Şimdi Ara

Karavan, Çeki Demiri, Römork hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,


    Yakın zamanda bir karavan alma planımız var. Çekme karavan düşünüyoruz ancak çekmeye uygun olan aracımız Kadjar 1.5 DCI EDC. Bir de 1978 CJ5 var ancak zaten halihazırda LPG'de bile 3 liraya yakın yakıyor o yüzden bu seçeneği eliyorum.


    Almayı planladığımız karavanın boş ağırlığı 640 kg. Eşyalarla birlikte 750 kiloyu bulabileceğinden EDC olan aracımla bu karavanı çekmem sorun yaratır mı?


    Yoksa yerine tam otomatik veya manuel bir araç mı almalıyım?


    Bir de 1.5 DCI motor 700 kg civarı karavanı çekerken zorlanır mı?


    Deneyimi olan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.




  • bence motokaravan en ıyısı

  • 1907 umut kullanıcısına yanıt

    Üstünü tamamlarsan ben de motokaravan alabilirim.


    Keşke biraz okuyup da gelseydin konuyu.

  • Kısa vadeli konaklamalarda motokaravan çok iyi ancak uzun vadeli konaklayacaksanız çekme karavan sizi mutlu eder. Uzun konaklamalarda çekme karavan tavsiye etmemin sebebi ise, deniz kenarında bir yere yerleştiniz. güzel bir yer. eğer motokaravan sahibiyseniz markete gidip dondıgunuzde yeriniz kapılmış olabiliyor. veya su getirmeniz gerek veya tuvalet kasedini dokeceksiniz bunlar için her seferinde motokaravana yapmak hem maliyetli hem de tamamen toplanıp gitmek üzerine oluyor.


    çekme karavanın + bir özelliği ise, misal evinize 100 km uzakta bir kamping ile anlaştınız, dediniz ki bu sene haftasonları buraya gidip geleceğiz. yaz başında karavanı kampinge partkedersiniz, siz pazar günleri evinize donersiniz, karavanı hareket ettirmek zorund akalmazsınız.


    ancak misal karadeniz turu yapacaksınız her yerde 1 gece konaklayıp gidecekseniz de motokaravan düşünün. o zaman da almayı değil , kiralamayı düşünün.


    kadjarın kullanma kılavuzundaki kısmı iletiyorum. frenli romork için bahsedilen hesabı bilmiyorum.


    Karavan, Çeki Demiri, Römork hakkında




  • Daha 23 nisanda kampta bir arkadaşla tanıştık, 110luk edc fluence "weinsberg 400"(750kg üstü) karavan çekiyordu. sorun yaşamadığını belirtti.


    Aracınızın çekip çekmeyeceği konusunda en güvenilir bilgi aracınızın ağırlık etiketi. Mühendislik olarak hesaplanıp konulmuş. Çeki demiri takılırken de projede o ağırlık etiketi baz alınır.


    Karavan çekerken manuelde kullandığınız sürece sorun yaşamayacağınız kanaatindeyim. Kendim 2 yarıotomatik aracımda öyle yaptım ve sorun yaşamadım.

  • jquidd J kullanıcısına yanıt

    BEN FIKRIMI SOYLEDIM

  • sorun yapmaz ama bu siteden seçim yaparak kontrol et aracını. ben baktım üstünkörü sen yeniden bak.



    Karavan, Çeki Demiri, Römork hakkındatowcar.info
    TowCarCalculator
    https://towcar.info

    + kapı içinde genelde şöyle bi etiket olur. onu kontrol de edebilirsin.


    https://elitromork.com/ceki-demiri-secimi-icin-3-adim//



    youtube da ayrıntılı videolar çekenler de var.

  • Merhaba,


    Motorun gücü torku itibariyle belki yetebilir ama gezi yapacağınız yerler rampalıysa, yollar kötüyse 4x4 bir araç daha doğru olacaktır. Anladığım kadarıyla zaten tecrübelisiniz, düz yolda sıkıntı olacağını sanmam açıkçası. Tabi aracın başta fren olmak üzere bakımlarını daha erkene çekmek gerekebilir.

  • Cevap veren herkese teşekkur ederim.


    Foça tarafında bir kamp alanıyla anlaştık sayılır.


