcan C kullanıcısına yanıt
    Benzer aracı 95 binde arkadaşımdan aldım çok iyi bakıyorum 192 bindeyim daha tık demedi o fiyat bana az geldi sebebi nedir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba grupta hiç 2.5 sahibi arkadaşımız var mı? kendi aracımda beni rahatsız eden bazı sesler var acaba bu x type özel karakteristk bir ses mi yoksa benim aracımın bir sorunumu eğer 2.5 sahibi varsa bana konumunu özelden bildirirse kendi aracımla gidip izin verirse sadece 3 dk kullanmak isterim...
  • cttezcan C kullanıcısına yanıt
    Umarım araç sahibi sıkıntıda olduğu için ucuz veriyordur... yoksa hiyatı bana az geldi iyice kontrol ettirin öyle alın bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burkay07

    Herkese günaydın,

    2007 Model Jaguar X-Type 2.0 V6 Benzinli aracım var. 2 ay oldu alalı. 75.000 km. Öncelikle Antalya'da bu araca bakan bir usta varmı. Birde benim aracın parçalarıdamı ford parçaları ( Ön takım, mekanik, motor vs.). Bilginiz varsa memnun olurum. Dünden beri önden yolda giderken hafif kasislerde takır tukur ses geliyor. normal çalışırken birşey yok. Böyle bir platformda herkes tecrübelerini paylaşması gayet faydalı olacaktır.

    Çok geç yanıtladığım için özür dilerim. Benim aracımda da sağ ön taraftan gelen bir ses(tıkırtı) vardı. Sadece çok hafif bile olsa çukur ve tümseklerde geliyordu. Amortisörlerden şüpheleniyordum ancak aracı lifte aldığımızda gördük ki, fren balataları kaliper içinde boşlukta kaldığı için yapıyormuş. Bir önceki bakımda değişen balatalar tam oturmamış. Balataları değiştirerek sorunu giderdik. Lifte alıp kontrol ettirmek de fayda var derim. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar. Öncelikle türkiye'de az kullanılan jaguar marka araçlarla ilgili böyle ulvi bir görevi üstlendiğiniz için teşekkür ederim :) Henüz bugün 2007 x type 2.0 d araç aldım. Ayıla bayıla biniyorum ve çok keyif alıyorum. Aracın teknik özelliklerini kurcalarken cd changer'a cd takmama rağmen no disc hatası alıyorum ve araçta cep telefonunu kullanmak için bluetooth var mı yok mu ve nasıl kullanacağımı çözemedim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caglary

    Merhabalar. Öncelikle türkiye'de az kullanılan jaguar marka araçlarla ilgili böyle ulvi bir görevi üstlendiğiniz için teşekkür ederim :) Henüz bugün 2007 x type 2.0 d araç aldım. Ayıla bayıla biniyorum ve çok keyif alıyorum. Aracın teknik özelliklerini kurcalarken cd changer'a cd takmama rağmen no disc hatası alıyorum ve araçta cep telefonunu kullanmak için bluetooth var mı yok mu ve nasıl kullanacağımı çözemedim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    Öncelikle rica ederim, ben de aracın sadece kullanıcısıyım, her konuda bilgi sahibi olamasam da, fikir olarak belki yardımcı olabilirim.. Aracınız hayırlı olsun, kazasız, belasız kullanmanızı diliyorum, gerçekten kaliteli ve keyifli araçlar, bana anahtarlık bile bazen keyif veriyor, bakıp duruyorum
    Cd changer olayında, aletin çalıştığından emin olun, voltaj geldiğinden ve diskin döndüğünden, eğer herşey normal ise, okuyucuda problem olabilir..
    Bluetooth ise bu araçlarda hazırlık olarak mevcut, en kısa sürede bir araştırma yapıp ben de kiti yurtdışından temin etmeye çalışacağım, çünkü sürekli cd yazmak, ve bunları araçta muhafaza etmekte zorlanmaya başladım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, bir süredir araba bakıyorum. X-Type çook eskilerden beridir aklımda olan bir arabadır. 2008 model düz vites 2.0 Dizel modeline binmiştim ilk defa. Baya hoşuma gitmişti açıkçası araba. Şimdi araç bakarken listeme X-Type'ı da ekledim. Ancak bütçem kısıtlı ve anladığım kadarı ile tam limitlerdeyim. Otomatik vites 2.0 Benzin'li arıyorum ve verebileceğim son para 40 bin TL. Aldıktan sonra LPG taktırmayı düşünüyorum. Dizel benim bindiğim modelde çok ama çok sesli çalışıyordu. Dizel X-Type'ı olan arkadaşlar alınmasın ama traktör gibiydi sesi, hemde son derece bakımlı bir araba olmasına rağmen. Belki benim baktığım/bindiğim araçta bir sıkıntı vardır.

