Şimdi Ara

Kablosuz Modemi Ap olarak ayarlamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar wifi ağ teknolojileri hakkında bilgisi ve tecrübesi olan birisi için cevaplamak zor değil.
    Evimin salonunda zyxel kablosuz modemim var. Bu modemden eternet çıkışı ile üst kattaki terasta airties 4430 sinyal güçlendirici ile üst katla İnternetimi paylaşıyorum. Ancak yatak odam salona uzak olduğu için, elimde bulunan başka bir modemi(airties rt 205) accses point okarak kullanmak istiyorum. Yalnız bunu kablo çekmeden (mesh teknolojisi ile) yapmak istiyorum. Güvenlikten en az ödün vererek bunu nasıl halledebilirim.
    Oluşturacağım kablosuz ağlarda parola mutlaka olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1- Modemin arayüzüne 192.168.2.1 adresiyle girdikten sonra sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Modu sayfasına giriyoruz. Burdan "NO MODE" seceneğini işaretliyoruz.

    2- Yine sol taraftaki menüden ADSL -> ADSL Ayarları'nı tıkladığımızda açılan sayfadan "PVC Adı" sekmesinin altındaki vc1'i tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda ayarları aşagıdaki gibi değiştiriyoz. (Protocol olarak DHCP seçildi. Fakat eğer disabled seceneği çıkarsa - özellikle diğer marka modemlerde - onuda işaretleyebilirsiniz.)

    3- Kablosuz bir modeme bağlantı kuracaksanız modemi tanıtmanız gerekiyor. Tanıtma öncesi dikkat edilecek husus her iki modeminde wireless kanallarının aynı olmasıdır. Eğer değilse modemin arayüzünden KABLOSUZ -> Kablosuz Ayarları sekmesinden kanal numarasını kolaylıkla değiştirebilirsinz. Bu ayarları kontrol ettikten sonra sol taraftaki menüden KABLOSUZ -> MESH sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfada "Köprü/ Tekrarlayıcı bağlantılarını etkinleştir" seceneğini işaretleyip Kaydet'i tıkladığımızda karşımıza modemin bağlantı kurabileceği modemler çıkıyor. Burdan kendinize ait modemi seçin ve kaydet'i tıklayın. Tüm bu işlemleri yaparken diğer modeminde açık ve kablosuz olarak erişilebilecek mesafede olmalıdır. Eğer kablolu bir modemle bağlantı kuracaksanız bu işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem yerine 4. işlemden sonra iki modemi Lan kablosuyla birbiriyle bağlamanız yeterlidir.

    4- Sol taraftaki menüden YEREL AĞ -> IP Ayarları ve DHCP sekmesini tıklıyoruz. Açılan sayfadan "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seceneğini işaretliyoruz ve IP Adresi olarak bağlantı kuracağımız modemin ip numarasına bağlı olarak yeni bir ip numarası giriyoruz. Örneğin diğer modeminizin ip adresi 192.168.2.1 ise IP Adresi bölümüne 192.168.2.X girebilirsiniz. ( 'X' olarak istediğiniz rakamı girin.) Bu işlemleri yaptıktan sonra Kaydet'i tıklayın. Çıkan uyarılarada tamam deyin.

    5- Son olarak kablosuz olarak bağlanacaksanız diğer modeminizin ayarlarından Airties modeminizi Access point olarak tanıtın.
    Tüm bu işlemleri yaparken her iki modeminde kablosuz bağlantı şifrelerini kaldırın. İki modemden herhangi birinin kablosuz bağlantı şifresi olması halinde bağlantı kurulmuyor. Kablosuz bağlantı güvenliği olarak bu işlemlerden sonra her iki modemdede MAC adresi filtreleme kullanabilirsiniz. MAC adresi filtrelemede modemlerinde mac adreslerini eklemeyi unutmayın. Airties modeme erişmek için - bağlantı kurulu iken - modeme verdiğiniz ip adresini (192.168.2.X) kullanabilirsiniz. Eğer kablolu bir modemle bağlantı yapacaksanız modeminize kablosuz bağlantı şifresi koyabilirsiniz.

