Şimdi Ara

Kask takmama için kesilen cezanın..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nodar

    Kaskı da kask cezasınıda kabullendim ama bugün daha beteri ile tanıiştım.

    Vergi dairesine tpc yi ödemek amacıyla gidip borç sorgulaması yaptırayım dedim ve çök kötü
    bir durumla karşılaştım. Motoru satın aldığım kişinin ödenmemiş borçları varmış.. Toplam 711.00 TL ve
    ve ben motoru satın alırken borcu yoktur yazısı almıştım bana satan arkadaşdan ama maalesef
    borcu yoktur yazısnı bulamıyorum.

    Borcu yoktur yazısı dosyadada var mı ? Sistemde gözükür zaten 2009 den beridir sisteme giriyorlar onu. Ayrıca satiş işlemi sırasında aracın vergi borcu çıkarsa direk ödemini istiyolar orada eğer ödenmezse zaten satış işlemi yapılamiyor.

    Ayrıca bu konuyla ilgili bir avukat arkadaşımla görüştüm. Eğer ellerinde fotoraf vs vs yoksa kestikleri ceza iptal edilebiliyor. Eğer senin imzan yoksa 2 memurun imzası olma zorunluğu var ve bu 2 memurun o sırada orada olması gerekiyormuş. Cezaya itiraz ettiğinde kanıt yoksa iptal edilir. Eğer polisin kasıtlı yaptığı düşünüyosan (koçan meselesi) memuru şikayet edebiliyosun. Gene iptali geliyor. Fakat memuru şikayet ettiğinde kanıtları çıkarsa başın yanar. Bunun bir ismi vardi kanıt olmadan karşı tarafı rencide etmeye giriyor ve iyi bi cezası var hapis olarak :D




  • 77 ne yav öde kurtul hocam 1160 ödedim hala içim yanıyo
  • Neyse hocam, 2008 den kalma cezayı ödemekten kurtuldum, tpc ler bazen vergi dairesine geç yansıyormuş ki buradaki yanılma
    az da değil, tam 5 senelik hata. "Aslında borç kişiye değil plakaya aittir" lafı ben de buz etkisi yapsa da sinirli memur beyle işi tatlıya
    bağladık.

    Diğer tpc lere gelirsek? Onları da peşin indirimli ödedim.Yukarıdaki konuyu çözünce 115,5 tl gözüme ufak göründüğünden ödedim artık.
  • Bu trafik ihlali Kamera ile tespit edildiği için, Fotograf kayıtlarında bir güzel arşivleniyor, itiraz edersen mahkeme %99 iptal etmez, edemez. Boşu boşuna bir de dava ücreti ödeme..
  • ben o kadar kasksız dolaşıyorum mobese nin olduğu yerlerden dönüyorum bana hiç gelmedi bişey :) ama bi ödedim tam ödedim ehliyetsiz motor kullanmaktan 1400 tl 15 gün içinde ödediğim için 1050 tl geçmiş olsun :)
  • Banada 88 tl ceza kesilmiş. Haberim yok. Nasıl oluyorda çevirme olmadan oturduğu yerden ceza yazabiliyor anlamış değilim. İtiraz edeyim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kask cezası hukuka aykırı, çünkü bu benim şahsi güvenliğim kimseye bir zararı yok.. benim hayatım benim kararım.. ışıklar yanmaz anlarım tekerler kabaktır anlarım hız vardır anlarım..ama hayat benim hayatım kendi canımı güvene almadım diye bana ceza yazmak hukuk dışıdır.. o zaman av yapmaya gidene de ceza yaz inşaatta çalışana da ceza yaz dağlara tırmananlara da ceza yaz.. bunların da hayati tehlikeleri var.. sırf kasayı doldurmak için ayarlanmış bir ceza .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amokachi37 A kullanıcısına yanıt

    10 senelik konuyu nerde buldun ?


    Senin gibi düşünenlerin kask takmaması taraftarıyım bende. doğal seleksiyona inanıyorum.

  • izzmarit kullanıcısına yanıt

    Yalnız bu arkadaş mantıksız bir şey soylememıs pek. Ancak su var kı herkes boyle dusunse beyın parcalarından baska ınsanlar da etkılenır Allah korusun bır de o kısmı var. INsanlar olecek baskaları ugrasacak.

    Lakin sunu da dusunmek lazım , çok sahıt oldum , emnıyet kemersız 1000 aracın 1 ıne ceza yazılıyor , kasksız 1000 motorun 900 une nerdeyse.

    Haklılık payını mantıklı yerlerınden tutup , orta yolu bulmak lazım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.