Şimdi Ara

Kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    Uzay montajı da denedim ancak tık yok
  • Sonucu denenecek birsey kalmis mi acaba? Yani laf etmek icin etmeyin. Ram cikardiginiz zaman anakart ram yok demiyorsa sıkıntı vardır. Bios sifirlanir olmadi psu degisir oda olmadiysa ya islemci( zor ihtimal) yada anakart gidiktir. Bunun uzerine ekran karti denemenin faydasi olacagini sanan varsa otursun ugrassin.. yanliz adami ugrastirmayin kesin bilgiler verin veremiyorsaniz arkadasa zarar verdiginizi hatirlayip susunuz...

    Arkadasim sende psu da kondansator belirlemez yanlizca isleri sonucta icinde trafosu var bi psu bul dene olursa olur olmazsa anakart olarak dusunebilirsin.
  • Tesekkur ederim ilginize. Arkadaslari ben de pek anlayamadim ama buzzerde tik yok, parca sokup takip anlasilmiyor. Psu deneyecegim bulup, sonra da bir anakart bulup deneyecegim. Umarim olur, cok ugrastirmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk olarak varsa anakart üzerindeki dahili gpu'dan görüntü almaya çalışın veya farklı bir ekran kartı ile deneyin

    ikinci olarak biosu sıfırlayın jumper veya pili çıkararak

    durum düzelmezse imkanınınz varsa parçalarınızı farkı bilgisayarda deneyerek sorunlu parçayı bulmaya çalışın en sağlıklı yöntem bu

    son olarak bana göre sorun anakartta
  • Bana da oyle geliyor.

    Bu aksam baska bir kasada parcalari deneyecegim, umarim kendi kendine duzelir de beni uzmez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanRa

    Anakart üzerinde onboard ekran kartı mevcut değil.

    Her anakartta onboard vardır nasıl mevcut geğil ya??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Sonucu denenecek birsey kalmis mi acaba? Yani laf etmek icin etmeyin. Ram cikardiginiz zaman anakart ram yok demiyorsa sıkıntı vardır. Bios sifirlanir olmadi psu degisir oda olmadiysa ya islemci( zor ihtimal) yada anakart gidiktir. Bunun uzerine ekran karti denemenin faydasi olacagini sanan varsa otursun ugrassin.. yanliz adami ugrastirmayin kesin bilgiler verin veremiyorsaniz arkadasa zarar verdiginizi hatirlayip susunuz...

    Arkadasim sende psu da kondansator belirlemez yanlizca isleri sonucta icinde trafosu var bi psu bul dene olursa olur olmazsa anakart olarak dusunebilirsin.

    Bu sorun başıma gldi ama kendi kendine gitmişti daha sonrasında anakartım yandı değiştirdim o gün bu gündür sorun yok ya ram yada anakart
  • HanRa kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını ve monitörü başka bilgisayarda denemek lazım ayrıca bağlantı kablolarını da denemek lazım kolay değil
  • Mesafesiz kullanıcısına yanıt
    Dostum aynen oyle yapmak lazim. Bu aksam islemciyi deneyecegim, bakalim umarim tek parcadadir sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar baska bir ekran karti denedim ve ekran geliyor ancak denedigim kart harici power baglantisina ihtiyac duymuyor. Yani eger psuda skinti varsa bile bunu tam anlamiyla ogrenemedim. Simdi bu karti psusundan emin oldugum bir pcde deneyecegim, olmadi ekran karti pert demektir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben demistim demek istemiyorum ama psu demistim yukarilarda bir yerlerde sanirim... Ama gene de ekran kartini cikardiginda ekran karti yok sinyali gelmemeside ilginc... bu durum can sıkıcı
  • Yarin kondansator, direnc, diyod kontrolu yapacagim. Eger bununla da ilgili bir gelisme yasarsam sizinle paylasacagim. En kotu eski 8600 gt ile askere gidene kadar devam edecegim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de benzer bir sorun var. Kardeşim anakarta çıplak elle müdahale ederken yanık kokusu geldi ve şu anda bilgisayar kendiliğinden açılıyor güç düşmesine basmadan ama ekrana görüntü gelmiyor. Bu arada işlemci ve ekran kartı fanı çalışıyor. Anakart hariç diğer bileşenleri arkadaşımın bilgisayarda denedim, sorunsuz bir şekilde açıldı arkadaşımın bilgisayarı. Ramlerden birinin giriş tarafında karartı da vardı üstelik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

    Bende de benzer bir sorun var. Kardeşim anakarta çıplak elle müdahale ederken yanık kokusu geldi ve şu anda bilgisayar kendiliğinden açılıyor güç düşmesine basmadan ama ekrana görüntü gelmiyor. Bu arada işlemci ve ekran kartı fanı çalışıyor. Anakart hariç diğer bileşenleri arkadaşımın bilgisayarda denedim, sorunsuz bir şekilde açıldı arkadaşımın bilgisayarı. Ramlerden birinin giriş tarafında karartı da vardı üstelik.

    elinizdeki statik elektrikten anakart kısa devre yapmış.
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Bu evde düzeltilemez sanırım. Zaten anakart aldığımdan beri sorun çıkarttı bana.
  • Ekran kartimda patlayan, yanan bir kondansator, direnc vs ile karsilamasmadim. Tamir icin bir elektronikciye goturecegim, bakalim neler olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HanRa kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim başıma da gelmişti. GT 9600 ekran kartı kullanıyordum. Anakarttan şüphelendim yeni anakart ve Ram aldım sonuç aynıydı. Onları geri verip kasayı tamirciye götürdüm hiç bir sorun yok. geri getirip taktım yine aynı sorun. Yeni ekran kartı aldım taktım sorun düzeldi. Yeni ekran kartını çıkarıp eskisini taktım sorun aynı. Ekran kartının fanını çıkarıp işlemcinin etrafna baktığımda ise pinlerin zarar gördüğünü anladım. O ekran kartı çöp oldu, yeni ekran kartımla devam ediyorum ve sorun tamamen düzeldi.
  • Benim sorunumun @HanRa'dan tek farkı bende güç düğmesine basmadan bilgisayar çalışmaya başlıyor, işlemci fanı ve ekran kartı fanı çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakart hariç diğer bileşenlerde sorun gözükmüyor bende. Umarım kısa süre içerisinde sorunu halledersiniz.
  • Dostum karti tamamen soktum ve hicbir skinti gozume carpmadi, olcumlerimi de yaptim anlasilan gpu islemcisi yandi. Yine de bir tamirciye goturup sansimi deneyecegim.

    Dostum uzay montaj ile cozum saglayabiliyorsan eger kasadaki montaji tekrar gozden gecirmelisin. Yok olmuyorsa ekran kartini saglam bir pcde denemelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HanRa kullanıcısına yanıt
    Ben direkt parçaları başka bilgisayarda denedim. Anakart hariç diğer parçalar sorun çıkarmadı bende.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.