Şimdi Ara

Kablonet ( TT altyapısı) yeni upload hızlarını uygulamıyor. Yazılımsal sınır ile 15 mbps vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Her eve kablonet kampanyası ile kablonet üyesi oldum. Yani Türk Telekom altyapisindan 75/4 mbps abonesiyim. Normalde geçen sene 8 mbps çıkan upload hızları maalesef bize uygulanmadı. Modemde 8 mbps gördüğüm halde yazılımsal kısıtlanmış olduğundan 4 mbps upload alıyordum. Şimdi yeni uygulama ile upload hızları 15 mbps oldu. Modemde gerçekten verilen hızı 15 mbps olarak görüyorum ama yazılımsal olan kısıtlama aktif olduğu için hız anında 4 mbps olarak düşüyor.


    Bu durum forumda konuşuldu ama 4/8 arası çok fark yok diye umursamadı kimse. Şimdi fark çok büyük. Var mı başka bu durumu yaşayan?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 27 Ekim 2023; 17:10:32 >



  • Download normalde 75 görüyorum. Şu an düşük olması önemli değil.

    Upload grafiğine bakarsanız 15 mbps olarak başlayan upload testi yavaş yavaş 4 mbps'e düşüyor. Hız 8 mbps iken de başladığında 8 e çıkıp bu şekilde 4 e düşüyordu. Yani yazılımsal bir kısıtlama olduğu kesin.

    Peki kablonet bunu neden yapıyor? Tek bir tahminim var. Kablonet altyapisindan hizmet alan aboneler Maximum 4 mbps upload alıyorlar. Biz işe 8 veya 15 alırsak huzursuzluk olur diye düşünüyorlar sanırım.







    Kablonet ( TT altyapısı) yeni upload hızlarını uygulamıyor. Yazılımsal sınır ile 15 mbps vermiyor.
    Kablonet ( TT altyapısı) yeni upload hızlarını uygulamıyor. Yazılımsal sınır ile 15 mbps vermiyor.




  • Ana konumuzda zaman zaman yazıyoruz hocam herkeste bu şekilde maalesef, Türksat'a iki kere farklı kanallardan yazdım umursamıyorlar tek cevapları "şu anda upload hızları ile bir çalışma yok"


    Türk Telekom çalışmayı %100 tamamlasın sonrasında aboneler olarak ortak bir metin ile Türksat ve BTK'ya şikayet iletelim.


    https://forum.donanimhaber.com/turksat-fiber-vdsl2-kullananlar-kulubu--154784613




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 27 Ekim 2023; 18:4:49 >
  • Bildiğim kadarıyla Kablonet ve Superonline sözleşmelerinde 4mbps upload yazıyor, bu şartlarda fazlasını vermek kendi inisiyatiflerine kalmış. Bu firmalara aboneleri toplu baskı yaparsa elbet arttırmak zorunda kalacaklar ancak şuan birkaç kişi haricinde şikayetçi olan yok.

  • Şikayet kaydı oluşturdum. Olmazsa cimer e yazarım.
  • Kaç kişiyiz arkadaşlar organize olalım. Bu durumdaki arkadaşlar konuya yazabilir mi?
  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    Benim şikayetim, tt ile yaptıkları sözleşme 4 mbit diye kapatılmıştı, hiç bir şekilde çözüm odaklı yardımcı olunmuyor maalesef :/

  • Benim de kapattılar maalesef.

  • BTK üzerinden yeni kayıt oluşturdum.






    Merhaba;


    Kablonet VDSL abonesiyim. Yani VDSL hizmetini Kablonet firmasından alıyorum ama hizmet altyapı sağlayıcı TÜRK TELEKOM'dur.


