Şimdi Ara

Kapalı Ortam Mobilya Fotoğrafı İçin Makina (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy



    İnsanlara atar yapacağına biraz bilgilenmek isteğiyle ilerle, "aynasız kompakt slr özelliği taşıyan makineyle katalog çekicem" diye gidersen Canon D70 (?) ile çekmeye devam edersin...


    Hocam ben d70 le çalışmıyorum artık, biz amatör bir şekilde çekimleri o makine ile yapıp renkeri daha iyi yakalamaya çalıştık, 100 liralık fuji ile çekecek halimiz yok elimizde vardı onunla çektik. arkadaşlar devam ediyorda. her mağazada profesyonel ortam yok ücretsiz resimler içinde profesyonel ortam yaratmaya gerek yok. bunları bilmeyince anlatmayınca tabi sizleri konuşturmakta kolay oluyor.

    ayrıca slr si ile atar yapan ben değilim, ben hepsiburadaya girdim aynasız slr kategorisi vardı yukaıyada yazdım bu kategori diye ama arkadaşlar anlamadı beni yok öle bi makine bilmemne yoksa yok ben tavsiye bekledim çünkü büyük makine istemiyordum. küçüklede bu iş olmuyosa olmuyordur ama kimse olmuyor diyede tavsiye vermiyor. ben yine söylüyorum. şu anda mağazada gidip ayaküstü foto çekmiyorum, ama eski müşterilerim katalog çekimlerine depolarında kurdukları sistemlerle fotoğrafçılara yüksek mevlada para ödüyorlar.
    ben müşterilerimin etiketlerinden tutun, yazıcıları internet aboneliklerine kadar kontrol eder minimum maliyet ile çalışmalarını sağlarım. fotoğraf olayını da tasarım bilgimden dolayı firmalar benden rica etti yapalım buraya bi stüdyo artık kendimiz çekelim dediler. amaç yine maliyet düşürmek ama sonucu profesyonel bi şekilde yakalamak. tekrar bi katalog çekimine 5000 tl para vereceklerine bir defa bu parayı verdiririm o düzeneği kurarım ama sonuç verecek bi düzenek gerekir tabi. hem benim işim görülür hem müşterimin hemde yeni bri gelir kapısı açarım kendime referans yaptıkça.
    gerekirse mekan fotolarını buraya koyar ve ekipmanlar ile ilgili detaylı yardım isterim.
    yineliyorum ben bildiğimden değil beğendiğimden aynasızlardan tavsiye istedim. ama yok hocam bu olmaz bu şart diye ciddi bi tavsiye gelirse neden dinlemeyim.

    tavsiye için teşekürler. bütçe konusunda da, ekipmanlar dahil 3000 tl bütçe yeterlimi, + - ne gerekir ikinci eli alınırmı gibi sorularda var aklımda. stüdyo ortamı kurulunca beyaz fon ışıklandırma gibi ortam sağlanınca bu makine hem küçük hem çok iyi sonuçlar veriyor ekipmanlada uyumlu çalışıyor gibi bir tavsiye varsa süper yoksa bu iş için biçilmiş kaftan bunlar diyorsanız da, kendime göre değil işe göre makina almak mantığı ile hareket edeceğim.

    sonuç olarak 3000 lira ile kalmayabilir 1000 tl artarsa bütçe ne gibi fayda görür 1000 tl eksilince ne gibi zora girer konusuda da bilgi verirseniz çok sevinirim. Hepinizden Allah Razı Olsun Şimdinden...




  • SLR = Single lens reflex

    Reflex makineler lensten gelen görüntüyü ayna vasıtasıyla vizöre de iletirler; adı üstünde aynasız makineler SLR değildir kısacası. Birinin yanlışını diretmek daha büyük bir yanılgıya itmiş...

    Ücretsiz fotoğraflar için profesyonel ortam yaratmaya gerek yok demişsin sonrasında da fon ve ekipmandan bahsetmişsin. Aydınlatma için ayrı ekipman alınacak mı yoksa daha önce yazdığın üzere bas geç yaparak amatör fotoğraflar mı çekilecek? Her şeyden önce temel fotoğraf bilgisi ve ışık bilgisi edinmeden hiç bir şey yapamazsın. Fotoğrafı ekipman çekmez, fotoğrafçı çeker.

    Fotoğrafçıya 5000TL vereceklerine ben yaparım mantığın da cidden hiç hoş değil; bilgi ve tecrübe sahibi olmadan başkasının işini baltalamak sadece kendi işinin kalitesini düşürür.

    Ha bir de Canon D70 diye bir makine yok piyasada, ondan soru işaret koymuştum ama arkadaşların hala kullanıyorlarmış.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.