Şimdi Ara

KANDIRILDIK YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ LÜTFEN BİR FİKİR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
1
Favori
3.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Etmezsede başka araba bakılır hocam. Zira sahibi bile başkasından almış olsa oda expertiz yaptırsaymış onun yaptırmayıp aracın durumundan haberdar olmaması yeni alıcının suçu değildir. Zaten denildiği gibi expertiz farklı sonuc cıkartmasına ragmen satıcı buna karşı çıkmamışssa başta gerçekten oda kandırılmış oldugundan bu halde alıcını senden magdursun diyip karşılayabilirde. Zaten bildiği halde bilmiyorum diyorsada yan çizer ve en çok kullanılan bahane ya şimdi niye para vericen expertize bak arabana bi eksik tamamlar bi depo doldurursun. Benim sözüm senet ya bizde yalan olmaz araba tertemiz. Adam bunu diyorsa expertiz bakmadan aracın yanınadan geçmeyin.
  • Malesef dava acmaniz cozum degil. Noter'de altina imza attiginiz sozlesmeyi okuyun once aldigim araci hali hazirda gorerek bilerek aldim tarzi bir ifade var. Almadan once kontrol edecektiniz.
    Yetkili servislere dava acildiÄŸindan beri servisler size imzali kaseli evrak vermezler. Oto expertiz firmalari da altina gorebildigimiz tarzi bir ifade yazarak yasal sikintilardan kurtulurlar.
    Ancak km dusumu gibi, pert kayıtlı gibi ki satis tarihinde oyle bir ifade olmamasi gerekli. (Tramer de ortalama 6 ay da degisiyor) Gizli ayipli mal kavramina ancak girebilir ki ispati biraz zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim geçmiş olsun,
    ekspertizin önemi şimdi daha belli oluyor. Madem aldınız.
    Bence,
    güle güle kullanın. Hem tavan boyası, korkulacak birşey değil, yeterki, motor, şanzıman yürüyeni ve elektronik sağlam ve düzgün olsun. Güzelce kullanılır yani.

    Tavan boyasından korkmanın belki tek nedeni takla olayıdır, ama eğer takla varsa zaten o iş tavanı boyamakla bitmez, kapı üstleri, kaput ve bagaj kapakları da boyanır.
    Eğer kapı üstlerinde boya yoksa, bu güneş yanışından da olabilir, tavana bir cisim düşmesinden de olabilir...
    Can sıkacak, güvenliği düşürecek şeyler değil bunlar.

    Kendinizi kandırılmış gibi de hissedip boşuna vicdani duyguların etkisinde kalmayın.
    Güle güle kullanın.

    not : geçen yıl benzer birşey bizim başımıza geldi, sonra tespit ettik ki tavandaki boya, cisim düşmesinden kaynaklı. Halen aracı kullanıyoruz, Allah kaza bela vermesin. amin.




  • Şu forumda ki özgüven avukatlar da yok.

    Başına bir olay gelmiş geçmiş olsun. Ama yolun yanlış. Avukata danışmak ücretli değil. (En azından pratikte) gidip danışsan bilen birinden faydalansan. Kafanı burda iyice karıştırmasan senin için iyi olur.

    Bu olay bir iki tane yargıtay kararı bulmakla olmuyor. Aynı konu da yargıtayın hukuk daireleri farklı kararlar verirken sonuç bu olur kimse diyemez.

    3 dava düşün. Konuları aynı davalıları aynı sadece davacıları farklı. 1 dava kabul ile, 1 dava kısmı kabül kısmı red ile, diğer dava red edildi.

    Kanaatimce olmaz diye birşey yok. Ama şansın düşük. Eğer ki tramere sonradan geçmiş tarihli bir kaza işlenmişse bu sefer elinde büyük bir avantaj olur. Ama tramer temizdir, sadece temizlik boyası vardır bu çok muallak. Sen alıcı olarak gerekli özeni göstermemiş üstelik noter de imza atmışsın.

    Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlari. Allah belalarini versin. Bizde araba aliyoruz hic anlamayiz. Bilen biride cevremizde yok. Adamla 2 gun gorustuk allem etti kallem etti aldik arabayi. Tekerler iyi su bu diyordu. Sonra 1~2 ufak tefek sorunlar icin tamirciye goturduk kime gotursek tekerler kotu dedi. Adama söylüyoruz utanmadan onlar serefsiz abi yalan soyluyorlar burda kimse atmaz bu tekerleri diyor. Bir arastir,bir bakin arabanin tekerler 5 senelikmis. Yeni diyebildigin teker nasil 5 senelik oluyor serefsiz diyorsun ama kabulde etmiyorlar. Acikcasi bizdemi soksaydik kontrole diye tereddut etmedim degil. Gerce adam satarken yine bana getir dedi sorun olsa demezdi herhalde...Bu araba islerinde anlamiyorsaniz eger mutlaka bilen biri yaninda gidip ustunede expertize sokmak sart...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun,Allah başka dert vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qLhF