    Bir kaç sorum olacak X-Type kullanıcılarına ve meraklılarına:

    1) Dizel motorlar her türlü yürür aksam için Ford servislerine gidiyormuş. Aynı durum benzinliler için de geçerli mi ?

    2) LPG kullanan arkadaşlar ne marka kullanıyor ve memnunlar mı ? Ben Jag. bayileriyle konuştum biri yarım ağızla "Biz öneremiyoruz ama prins'te sorun çıkmıyor" dedi. Prins'i aradık adam baya anlattı mekaniği az biraz anlıyorum bende. Aklıma yattı ancak işçilik vs dahil 5000 TL fiyat verdi. Ne diyorsunuz bu fiyata ?

    3) Yedek parçalardan ne haber ? Mesela park halindeyken birisi aynayı kopartıp kaçsa, borç batağına girer miyim ?

    Normalde böyle arka arkaya soru yazmam, gerek yerli gerek yabancı forumları incik cincik eder kendi çözümümü bulmaya çalışırım ancak sizde takdir edersiniz ki Jaguar TR pazarında çok çok küçük bir marka. Arabayı bilmeyen herkes "ford mondeo'dan farkı yok, fakir jaguar'ı" diyerek geçiştiriyor ne yazıkki. Çok berbat bir bilgi kirliliği var. Keşke "kentlf290" yazdıklarını silmeseymiş. Ama kendi tercihi tabi silah zoruyla bilgi alamayız.

    Durum böyle. Yukarıdaki sorulara hala cevap aramaktayım kendim de. Önce ben bulursam mesajıma eklerim, ileride başkasının işini görebilir.




  • Çok teşekkür ederim, şu sıralar arıza lambası sorunu yaşıyorum

    Diğer servisler arızayı okuyamıyor, okuyanlar da türlü türlü yorumladılar açıkcası.. Gerçek bi servis ve iyi bir usta sorunu çözer kanısındayım inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben avrupa'da ikamet ediyorum hocam ama bu durum biraz canımı sıkmaya başladı, ben kullandığım araçlara gerçekten evlat muamelesi yapanlardanım Her ikisi de uyar bana, bu uğurda harcadığım zaman ve katettiğim km'lerin bir önemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    İsmim Mehmet. Kişisel olarak sıradanlığın dışında, ruhu olan arabalara çok ilgim var. İlk aracım mini cooper r50 idi. Bende yeri çok ayrıdır

    Çok uzun zamandır DH formlarını neredeyse bir çok noktada takip ediyorum ama bu konu ve kent290lf arkadaşımın yazdıklarını görünce üye olup foruma katılmak istedim.

    Ayrıca Smudge2103 arkadaşımıza da böyle son derece faydalı bir oluşumu başlattığı için çok teşekkür ederim.

    Şuan ruhsuz çirkin 2012 Citroën c3 aracım var. Cooper dan sonra çok sert bir düşüş oldu benim için, değiştirme nedenim yakıt tüketimi ve özellikle bagajın 160 lt olmasıydı. Artık bir oğlum var :) onun arabası puseti vs derken cooper dan istemeyerek c3e zorunlu olarak takas ile geçiş yaptım.

    Jaguar X Type her zaman ilgimi çekmiş bir araç, artık inanılmaz derecede sıkıldığım c3'ü satıp üzerine 3k kadar ekleyip, bir Jaguar almak istiyorum yaklaşık 33-36 K civarı.

    Bu araçlara ait detay bilgim okuduklarımdan ibaret umarım tecrübe edebilirim.

    Diesel kullanıcılarına bir sorum var, Eşimin 307si vardı 1.4HDI onun sesi de çok geliyordu kabine, motor ses ciddi anlamda yüksek mi?

    Birde ben doğuda görevli olduğum için, jaguar ustası bulmam imkansız, Ford için yetkili servisi var Allah'tan. Mekanik işlerde Ford servisi işimi görür diye düşünüyorum.

    Son olarak merak ettiğim konu, mondeo'nun hangi kasası ile uyumlu parçalar? Üretim yılı ile paralel mıdır?

    Çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R50 -- 11 Eylül 2015; 12:28:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,

    Edit için teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caglary C kullanıcısına yanıt
    Caglary merhaba, changerında herhangi bir arıza yok ise akünden kaynaklanıyordur. Hata ne sıklıkla oluyor? Çok sık tekrar ediyorsa yeni bir akü ile satın almadan deneme yapma şansın var demektir.

    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar.4 senedir kullandığım 2.5. Arabam ve merakım sayesinde bu araba hakkında hatrı sayılır tecrübe edindim. Elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olanlarla paylaşmaktan memnuniyet duyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba zeusincage, 2.5 kullanıcısı olarak çok sevindim burda olmanıza, hoşgeldiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.