Şimdi Ara

Kablolu cihazları extender ve switch ile Kablosuz bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    superonline fiber kullanıyorum. Evin girişine kurdukları Huwei 253s modem var.

    Başka bir odada ise, internete bağlamak istediğim kablosuz özelliği olmayan cihazlarım var (digiturk kutusu, AVR, media player gibi....)

    Önce sorunumu access point ile çözmeyi denedim. bir accesss point aldım, kurdum. Benim ağım ile bridge yaptım. Çalıştı. Ama evde iki ayrı ağ oldu. Modemime takılı bir myclaud cihazım var, içindeki müzikleri falan access pointe taktığım avr üzerinden dinlemek istiyorum. Ama bunlar farklı ağlarda olduğu için hiç bir şekilde konuşturamadım (büyük ihtimalle yapılabilirdi ama ben beceremedim diye düşünüyorum...)

    Birde küçücük evde iki ağ olması gıcık bir durum. Hoşuma gitmedi.

    Gittim bir extender (linksys RE1000) birde switch aldım. Kablolu cihazlarımı switch üzerinden extendera bağladım. (avr, digiturk ve media player.........my claud hala modeme takılı)
    Extenderıda benim wireless ağımı görecek şekilde kurdum.

    Buraya kadar problem yok ama şöyle sıkıntılarım var:

    1. normalde direk modeme bağladığımda gördüğüm cihazlarım (avr mesela) bu extender üzerinden swithch ile bağlanınca görünmüyor
    2. extenderı ilk kurduğumda hiç bir problem yok. Ağıma dahil oluyor ve sinyali güçlendiriyor. Ama, extenderı switche kablo ile bağlayınca internet bağlantım gidiyor? (ağımı görebiliyorum, ağıma bağlanıyorum, ama internet bağlantısı yok diyor. Switch bağlantısını çıkartıyorum, internet geri geliyor)
    3. bir süre sonra extender ağa bağlanamıyor. Reset atıp yeniden kuruyorum, düzeliyor; ama sadece 10 - 15 dakika için.

    bazı forumlarda okuyorum, falanca marka reuter ile filanca marka extender iyi çalışmıyor vs gibi cümleler var. Ama tabi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Konu hakkında da açıkcası pek bir deneyimim (hatta hiç bir deneyimim) yok.

    Benzer problemler yaşamış (ve çözmüş:)) olan veya benzer bir şekilde evine ağ kurmuş arkadaşlar varsa, benimle deneyimlerini paylaşır, tavsiyelerde bulunur ve nerede hata yaptığımı söyleyebilirlerse çok sevinirim.


    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.







  • Aslinda ilk kurulumunun dogru olmasi lazim, bridge mod yaptiginda farkli iki ag olmaz. Wireless agini bridge yaptigina emin misin? Iki farkli bridge var, birisi normal ag icin, router kendisi IP dagitmadan sadece paket yonlendirir, ikincisi wireless bridge, aldigin extender ile ayni seyi yapar..

    Extender ile iligli, tahminen konusuyorum, extender'in ethernetine birsey bagladiginda otomatik olarak kendini access point olarak ayarliyor.. Yani senin ethnetnete bagladigin agi wireless yapmak istedigini dusunup ana wireless agindan cikartiyor kendini.. dedigim gibi tahmin..

    Ilk bridge modunu tekrar bir dene, ayrica problemin AP Isolation ayari olabilir, var mi bilmiyorum ama bazi modemler kablosuz baglananlari birbirinden korumak icin birbirinden izole eder, ana modemde ve digerlerinde AP isolation ya da client isolation ve benzeri problem var mi bak

    bi de son olarak diger kablosuz ve routing ayarini kontrol et, ornegin kullandigin cihazlar UPNP DLNA vs kullaniyorsa IGMP snooping, multicast vs. gibi ayarlarin acik olmasi, wireless arasi yonlendiriliyor olmasi gerekir (otomatik gormesi icin..)




  • merhaba nofearl,

    öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Aldığım repeater Cisco markaydı (RE1000). Cihazın kutusu üzerinde "ethernet girişi ile kablolu cihazlarınızı kablosuz ağınıza bağlayın" yazıyor olsada call centerlarını arayıp bu özelliği çalıştıramadığımı söyledim. Aldığım cevap harika oldu: "Bu özellik zaten çalışmıyor, o cihaz sadece kablosuz ağı genişletmek için, ethernet girişi çalışmayabilir. Ethernet girişi ile ilgili ifade biraz abartılı ve pazarlama amaçlı yazılıyor"....Zaten böyle bir açıklamadan sonra fazla kurcalamadım ve cihazı iade ettim.

    Airties 4430 marka repeater aldım. Arkasında 3 adet ethernet çıkışı olduğu için switch iytiyacıda ortadan kalktı. Tek problem cihazın kolay kurulum fonksiyonu özellikle benim istediğim gibi ağı genişletecek şekilde kuruluma izin vermiyor. Ama manuel olarak universal repeater olarak kurulum yapılınca hem üstündeki 3 ethernet portu ile kablolu cihazları kablosuz ağa bağlamak mümkün oldu hemde mevcut ağımı genişlettim ve çekim gücünü yükselttim.

    Üstelik ciscoya göre çok daha ciddi çalışan bir call centerları var. benimle benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim.

    herkese iyi akşamlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.