Şimdi Ara

Kamp Malzemesi Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ilk kez kamp yapmaya gideceğim. Başlangıç için kendi çapımda alınacaklar listesi yaptım. Bütçeyi olabildiğince aşağıda tutmaya çalıştım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    ARPENAZ 2+ EŞYA BÖLMELİ KAMP ÇADIRI - 2 KİŞİLİK QUECHUA
    QUECHUA M100 SÜNGER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ MATI QUECHUA
    FORCLAZ 15° OUTDOOR UYKU TULUMU - SİYAH QUECHUA
    ARPENAZ 30 OUTDOOR SIRT ÇANTASI - KOYU GRİ VE TURUNCU QUECHUA

    Toplam: 254 TL







  • Çadır güzel.
    Mat sert zeminde iş görmez, 5-10 lira daha fazla verip askeri mat almanı tavsiye ederim.
    Uyku tulumu yazın sahilde kamp yapmak için uygun, sıcak havalarda. F/P olarak iyi bir tulum değil.
    Çanta küçük, 15-20 lira daha fazla verip ikinci el ya da başka markalı fakat hacim olarak daha büyük bir çanta bakmanızı öneririm.
  • Şimdi başlangıç için decathlona girip ucuzundan gayet güzel set kurulabiliyor. Ancak unutulmaması gerek ki bunların çok uzun ömürlü olması beklenmesin. O mağazaya çok bel bağlamayın, ben açıldığı günden beri alışveriş yapıyorum ama kalite aradığım zaman orayı asla aklıma getirmedim.

    Ayrıca; mat idare eder seni, rahatına düşkünsen biraz daha kalın olanını alabilirsin.
    Bu uyku tulumunu artık anca battaniye niyetine kullanırsın, sadece sıcak yaz günleri içindir, senin en kötü 5 derece konforlu bir tulum alman gerek artık.
    Çanta da hem küçük, hem yanlarında çadır mat vs bağlayacak yerleri yok, onları elinde taşımak istemezsin sanırım.
  • Çanta kamp için epey küçük 60 lt lik olan ideal kısa ve uzun süreli kampta kullanabilirsin. Hamallık diye düşünme ağırlığını hissetmiyorsun doğru kullanınca. Ayrıca uyku sonbahar için uygun değil kış demiyorum dikkat et. Yaza doğru falan güzel ama biraz soğudu mu bi işe yaramıyor. Daha düşük dereceler için olanını alabilirsin imkanın varsa. Yoksa yapacak bişey yok tabii

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kamp süreniz çok uzun sürmeyecek ise bu ürünler fazla diye düşünüyorum . Eğer yaz aylarında gidecekseniz uyku tulumu fazla. İsterseniz blogumda bahsetmiş olduğum ideal kamp malzemeleri isimli yazıyı okuyabilirsiniz.
  • Bak burada da böyle bir liste var. Aliexpressten uygun fiyata alabileceğin birkaç güzel kamp mutfağı ürün paylaşmışlar. Fiyatları gayet makul.

    http://www.savageandfree.com/aliexpressten-alinabilecek-guzel-kamp-malzemeleri/
  • Bahar ve yaz kampı okay. Ama önerim soğuk havada gitme :)
  • lİSTE GÜZEL DOSTUM,

    KESİNLİKLE BIÇAKTA AL,BIÇAKSIZ OLMAZ.
  • bıçakta lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu tip sorulara cevap vermek o kadar zor ki..

    hangi maksatla kullanılacak
    kaç kişi kullanacak
    hangi mevsim kullanılacak
    bütçe nedir...

    bunları bilmeden bir şey söylemek doğru olmaz.

    buyrun bunlar benim malzemelerim

    https://www.youtube.com/watch?v=fqQWzYO3gBk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Şimdi başlangıç için decathlona girip ucuzundan gayet güzel set kurulabiliyor. Ancak unutulmaması gerek ki bunların çok uzun ömürlü olması beklenmesin. O mağazaya çok bel bağlamayın, ben açıldığı günden beri alışveriş yapıyorum ama kalite aradığım zaman orayı asla aklıma getirmedim.

