Şimdi Ara

Kaçak akım rolesi belirli aralıklarla atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, birkaç gündür başıma gelen bir sorun var. KAR belirli aralıklarla atıyor bütün fişleri çıkarıp denedim ama anında atmadığı için hangi cihazın sebep olduğunu bulamadım. Masaüstü bilgisayarımdan şüpheleniyorum bu sebeple cihazın bağlı olduğu prizi ve uzatma kablolarını değiştirdim fakat sorun devam ediyor. Bu pcyi yaklaşık 1 senedir sorunsuz kullanıyorum kendim topladım sıvı soğutmalı bir sistem. Böyle bir durum anakarttan veya psudan kaynaklanabilir mi? Ben bunu nasıl tespit edebilirim ? Kafayı yemek üzereyim yapmam gereken bir sürü iş var sebebini bulabilsem ona göre bir çözüm üretmeye çalışacağım. Tecrübeli abilerim kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim.




  • Bilgisayardansa eğer, toprak hattı bağlantısını kessen atmaz KAR. Bilgisayar içine girmeye gerek yok, fişten ara bağlantılardan da olur. Toprak hattını temas ettiğin fiş ve priz kenarlarındaki açık metal bağlantıları arasına kağıt koyup fiş takılırsa teması keser muhtemelen.

    Tabi bilgisayar elektrik çarpabilir.


    Ama genel olarak arızayı tespit etmek için; tüm prizler sökülüyken cihazlardan bir tanesini takıp beklemek. KAR attığında en son takılan cihazdadır kaçak.


    Bu arada KAR iptal edilebilir de ? Acil işler aksıyorsa ? Tedbir alınır, elektrik çarpmasına karşı önlemli olunur ve kısa süreliğine iptal edilir. Eskiden hiç yoktu...

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam cevabın için teşekkür ederim. Şimdi şöyle ben aslında buzdolabı hariç bütün fişleri çekmiştim sadece bilgisayarın fişi takiliydi. Bilgisayardan şüphelenme sebebim şu an bilgisayarın fişi takılı değil ve saatlerdir bir sorun görünmüyor. Bir de PSU ara kablosunu değiştirip deneyeyim son çare.

  • cberge C kullanıcısına yanıt

    KARı toprak hattı attırır. Bilgisayar tarafında olabilir sorun ama KARı attıran o bölgeden toprak hattına akıştır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    KARı toprak hattı attırır. Bilgisayar tarafında olabilir sorun ama KARı attıran o bölgeden toprak hattına akıştır.

    Arkadaşlar Kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde PSUyu kasaya bagladigim vidalarda kaçak olduğunu gördüm. Fakat kasanın kendisinde kaçak görünmüyor. Bu normal bir şey değildir diye düşünüyorum. PSUyu değiştirmeden bu sorunu çözebilir miyim sizce var mı bir öneriniz?

  • cberge C kullanıcısına yanıt

    Gördüğün şey kaçak değil tam olarak EMI testlerinden geçsin diye faz toprak arası kapasitör koyulur o da çok az bir miktar akım kaçırır ama akım rölesini attıracak kadar olacağını sanmam. Bir çok cihaz belki aynı sigortaya bağlanıyorsa attırabilir. Ne tür bir priz kullanıyorsunuz ve kullandığınız PSU nedir? Eğer kasada aynı ölçümü görmüyorsanız ya kasa psu'nun kendisine temas etmiyordur yada kaplamalı olduğu için ölçemiyorsunuzdur.

  • Evdeki cihazların hepsini kapa. Toprak hattına volt metre bağla nötür toprak arası akım ölç. Hangi cihazda kaçak var görürsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.