Şimdi Ara

Kameradan sildiğim videoyu nasıl kurtarırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung ST 500 dijital fotoğraf makinem var. Arkadaşım bir video kaydetmişti 1.20 gb. Video yanlışlıkla silindi. Sildikten sonra hiç fotoğraf çekmedim, video da kaydetmedim. Bulabildiğim tüm kurtarma programlarını denedim. Videoyu kurtardım fakat bu kez de açılmıyor. Araştırdım ve sanırım video hasarlı. Onu düzeltmek için de program denedim. Tam 16 saat süren düzeltme işleminin ardından bir şey değişmedi. Bazı programlar ile düzenleme şansı var sanırım ama hangi program doğru bilemiyorum, hepsini de denemeye de zamanım yok. 2 gündür uğraşmama rağmen henüz elime videonun bozuk halinden başka bir şey geçmeyince ben de artık buraya yazma gereği hissettim. Acaba bu konuda bilgisi olan ve yardım edebilecek olan birileri var mı?



  • Hafıza kartından kurtarma programları mevcut ama gösterip kurtarmıyo. Yani kurtarırım ama parasıyla satın al diyor. Zamanında bende istanbulda çekimlerimi silmiştim yanlışlıkla aynı sorunu yaşamıştım. Üzücü ve sinir bozucu bir durum.
  • Onu bir türlü hallettim, videoyu kurtardım. Deneme amaçlı başka videolar da kurtardım, kimi çalıştı kimi çalışmadı. MPC this video cannot be rendered diyor ki bu da videoyonun hasarlı olduğuna işaret, düzeltme programı da buldum ama işe yaramadı.
  • Yapılabilecek bir şey kaldığını sanmıyorum. Her şeyi denemişsiniz. Bazı programlar da dosyayı kurtamaya çalışırken hiç kurtarılamaz hale getirebiliyor. Önemli olan video ise hangi formatta kayıt yapıyorsa o formatı kurtarabilecek bir yazılımla denemektir. SD card recovery programları genelde data olarak kurtarma yaptığı için fotoğraflarda sorun olmazken video'da bir codec olduğundan o codec ve dosya yapısı bozulduysa o görüntüyü kurtarmak mümkün olmamaktadır. Pratikte kurtarılmış gibi görünebilir ama hiçbir şekilde video'yu oynatamayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.