Şimdi Ara

Karar veremiyorum en iyisi hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla uzun yol yapmam, çok zayıf biriyim ama bisiklet sürmeyi çok seviyorum, yokuşları tırmanırken çok yoruluyorum mola vere vere çıkıyorum. bu arada yaklaşık 8-9 senelik 22 kg civarı downhill bisiklet kullanıyorum gönül ister ki ben de hafif bisiklet kullanayım ama imkan yok bisikleti artık değiştirmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Şunlar arasında kaldım;

    İkinci El
    Kron xc500 hidrolik disk fren - 550 tl
    Kron xc150 V fren 2013 model - 425 tl
    Salcano astro 210V V fren - 370 tl
    Salcano NG 650 mekanik disk fren - 400 tl

    Sıfır
    Kron xc150 mekanik disk fren 2014 model sıfır - 550 tl

    Bu işten pek anlamıyorum ama sanırım bana hafif bi bisiklet lazım. Basşka önerisi olan varsa memnun olurum.



  • speedsoul S kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz bisikletlerin hepsi mtb yani dağ bisikleti sınıfında. Eğer bisikletinizi dağda bayırda değil, şehir içi ağırlıklı kullanmayı düşünüyorsanız şehir bisikletlerine yönelmeniz daha uygun. Daha ince teker, daha iyi yol tutuşu, daha yüksek hız, amortisörsüz modellerde daha yüksek yokuş performansı gibi artıları vardır. Verdiğiniz bütçelere Salcano City Fun 70 ve 60 modelleri alınabiliyor.
  • Çoğunlukla şehir içinde kullanacağım hergün kullanmam ama günlük ortalama 10 km yaparım. o yüzden Salcano city fun' ı begenmedim pek. En büyük problem yokuş tırmanma düz yolda sıkıntı yok, hızlı kullanmam zaten. Bu kullanıma rağmen hala Salcano'yu mu önerirsiniz?
  • speedsoul S kullanıcısına yanıt
    Forumda bulunan çeşitli konularda da göreceğiniz üzere, bir bisikletin yokuş performansına en büyük katkıyı rijitlik ve hafiflik yapar. İlave olarak daha büyük bir ruble (arka dişli) kullanarak daha az torkla yokuş çıkmak mümkün hale gelir. Bu durumda birinci önceliğiniz yokuşlarda daha az zorlanmak ise mümkün olan en hafif, en rijit ve en iyi vites oranına sahip bisikleti seçmeniz gerekiyor. Aslında bu tanıma en uygun bisikletler yol grubunda, ancak fiyat seviyesi ve kullanım alanı size pek uymuyor.
    Bütçeniz dahilinde alınabilecek diğer modeller arasında City Fun 70 düz maşası ile öne çıkar. Eğer rubleyi Mega Range sınıfı daha büyük bir dişli grubuyla değiştirirseniz yokuşları daha da kolay tırmanırsınız. CF 70'in dezavantajı ise engebeli arazide sarsıntıyı büyük oranda sürücüsüne iletmesi ve amortisörlü modellerin verdiği konforu vermemesidir. Salcano markasını bir dönem kendim de kullandığım için giriş seviyesinde önerebilirim. Servisleri ve satış sonrası konusunda sıkıntılar olduğu doğru, ancak bu biraz da çalıştığınız bayi ile ilgili bir durum. Bütçenizi yükseltebilseniz çok çeşitli seçenekler mevcut, ancak 500-600 TL civarında alınabilecek en iyi şehir/tur bisikletleri halen Salcano City Fun serisi.




  • speedsoul S kullanıcısına yanıt
    Salcano city fun olabilir. Salcano olacaksa sabit maşalı modele yönelmenizi öneririm, sadettinz herşeyi belirtmiş zaten, megarange ruble cityfun üzerindeki tourney set tarafından destekleniyor yani vitesi atabiliyor sadece ufak bir ayar lazım ki takacak bisikletçi o ayarı yapacaktır. City funsabit maşada 13.5 kg. gibi bir bisiklet, 22 kilodan sonra epey hafif gelecektir size dolayısı ile bisiklettenalacağınız zevk artar, 28'' jantlar ile mtb ye göre ince lastik daha az yuvarlanma direnci yani daha çabuk hızlanma ve daha yüksek son hız demektir. City fun bisikletler düzde 40 km gibi hızlar görebiliyor rüzgarsız düz yolda (ya da ben en çok bunu gördüm).

    Tırmanma bambaşka bir hikaye, aslında sanırım sadettinz de katılacaktır megarange temelde tur için bisiklet yüklüyken rahat tırmanmak için iyidir, beraberinde ön ayna kol oranları ona göredir, sizin durumunuzda megarange çok sinir bozucu olacaktır inanın bana pedalları 5-6 tur yapıyorsun bisiklet anca gidiyor çok sinir bozucu. Tırmanma demek performans demektir, kadans demektir bunlar da süre süre edinilir. Yani düzenli kullanımda çıkamayıp yürüdüğünüz yokuşları zamanla selenizde otururken çıkabilir duruma gelirsiniz, siz yeter ki düzenli binin.

    Bir konu daha bütçeniz ne olursa olsun muhakkak bir kısım bütçe de (ne kadar çok ayırırsanız o kadar iyi) iyi ve kalitel bir kaska ayırın. Kasksız bisiklet sürmeyin (kaskınız yoksa eğer)




  • Düz maşa uzun yol harici kullanışsız ben de uzun yol yapmayacağım ve tam ağırlıklarını bilmiyorum ama yukarda bahsettiğim mtb ler de aşağı yukarı aynı ağırlıktalar, düz yolda ne kadar hızlanır bilemiyorum. Sertlik ayarlı yada kilitlenebilir maşalar düz yolda beni idare eder diye düşünüyorum CF tasarımını gerçekten beğenmedim. 22 kg lik bisiklette 7 li megarange ruble var boş haldeyken ortalama bir yokuşta zar zor çıkıyorum, benden de kaynaklanıyor zayıf ve güzçsüzüm ve de düzenli sürüş yapmıyorum bunun da etkisi var. O yüzden şehir/yol bisikleti şu anlık istemiyorum. Yukardakilerden en uygunu en hafifi hangisi onu seçmek istiyorum. En kısa zamanda da bi kask alacağım bu arada.
  • speedsoul S kullanıcısına yanıt
    düz maşa düz yolda da yokuş çıkarken de işe yarar, yarar çünkü sizin pedala uyguladığınız kuvvet sönümlenmez. Sizin istediğiniz aralıkta zaten kilitli maşa yok sanıyorum dolayısıyla kilitli olmayan maşa uyguladığınız gücü ciddi anlamda emecek ve yokuşlarda sizi zorlayacaktır. Mega range için açık söyliyim zaten tur yapmıyorsanız yani biikletiniz yüklü değilse sizi yormaktan başka işe yaramıyor. Ben bu kadar verimsiz bir dişli görmedim.

    MTB hiç bilmediğim bisikletler, bilenlerin yardımcı olması daha doğru olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.