    Bunlari. Allah belalarini versin. Bizde araba aliyoruz hic anlamayiz. Bilen biride cevremizde yok. Adamla 2 gun gorustuk allem etti kallem etti aldik arabayi. Tekerler iyi su bu diyordu. Sonra 1~2 ufak tefek sorunlar icin tamirciye goturduk kime gotursek tekerler kotu dedi. Adama söylüyoruz utanmadan onlar serefsiz abi yalan soyluyorlar burda kimse atmaz bu tekerleri diyor. Bir arastir,bir bakin arabanin tekerler 5 senelikmis. Yeni diyebildigin teker nasil 5 senelik oluyor serefsiz diyorsun ama kabulde etmiyorlar. Acikcasi bizdemi soksaydik kontrole diye tereddut etmedim degil. Gerce adam satarken yine bana getir dedi sorun olsa demezdi herhalde...Bu araba islerinde anlamiyorsaniz eger mutlaka bilen biri yaninda gidip ustunede expertize sokmak sart...

    Tekermi? Adam tavan boyalı çıktı diyo siz 2.el arabada lastik peşindesiniz. Ya milletin parası çok kıymetli yada bizim para kıymetsiz arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende böyle bir örnek yaşadığım için belirtmek istedim. Oradaki söylemek istediğim bilen biriyle gidip mutlaka kontrole sokmak.Hem tekermi derken hayırdır hocam anlayamadım seni pek ? Biz parayı oturduğumuz yerden mi kazanıyoruz zannediyorsun hayırdır yani ?2.el araba alıyoruz diye 5-6 senelik kime sorsan iyiki takla atmamışsınız dediği tekeri almak zorundamıyız ?Hem adam teker kötü derse biz almayacakmıyız, yada teker taktırmayacağımızı zannediyorsun ? bu nasıl bir zihniyettir ? bu nasıl bir üslup'tür ? İşte sizin gibi zihniyetleri bulunan satıcılar çıkıp milleti böyle kandırıyorlar. Adam gidiyor oraya sizin gibi insanlarda çıkıp abi zaten 2.el abi şöyle abi böyle diye kandırıyorlar bilmeyenleri !!! Hem bunun parayla ne alakası var ben orada hiç para telaffuzu ettimmi ? Ya biz o tekerlerler yüzünden kaza yapsak paramı düşünücez zannediyorsun ? Ya bu millet hiç canını düşünmüyor, yada sizin paranız çok sıvayacak yer arıyorsunuz arkadaş...




  • her malın bir alıcısı vardır 30a aldıysan 22 ye satarsın 8 liralık zararda size birdaha bir mal almadan önce iyice araştırıp sorgulamanız gerektiği konusunda ders olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qLhF

    Bende böyle bir örnek yaşadığım için belirtmek istedim. Oradaki söylemek istediğim bilen biriyle gidip mutlaka kontrole sokmak.Hem tekermi derken hayırdır hocam anlayamadım seni pek ? Biz parayı oturduğumuz yerden mi kazanıyoruz zannediyorsun hayırdır yani ?2.el araba alıyoruz diye 5-6 senelik kime sorsan iyiki takla atmamışsınız dediği tekeri almak zorundamıyız ?Hem adam teker kötü derse biz almayacakmıyız, yada teker taktırmayacağımızı zannediyorsun ? bu nasıl bir zihniyettir ? bu nasıl bir üslup'tür ? İşte sizin gibi zihniyetleri bulunan satıcılar çıkıp milleti böyle kandırıyorlar. Adam gidiyor oraya sizin gibi insanlarda çıkıp abi zaten 2.el abi şöyle abi böyle diye kandırıyorlar bilmeyenleri !!! Hem bunun parayla ne alakası var ben orada hiç para telaffuzu ettimmi ? Ya biz o tekerlerler yüzünden kaza yapsak paramı düşünücez zannediyorsun ? Ya bu millet hiç canını düşünmüyor, yada sizin paranız çok sıvayacak yer arıyorsunuz arkadaş...

