Şimdi Ara

Kasadan gelen sesler ve takılmalar.[SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Yaklaşık 2 gün önce forumun da yardımıyla yeni sistem topladım. Ancak ekran kartı ve hdd'yi önce ki pc'den kullandım.

    Sistemi değiştirmemin en büyük sebebi olan takılmalardan hala kurtulamadım, ayrıca kasadan da hala tık tık sesler geliyor. Oyunlarda loading ekranlarında veya oyunda yeni mekanlara girerken bu takılmalar ve sesler çok artıyor.

    Sistem:
    GIGABYTE 970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
    ATI Radeon™ HD 5770
    Seagate Barracuda 1tb

    Ben sebebin hdd'den kaynaklandığını düşünüyorum ancak bad sector taramasında hiçbir şey çıkmıyor ama bazen tarama sırasında kasadan gelen ses 10-15 saniye aralıksız sürüyor ve tarama o sırada duruyor.
    2. ihtimalinde power'dan kaynaklandığını düşünüyorum ama emin değilim. Sizce psu yeterli mi bu sisteme? (psu 80+ değil!)

    Sonuç: Sizce sorun hangisi olabilir? Hangisini değiştirmeliyim? Nokta atışı yapmak istiyorum çünkü bütçem artık çok kısıtlı.

     Kasadan gelen sesler ve takılmalar.[SS]

     Kasadan gelen sesler ve takılmalar.[SS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodmoney09 -- 5 Mart 2014; 21:35:39 >







  • hdd kasadan sök gerekirse pc masanın üstüne kur,,hdd kasanın dışına düz 1 şekilde koy ve kulağınla dinle derim,,yani hdd kasadan ayırarak çalıştır ve hdd dinle (hdd koyduğun yer düz 1 yer ve hdd altına plastik tarzı 1 şeyler koy şase yapmasın)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcem07

    hdd kasadan sök gerekirse pc masanın üstüne kur,,hdd kasanın dışına düz 1 şekilde koy ve kulağınla dinle derim,,yani hdd kasadan ayırarak çalıştır ve hdd dinle (hdd koyduğun yer düz 1 yer ve hdd altına plastik tarzı 1 şeyler koy şase yapmasın)

    Evet hocam dediğinizi yaptım, ses kesinlikle hdd'den geliyor. Sonuç olarak sorun kesinlikle hdd oluyor sanırım dimi?

    Çünkü benim hala power'la ilgili şüphelerim var. Sizce o power yeterli mi? Sonuçta o powerın bana sağladığı 400watt'ı bulmuyor.
  • psu ilk açılmalarda yüke biner,,oyun sırasında power supply ısısını kontrol edin aşırı ısınma var ise yeterli güç sağlayamıyor demektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcem07

    psu ilk açılmalarda yüke biner,,oyun sırasında power supply ısısını kontrol edin aşırı ısınma var ise yeterli güç sağlayamıyor demektir..

    Hocam psu ısısı nasıl ölçülür? Bir program var mı? Ayrıca yardımınız için teşekkürler.
  • rica ederim,,,fan çıkışını elle kontrol edin,, normalde soğuk çalışır yada yükteyken biraz ılık hava üfler,,,ama rahatsız edecek kadar sıcak hava üflüyorsa psu yeterli gelmiyor demektir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcem07

    rica ederim,,,fan çıkışını elle kontrol edin,, normalde soğuk çalışır yada yükteyken biraz ılık hava üfler,,,ama rahatsız edecek kadar sıcak hava üflüyorsa psu yeterli gelmiyor demektir...

    20dk den kısa oyunda denedim ama ne fana elimi tuttuğumda ne de direk elimi powerın üstüne koyduğumda hiçbir şekilde sıcaklık hissetmedim, hatta ılık bile denemez. Öyle yüksek ayarlarda 1 saat denesem ancak ılık olur herhalde. Sonuç olarak sorun hdd den kaynaklı olduğu kesinleşti sanırım.
  • aynen,,psu da problem yok bencede..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.