    Ayrıca; mat idare eder seni, rahatına düşkünsen biraz daha kalın olanını alabilirsin.
    Bu uyku tulumunu artık anca battaniye niyetine kullanırsın, sadece sıcak yaz günleri içindir, senin en kötü 5 derece konforlu bir tulum alman gerek artık.
    Çanta da hem küçük, hem yanlarında çadır mat vs bağlayacak yerleri yok, onları elinde taşımak istemezsin sanırım.

    bende kampinge yeni başladım 1 aydır araştırma yapıyorum, decathlondan almazsam nereden alabilirim? siz ne önerirsiniz çadır,uyku tulumu,çanta ve mat olarak? kamp yapmaya mayıs ayında başlayıp havalar soğuyana kadar devam etmeyi düşünüyorum, bütçem çok değil ekstrem markalar haricinde varmı bana öneriniz? çadır 2 kişilik olacak, kamp yerlerimi şimdiden belirledim
    rize ve artvini gezeceğim (pokut yaylası, yukarı kavron yaylası, rizedeki çoğu yaylaya gitmeyi düşünüyorum, artvindeki karagöller, trivot yaylası, boluda sülüklü göl ve yedigöller, çanakkalede assos civarları ve likya yolu, salda gölü bu tarz yerler kısaca.

    2. el baktım ama pek güven vermedi bana daha sonra vazgeçtim acemi olduğum için bi çakal illa bi yerinde arıza olan malı rahatlıkla satabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heîsenberg -- 27 Mart 2018; 16:15:57 >




  • Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, uzun süredir kendi konumu güncellememenin mahçubiyetiyle birlikte fikirlerimi söyleyeyim



    Yaz için bu bahsettiğiniz yerlerde en ucuz çadır dahi işinizi görecektir, maksat üstünüzü kapatsın. Lakin yaylalarda vs. yağmur ihtimalini de düşünüp su geçirmez bir çadır almakta fayda var. Bu nedenle decathlon çadırı mantıklı duruyor.



    Uyku tulumunu 5-10 derece arası konfor veren bir şekilde almanızı tavsiye ederim. Bu şekilde yazın kullanırsanız üstüne yatar sıcaklamazsınız, bahar aylarında da üşütmez, maliyeti de düşük olur. Biraz daha bütçe ayrılıp soğuk bahar günleri için 0-5 derece aralığında konfor veren bir tulum da alınması mantıklı olur. Bunları da Everest outdoor, karspor, atlas outdoor gibi mağazalardan ya da bu mağazaların internet sitelerinden alabilirsiniz. Bahsettiğin mağazalar İstanbul - Karaköy'dedir.



    Çanta konusu kolay tavsiye verilecek bir konu değil. Piyasada kaliteli, orta kaliteli ve kalitesiz olarak üçe ayrılmış markalar var. Çanta genelde ömürlük olduğu için iyi bir model alınabilir, kapasite için seyahat süreleriniz ve yanınıza alacaklarınız önem arz ediyor. Ben 55 litre üstü çanta almama taraftarıyım, o kadar kapsamlı kamp yapacak kadar profesyonel olan insan zaten çanta konusunda tavsiyeye ihtiyaç duymaz.



    Mat da önemsiz gibi durur ama önemlidir. Taşlı yerlerde kıymeti anlaşılır genelde. Nispeten kalın bir mat soğuk olmayan havalarda yeterli olur, her mevsimde kullanayım kaliteli olsun derseniz thermarest marka matları incelemenizi tavsiye ederim.



    İkinci el de bilmediğiniz ellerden olursa sıkıntılı olabilir, tavsiyem şimdilik uzak durmanız yönünde olur, ileride ekipman hakkında tecrübe edinince kaliteli ürünleri ikinci el olarak ucuza alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 28 Mart 2018; 17:12:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.