    Diğer modemlerdende aynı ayarlar yapılabilir. Önemli olan iki nokta vc1 ayarlarının kaldırılması ve DHCP nin kapatılıp modeme yeni bir IP adresi verilmesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buqra55 -- 21 Kasım 2016; 9:46:12 >




  • Hocam hiç bir çıkarınız olmadan böyle ayrıntı yazmışsınız ya ne iyi bir insansınız.
    Anlamakta zorlandığım bazı şeyleri sorayım.
    1-3 madde de"tanitma öncesi her iki modemin kablosuz kanalları aynı olması gerekir" demişsiniz. Kablosuz kanalları nedir hangi menü altında bulunur?
    2-5.maddede diğer modeminizden airties modeminizi accses point olarak tanıtın demişsiniz. Bunu hangi menüden yapacağım.
    3- yine 5. Maddede mac adresi filtrelemeden bahsetmissiniz. Yani bi şekilde kullanabilmek için kablosuz şifreleri olmaması mı gerekiyor. Maç adresi filtreleme güvenli olur mu? Bir diğer; bu filtrelemeyi hangi modemden yapacağım, sadece bağlanan cihazların mac adreslerini mi tanıtmam gerekir. Eğer öyleyse eternet ile internete bağlanan komşum sıkıntı yaşar mı, sonuçta onların cihazlarının mac adreslerini bilemem be ona göre izin veremem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - İlk kurulum yaparken modemler arası sıkıntı olmaması için şifreni kaldır ayarlarını yap tekrar şifreni ver ana modeme.Ama hatırladığım kadarıyla access point olarak kullanıcagın airties rt-205 mesh ayarları wpa2 desteklemiyor hatta wpa yı bile desteklemiyor (buda bir güvenlik açığı tabiki) ona wpa2 wpa şifre veremezsin onu ancak mac filtreleme yaparak kullanırsın.Hem normal şifre dıgerıne baglanmak ıcınde mac fıltreleme kullanmak zorundasın.

    MAC FİLTRELEME
    Firewall ana menüsüne girdiğinizde öncelikle firewall'u etkinleştirmeniz gerekir.daha sonra yine Firewall menüsün altındaki “MAC Adresi Filtreleme”ye tıklayınız.Açılan pencerede “MAC filtrelemeyi etkinleştir” ve “İzin ver” kutularını işaretleyerek “Ekle” butonunun sağındaki alana kablosuz ağınıza erişmesine müsaade edeceğiniz cihazın kablosuz MAC adresini “00-14-38-15-60-DD” gibi yazarak “Ekle” butonuna basınız.Yerel kablosuz ağınıza erişmesine müsaade etmek istediğiniz diğer cihazlar için de bu adımı aynen yap.izin vermediğiniz cihaz varsa "İzin ver" yerine “Blokla”yı seçerek Mac Adresini girmeniz yeterli olacaktır.
    -Eğer Modemim Kullanma Klavuzu varsa elinde bunların hepsi yazıyor ordanda bakabilirsin.
    -Gelelim tanıtma yani Mesh / Köprü kurma İşine (ap olarak tanıtma)
    1. modemi kablolu sekılde bılgısayarına bagla Ethernet yoluyla. yerel IP adresi olarak 192.168.2.X bloğundan bir IP ataması otomatik olarak yapılacaktır.
    2. Web arayüzünde "Kablosuz" ana menüsü altında "MESH" alt menüsüne tıklayınız. Açılan "MESH Ayarları" başlıklı ekranda "Köprü/Tekrarlayıcı bağlantılarını etkinleştir" kutusunu işaretleyerek "Kaydet" butonuna basınız
    3.Kaydet butonuna bastığınızda modem çevrede bağlantı kurabileceği kablosuz erişim noktası cihazlarını aramaya başlayacaktır ve listesi çıkacaktır. Mesh bağlantısı kurmak istediğiniz erişim noktasının ya da noktalarının başındaki kutuyu / kutuları işaretleyerek seç."Kaydet" butonuna bastığınızda modem sinyallerinin ilk olarak bu erişim noktasına
    ulaşacağını kaydetmiş ve Mesh Network'ünüzü kurmuş olacaksınız.
    4.Seçtiğiniz erişim noktası modeminizle aynı kanalda çalışıyor olması gerekiyor demiştim Bunu ayarlamayı unutma. Bunuda "Wireless" menüsünün altındaki "Settings" menüsüne gir."Wireless Channel" alanındaki değeri, "Kanal" alanında belirlediğiniz değere getir. (Kanal alanındaki değer de Kablosuz menüsünde kablosuz wifi adı gozukuyor ya atıyorum apeks64 onun altında kanal adı yazıyor orda kanal 6 yazıyorsa mesh ayarındakını de 6 yapman gerek)

    Bu işlerden anlamıyorsan biraz karışık gelmiştir sana ama aslında basit iş sadece yazması anlatması uzun.Umarım işine yaramıştır. Ama En güzeli Modemin kullanma klavuzu aç hepsi gayet net resimli şekilde yazıyorhttp://www.airties.com.tr/usermanuals/RT205_DG_UM.pdf (Bu linktende bakabilirsin) Mesaimi yedin :) Kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.