    Parayı kolaymı kazanıyoruz diyorsunuz paraya değer verseniz google a girer lastik üretim tarihine nasıl bakılır yazarsınız banane sizin arabanızdan tekerinizden ben araba satmıyorum benide tanımadan damarınıza ters bir cümle söyledim diye beni türlü kılıflara sokmaya hakkınız varmı? Belki ben hiç araba satmadım belki galeriye veriyorum. Hemen yapıştırmıssın senin gibi satıcılar yüzünden bende sana bişey söyliyeyimmi senin gibi kendini uyanık zanneden 10. Yıllık arabaya sıfır muamelesi yapan alıcılara hep pert arabaları kapatıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yanlış anlama ama sen hiç bir mesajımda beni anlıyamamışsın. Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz diye merak etmeye başladım. Orada bakın ne yazmışım ''İşte sizin gibi zihniyetleri bulunan satıcılar'' ayrıca zaten google girip baktım tekerin neresine bakılır ne yazar diye, fakat hatamız aldıktan sonra, bizi başkaları bilgilendirdikten sonra bakmak...Keyfimden demiyorum bilen birileriyle gidin diye.Hem madem sizi ilgilendirmiyor benim arabam benim tekerimki bunun sonucunda tabiki benim canımda sizi ilgilendirmiyorken neden bu kadar boş bir mesaj attınız ? Uyanıklıklada alakası yok ben zaten mesaja arabadan hiç anlamayız diye yazdım, daha ilk mesajımda fakat sanırım siz mobil olduğunuz için net okuyamıyorsunuz, yada atlayarak okuyorsunuz.Yada mesajlar hoşunuza gitmediği için iğneleme peşine giriyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz..Hem arabadan anlamayan adam nasıl uyanıklık yapabilir ? .Bence hatanızı anlayın lütfen. Siz para peşindesiniz belki ama biz can peşindeyiz. Bizde çok ufak değiliz 2.el araba aldığımızında farkındayız ama 2.el araba diye canımızıda sokakta bulmadık. Bilgi verilse gereği yapılır zaten. Benim söylemek istediğim bu mantıkla insan canının hiçe sayılması...Umarım artık bu mesajımda benim anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir. Daha fazlada bu konuyu kirletmenin anlamı yok varsa bir probleminiz buyrun özelden iletin konuşalım tartışalım.Ama lütfen hatalarınızı görüp öyle cevap verin. Yoksa gerçekten sizin galerici olup insan hayatını hiçe sayan, arkadaşta olduğu gibi tavanı boyalı,pert araba itelemeye çalışan ''karaktersizlerden'' olduğunuzu düşünücem.Ha tabiki hoş öyle biriyseniz zaten benim bu düşüncemde sizi pek irdelemez ama ben yinede söylemek istedim. Hoş şeyler,doğru şeyler değil bunlar...

    Edit: Arkadaşın biri mesaj atmış görmedim. 30'a aldınız 22ye satarsınız size ders olur diye. Aynı şekilde bu tip şeyler hepimize ders olur bilgi ediniriz bir dahaki seferlerde ne gerekiyorsa onu yaparız en başta...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 2 Aralık 2015; 21:18:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qLhF

    Hocam yanlış anlama ama sen hiç bir mesajımda beni anlıyamamışsın. Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz diye merak etmeye başladım. Orada bakın ne yazmışım ''İşte sizin gibi zihniyetleri bulunan satıcılar'' ayrıca zaten google girip baktım tekerin neresine bakılır ne yazar diye, fakat hatamız aldıktan sonra, bizi başkaları bilgilendirdikten sonra bakmak...Keyfimden demiyorum bilen birileriyle gidin diye.Hem madem sizi ilgilendirmiyor benim arabam benim tekerimki bunun sonucunda tabiki benim canımda sizi ilgilendirmiyorken neden bu kadar boş bir mesaj attınız ? Uyanıklıklada alakası yok ben zaten mesaja arabadan hiç anlamayız diye yazdım, daha ilk mesajımda fakat sanırım siz mobil olduğunuz için net okuyamıyorsunuz, yada atlayarak okuyorsunuz.Yada mesajlar hoşunuza gitmediği için iğneleme peşine giriyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz..Hem arabadan anlamayan adam nasıl uyanıklık yapabilir ? .Bence hatanızı anlayın lütfen. Siz para peşindesiniz belki ama biz can peşindeyiz. Bizde çok ufak değiliz 2.el araba aldığımızında farkındayız ama 2.el araba diye canımızıda sokakta bulmadık. Bilgi verilse gereği yapılır zaten. Benim söylemek istediğim bu mantıkla insan canının hiçe sayılması...Umarım artık bu mesajımda benim anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir. Daha fazlada bu konuyu kirletmenin anlamı yok varsa bir probleminiz buyrun özelden iletin konuşalım tartışalım.Ama lütfen hatalarınızı görüp öyle cevap verin. Yoksa gerçekten sizin galerici olup insan hayatını hiçe sayan, arkadaşta olduğu gibi tavanı boyalı,pert araba itelemeye çalışan ''karaktersizlerden'' olduğunuzu düşünücem.Ha tabiki hoş öyle biriyseniz zaten benim bu düşüncemde sizi pek irdelemez ama ben yinede söylemek istedim. Hoş şeyler,doğru şeyler değil bunlar...