    Yaz boyu karavan sabit kalacak. Fazla gezdirme niyetimiz yok. Eğer karavan işine iyice ısınırsak 2.0 dizel bir araç bakacağım ancak şimdilik araç değiştirmek istemiyorum.


    Anladığım kadarıyla kullanım kılavuzu daha iyi bir yönlendirme yapabilir.

  • güzel bir tercih. kullanım amacınıza uygun olarak çekme karavan doğru bir seçim. ancak karavan hayatı biraz sıkıntılı meşakatli olabiliyor. bu yuzden oncesinde bir süre kiralayıp deneyimle şansınız olursa sonra satın almayı vs netleştirinn derim. karavan hayatı bana gore değil, yat olayı da hanıma gore değil deniz tutuyor. sonuçta biz de yazlık aldık.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Hocam yazlık alamadığımız için karavan alıyoruz zaten :)

  • jquidd J kullanıcısına yanıt

    yok anlıyorum. burada benım anlatmak istediğim, almadan önce kısa vadede kiralayarak deneyimleyin. bir bakın. karavan biraz hayat standardı düşük bir araç. yanı yaşam konforunuzdan verip, manzara ve doğadan kazanacağınız bir takas. öyle düşünün. sizi anlıyorum çunku bu gun ben de bir yazlık almak istesem alamam. oturdugum yazlıgı 2018 de aldım, şu anda kendi yazlıgımı bile satın alamam.


    nem almadım karavan 1 hafta kadar denedim , bana uygun olmadıgına ve bir yere gideceksem de otelde kalmam gerektiğine kanaat getirdim.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Senelerdir çadır kamplarında tatilimizi geçirdik. Karavanın en onemli ozelliği WC duş.


    Dediğim gibi bir müddet muhtemelen yazın sabit eğer tamam bize göreymiş dersek muhtemelen hem karavanı hem arabayı büyütürüz.


    Eşim işi gereği 4 ay civarı yaz tatili yapıyor. Evde oturursa çok sıkılacak ben de haftasonları giderim kampa.

  • Keşke işim gereği yazın 4 ay tatil yapmak zorunda olsam :D


    veridğiniz karar çok mantıklı .4 gece evde yatacaksıanız sırtınız beliniz doğrulur ama aralıksız 4 ay karavanda yatmak omurilik cerrahisine randevu almanızı gerektirebilir.


    inşallah beğenirsiniz. karavan işinin gideceği nokta güzel bir v6 kamyonet ve şu


    Karavan, Çeki Demiri, Römork hakkında
  • Ben de hyundai elantra 2012 ile aynı soru işaretini çözmeye çalışıyorum, 132 HP, 158 NM tork ve Tam otomatik şanzıman ile. 750 Kg altı bir karavan olacak. 2 kişi için. Aracımı değiştirip daha güçlü bir model almaya gerek olur mu acaba ?


    Emekli olma zamanımız geldi :) kamp alanlarından ziyade dağ başları, orman alanları, bazen de deniz kenarında kalmayı planlıyorum. Meslek Ormancı olunca gönlümüz de doğadan ayrılmaya pek razı gelmiyor.


    Mümkün olduğunca sakin yerlerde kalmayı planlıyorum, moto karavan hem maliyet açısından hem de ikinci bir araç ihtiyacı doğuracağı için istemiyorum.

  • kenya64 K kullanıcısına yanıt

    yukarda verdiğim siteden kontrol edebilirsiniz. ya da "hyundai elantra 2012 towing" yazın googlea ilk çıkan 3-4 sitede cevabınızı alırsınız. youtube da çeki demiri karavan vs bile yazsanız çok ayrıntılı videolar var. 1300 kg diyor elentra için.



    www.google.com.tr
    hyundai elantra 2012 towing - Google'da Ara
    https://www.google.com.tr/search?q=hyundai+elantra+2012+towing
  • Arkadaşlar hemen her araç karavan çeker ama nasıl çeker? Sadece motor gücünüzü hesaba katiyorsunuz ama şasi dayanımı, frenler bunları hesaba katmiyorsunuz. Karavan çekerken sasinizden gacir gücü sesler geldiginizde yaptığınız hatayı anlamamaniz için , düzgün çekiciler kullanınız. Her ne kadar forum köşelerinde; kılavuzda yazıyor çeker diyenler, hele bir de bir kaç kişi bu yazılanlara istinaden birkaç kişi B sinifi C sınıfı otomobiller bu işi yapsa da uzun vadede emin olun daha masraflı olacaksınız.
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler.