    Geçen günlerde Türk Telekom bütün VDSL altyapısında UPLOAD hızlarında arttırma yaptı. Bu arttırma Millenicom, Vodafone, Superonline, GIBIR ve bütün VDSL altyapısını kullanan firmalarda uygulandı. Sadece KABLONET firması uygulamıyor. Bunun sebebinin de Türk Telekom ile yapılan bağlayıcı anlaşma olduğunu öğrendik. Yani hızlarımız 70 mbit Download 15 mbit upload olması gerekirken şu anda 4 mbit uploada sınırlanmış durumdadır. Firmaya bireysel yaptığımız başvurular geri çevrilmektedir.


    BTK Bu konuda Türk Telekom ve Kablonet firması arasındaki uploadı kısıtlayan sözleşmeyi iki firmanın da zarar görmeyeceği şekilde düzeltilmesine yardımcı olabilir mi? Biz evet sözleşme yaparken 4mbit uploadı kabul ettik. Bunda sorunumuz yok ama diğer bütün VDSL firma aboneleri 15 mbit upload almaya sonradan hak kazandılar. Onlar da sözleşmelerini daha düşük upload hızlarında imzalamışlardı.


    Kablonet iyi bir firmadır. Genel olarak kesinlikle şikayetim yoktur, hatta çok memnunum.


    İyi çalışmalar.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 16 Kasım 2023; 0:47:34 >




  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    Aynı durum superonline de var.

    Öncelikle bazı yanlışları açıklayayım.Sol ün veya kablonetin türktelekom ile şukadar upload vereceksin diye bir anlaşması yok çünkü öyle birşey yok en dandik iss ye bile bu sınır konulmamışken sol ve kablonet böyle bir sınırlayıcı anlaşmanın tarafı olur mu sizce ?

    Gelelim diğer olaya ..Türktelekom upload hız profillerini kontrol ediyor ve o tanınlıyor.Oluşturdukları hız profili mesela şöyle türktelekom diyorki eğer benim altyapımı kullanıp bir kullanıcıya 100 lük paket sattıysanız bu paketin 8 olan uploadını 20 ye çıkardım ve profilleri otomatik güncelledim.Altyapısı yeterli olanada otomatik tanımladım diyor...

    Fakat gelelim uyanık sol (superonline) ve kablonete

    bu 2 uyanık ,türktelekomun upload hız güncellemesine rağmen kendileri kullanıcıların ppo modem bilgilerine bireysel hız tanımlaması yapıyor buda dediğiniz gibi yazılımsal bir sınır varmış gibi gözükmesini sağlıyor işin aslı yazılımsal bir sınır yok kablonet ve sol size verdiği kullanıcı adına 8 mbit veya 4 mbit upload alsın diye giriyor rakamları.Türktelekom isterse uploadı 15000 yapsın senin kullanıcı adına verilen emir 4 ü veya 8 i geçme.

    Bu 2 çakal dışında hiçbir iss firması bu yöntemi kullanmıyor en dandik iss firmalarında bile kullanıcı bazlı bir hız tanımlaması yok.

    Bende itiraz ettim fakat superonline ın verdiği cevap sözleşmenizde 8 yazıyormu ? evet ..bizde 8 veriyoruz ozaman sorun yoktur diyip kapıyorlar.

    İşin çözümü bu 2 çakal hız tanımlama sistemlerini değiştirmeleri lazım başka çözümü yok.He farklı paketlere 20 mbit hız tanımlaması girmiş superonline ...yani demekki vermel istediği zaman profil değiştirip verebiliyor o hızları.

    Şahsi fikrim bu 2 çakal neden bu yöntemi uyguluyor dersen altyapılarının yetersiz oluşu.Kimseye 1 mbit bile fazla vermemek istemeleri ve ellerindeki sunucular yetersiz olduğu için tam yükte çalışmasın ve fazladan hız dağıtmayıp eldeki hızı mümkün olduğu kadar fazla aboneliğe dağıtmak amaçları.Yani 10 mbir hızı 2 kişiye 5-5 dağıtmak varken 10 kişiye 1 mbit şeklinde vererek para çarpma peşindeler ve başarıyorlarda.