    Edit: Arkadaşın biri mesaj atmış görmedim. 30'a aldınız 22ye satarsınız size ders olur diye. Aynı şekilde bu tip şeyler hepimize ders olur bilgi ediniriz bir dahaki seferlerde ne gerekiyorsa onu yaparız en başta...

    Ben sizi anladım ama maalesef siz beni anlamadınız neyse konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmaya gerek yok yeni lastik alırken de dikkatli olun lastikçide bayat lastik verebiliyorlar misal bizim şirket aracına 2013 üretim lastik takmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suç sende götürseydin servise orda neyi var neyi yok çıkardı geçti bolunun pazarı sür atını niğdeye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar söylüyorum. Satan adamı bulun.

    Diyin ki ya arabayı geri ala yada bundan sonra filan örgütü kapına dökerim de. Başka çaresi yok. hırri olduğunu göster.

    Ha adam ben mafyayım ayağı yaparsa siz de tırsaksanız geçmiş olsun.

    Ekspertiz felan hikaye bir yerde. Tr de işler artık mafyacılığa döndü.

    Kanunun size değil avukatlara faydası var çok net. Benim avukat arkadaşlarımın müvekkilleri namına neler dediğini burda söylesem bi daha avukat felan kapısından geçmezsiniz. %90 tüccar bazıları da o araba aldığınız galericilerden daha kötü.

    Ben uysal adamım kimseye öf bile diyemem derseniz Allaha havale edin ve farzedinki sadaka olduğunu düşünün.

    Bu yazıdan sonra buradaki al-satçılara bir kaç lafım var. Bakın sizin yüzünüzden insanlar zora sıkıntıya giriyor. Zaten devlet bir şey yapmıyor diye zulmün anlamı yok. Zira sayenizde 0 km araçlara talep arttığından fiyatları yükseldi. Bide sizin sayenizde 2.elde araba satamaz hale geldik.




  • geçmiş olsun hiçbirşey elde edemezsin. adam ben söyledim kardeşim tavanın boyalı oldugunu der çıkar işin içinden. noter satış sözleşmesinde zaten yazıyor aracı mevcut durumu ile satın aldıgın.
    Bu saatten sonra moralini bozmadan araca bin git.

    ben yuksek para vereceksem expertiz yaptırır ona göre hareket ederim.
    aracın fiyatı düşükse hiç ugraşmam biner giderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    şu boya takıntısı yüzünden millet arabasını boyatamaz hale geldi,bir çok tanıdığım var benim araçta dahi ufak vuruklar var boyanmsın diye yaptırmıyorum,ne zaman arabayı yatırım aracı görmekten vazgeçicez.ne zaman bitecek bu görmemişlik

    Aynen öyle reis ya,ben bu bizim insanımızın bu boya geyiğinden gerçekten sıkıldım artık.
    40 bin liralık arabayı 35 bin liraya aldım biniyorum.Neden?Çünkü araba boyalı.
    Hem de tamamı boyalı.Sağ çamurluk değişmiş,Bursa Mengerler'de boyamışlar ama boya tutmamış,tamamını boyamışlar arabanın.
    Ben bunu bilerek aldım,arabanın hiçbir kusuru yok canavar gibi,neymiş boyalıymış.Benim için çok daha önemli hususlar var.
    Yürüyeni,motoru,emniyeti vsvs.

    Kafayı yemiş millet boya ile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

    Şasede direklerde yamulma ağır kaza yoksa boyalı araç alınabilir ağır hasarlı araç kendini belli eder yolda düz gitmez ayar tutmaz ayrıca boya takıntısı olan adamları da anlamıyorum adam gelmiş 86 model doğanda değişen boya var mı diye soruyor hey Allahım

    +1000000

    92 model aracımı satışa koyduk, gelen mesajları görseniz kafayı yersiniz.
    en orijinali : kardeş madem kazasız neden boyattın?

    ebenin .... için boyattım diyesim geldi ama diyemedim. araçta güneş yanıkları vardı canım istedi boyattım sana ne? orijinal diye arkama benzeyen araca mı binecektim?
  • Bir gelişme var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese teşekkürler, abim arabadan memnun olduğu için arabaya binmeye devam ediyor,taş gibi maşallah canavar ilk iki üç gün kandırılmanın etkisi vardı galiba
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.