    Aslında teknik değer olarak yeterli, biliyorum. Fakat hem otomatik vites ile kullanım hem de rampada uzun süre kullanımda sıkıntı yaşar mıyım konularında kafam karışık.

  • kenya64 K kullanıcısına yanıt

    hocam bende depremden sonra 750 kg karavan araştırıyordum. youtubedaki bulabildiğim her videoyu izledim. genelde neyi yapmayım üzerinden gittiğim için olumsuzları daha çok izlerim. bi çift vardı 1300 kg karavandı sanırım corolla ile çekerken yolda balatası biten vs yolda kalmışlar sonra karavanı satıyolardı. tabi o araç 1300 üzeri çekmez zaten. çekme kapasitesi düşük araca 750 kg bile sınırda iken 1300 kglık karavanı takarsanız yolda fren mren kalmaz. sonra yolda kalırsın. tamir kanallarında 2021 model poloya disk balata değiştiren vardı. yani birazda kullanımla alakalı old. düşünüyorum. 750 kg her araç çeker ama onu da dağ tepe durmadan ve sert kullanıyorsanız o da dayanmaz. karavan 750 kg ama içini doldurmayacaksınız ekstra yükle. genelde tavsiye edilen torku yüksek 200-220 nm den aşağı olmasın deniyor. ben poloya alacaktım çekme karavan 1000 kg çekme kapasitesi var.. kendimi biliyorum sürekli gezmem. çekerim bi yere uzun süre dururum. aracı üzmeden kullanırım. bana yeterdi. tabi sonradan almadım. aşırı dağa bayıra vurmam aracı derseniz şu anki aracınız da olur. ilerde zaten araç yetmez ise kendiniz hissedersiniz. aracı aldığınız gibi dur ben bununla en ücra köşeye gideyim demeyeceksiniz sonuçta. araçtan yana kısıtlama hissedersiniz bi yerde. youtube da çokça ve çok ayrıntılı videolar çeken güzel kanallar var. oralardan çok faydalanırsınız. bulabildiğiniz her terimi youtubeda aratın ve izleyin. gerekirse WP ve facebook gruplarına katılıp sorun.





  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    valla ben şu içinden araba çıkan şunu görünce bu ne dedim. ev konforu budur. içinden çıkan araba fiyatı kadarlık karavanı bile alamıyoruz orası ayrı tabi.



    Karavan, Çeki Demiri, Römork hakkındaHer Mevsim Gezyoutube
    Merhaba arkadaşlar Türkiye 'de tek olan içinden araba çıkan 18 milyon tl değerinde en lüks yürüyen ev otobüs karavanı sizler için çekimini yaptım yorumlarınızı görelim #otobüskaravan#karavan#kamp Merhaba arkadaşlar video hakkında yorumlarınız nedir Kanalıma ABONE Olup Desteklerseniz, Çok Sevinirim 😍 Bize ulaşmak için; Mail ➤ hermevsimgez@gmail.com 📸 Instagram - https://instagram.com/hermevsimgez/?h... 🎬Youtube - https://www.youtube.com/c/HerMevsimGez​​ 🎬Facebook- https://www.facebook.com/Hermevsimgez Merhaba Arkadaşlar Ben Emel. Kanalımda; Kavaran, Tiny house, Milli park, göl, Kamp alanları , Ücretsiz Kamp yerleri ,Gezi, Yeni Yerler, Aktiviteler, Kültür Turları, Turistik Gezi, Deniz, Plaj, Kamping Yerleri, Doğa , Kamp , Doğa Yürüyüşü , Dağcılık , Hiking , Trekking , Kamp Malzemeleri Tanıtım , Cd Outdoors & Bushcraft, Dağcılık Teknik Malzeme Tanıtım , Kamp Yeri Öneri, Survival , Bushcraft , Doğada Yemek , Ören Yerleri, ve Bir Çok Etkinlik Doğayı Videoları Paylaşıyorum. Sizlerde Benimle Bu Serüvenime katılın, hadi abone olun!
    https://www.youtube.com/watch?v=Awb8fxUaGOw
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.