  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

    Aslında ben de öyle bir sözleşme olmadığını tahmin ediyorum ama BTK'ya olayı net anlatabilmek ve olayı kaşımak için o tarz bir yazı yazdım. Diğer türlü BTK taraf olmayacaktı ve kablonet'ten gelen cevabı okumayacaktı.


    Birgün BTK üzerinden bir şikayet oluşturdum. %100 haklı olduğum bir konuydu. Konuyu öyle bir anlattım ki mutlaka dediğim yapılacak. Ama BTK okumamıştı bile. Onu da nasıl anladım biliyor musunuz? BTK 'yı aradım. İlgili teknik inceleme yapan personele ulaştım. Kendisi kapanmış şikayeti ilk kez benimle telefonda okumuştu :) Sonra da beni haklı bulmuştu ve olay çözülmüştü. Olayı unuttuğum için detayı bu kadar hatırlıyorum.



    Sizlerde burdan yazarsanız daha etkili olacaktır.



    tuketicisikayet.btk.gov.tr
    BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 16 Kasım 2023; 11:6:28 >




  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    Hocam bu ülkede şikayet ile çözüme kavuşamazsınız bu oran binde bir dir.Btk denilen kurum önce türktelekomu denetleme cürretinde bulunsa bugün memlekette fiberin girmediği ev yoktu.Tt milyarlarca lira ciro açıkladı nerden geldi bu para be hangi yatırıma kullanılcak ? eğer açıkladığı cironun yarısını yatırıma verse türkiyenin yarısı 1 yıl içinde fibere kavuşur ama yapmaz neden mi ? 300 liraya 16 mbit adsl satamaz.Hız düşüş problemlerinde kullanıcıya altyapınız sorunlu diyemez çünkü adamın altyapısı fiber.Btk denilen kurumun yönetim üyelerinin arasında bulunan kişi aynı zamanda turktelekom yönetim kurulu üyesi.Yani kimi kime şikayet edeceksin ki ?

    Gelelim sol ve kablonete ..ellerinde tapu gibi sözleşme var ve sözleşmeye göre ben bu adamlara vaadettiğim hızları veriyorum der işin içinden çıkar.8 ay sonra sol taahütüm bitiyor çokta memnunum aslında ama sırf bu upload mevzusunda 3 maymunu oynadığı için değiştireceğim





  • ortada bir hata yok. sözleşmenizde yazan değeri alıyorsunuz.


    bile bile lades diyoruz biz bu olaya. tez zamanda daha düzgün bir iss'ye geçmeniz dileğiyle.

  • loiloyse kullanıcısına yanıt

    Hocam bütün iss'lerdeki bütün aboneler sözleşme imzaladı. Yani biz onlardan farklı birsey imzalamadık. Onların yükseldi bizim yükselmedi. Olay bu.

  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    sözleşme kullanıcı lehine güncellenmiş. firma isterse güncelleyebilir, isterse güncellemez.


    yanlış anlamayın, forumda zaten kablonet'in yıllardır düşük upload verdiğini yazıyoruz tt üzerinden.


    eğer bunu bile bile kablonet aldıysanız yukarıdaki yorumu yaptım. yoksa bilmeden aldıysanız da taahhüttünüz bitince kaçarsınız zaten.

  • OnderT O kullanıcısına yanıt

    Her market ekmeğin fiyatını düşürürken bir market özellikle yüksek tutuyor bizde gidip o fiyatı yüksek olandan aldık ve niye fiyatı yüksek diyoruz olay bu.. diğer iss ler kullanıcı kaybetmemek için upload yükseltmişler ama sol ve kablonet ise müşteriyi takmıyor.Takmadığını şurdan anla türknet gibi yeni yetme bir firma yılların turkcellini altyapı döşeme oranında geçmiş.Yani türknetin sol den daha fazla altyapısı var.Kabloneti adamdan sayan yok zaten.Taahüt bitince koşarak uzaklaşacağım sol den.

  • Kablonet upload hızının artması insiyatifinin telekomda olduğunu belirtmiş. Yazık valla şu durumu yaşamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.