Şimdi Ara

Kat karşılığı Kentsel dönüşüm Riskli Bina ve 3/2 kanunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    başımıza gene kentsel dönüşüm sorunu geldi ilk bendeydi, bu sefer Ailede pederin dairesine gözü diktiler aç kurt gibi caddede her yere saldırıyorlar.

    acıbadem caddesi üzerinde zemin katta 1967 den kalma bir dairemiz var, şu an dükkan olarak kiralanmış durumda(tapuda dükkan de gözükmüyor) 30 senedir dikka oalrak kirada, yan tarafımızdaki zemin dairede dükkan olarak kiralik ve tapuda buda daire olarak gözükmemekte apartman 3 dairesi olan bir müteahhit binayı yeniden yapmak istiyor, fakat bizim ve yan dükkanı apartmanın zemin kat dairesini kendi alıp, dükkan statüsünde sadece kendine almak istiyor, bizede 1. kata normal daire veriyor biz de bu konuda hakkımızı savunmak istiyoruz. dükkana çevirmek için müsaade alamıyoruz apartmandan tümü yazılı onaylaması şartı var bina risk rapor sorunu var, ancak bina sakinleri müteahhit işe başlasın diye ne diyorsa kabul ediyor emekliler ve paraları yok. biz zemin kat hakkımızı 2/3 çoğunluğa rağmen nasıl savunuruz, biz bu konuda hakkında dairemizi müdafa edemiyecekmiyiz kanunlarla hangi yolu izlemeliyiz

    burda haksız adil olmıyan kazanç sağlaması derdimiz. eğer bina yıkılıp, ben zemin dairemi alırsam karşı çıkmayacağımı söyledim
    30 senedir dükkan olarak kirada bu daire diğer yanımızdaki dükkanda aynı durumda, veya daireyi yapsın versin dükkan farkını versin yanaşmıyor.

    araştırmalarımızda caddede emsal dükkan 200m2 4,5 milyon değerinde, aylık kira getirisi 30.000 TL müteahhitliğe soyunan şahıs hem zemim kat kat bodrum katı olacak totalde şu an 10 dairelik bir apartman. Diğer dükkanla beraber biz karşı çıktık bizde teklif verelim dedik 920m2 bir arsaya maliyet düşünün 1.450-1.740 bin TL arası , şu an kanun kesinlikle ev sahiplerini mağdur ediyor 3/2 ve risk raporu alırım yok daireyi sattırırım tehditlerini kanunlar göz yumuyor müteahhitlerde böylelikle kar üstüne kar yapıyor.
    Hangi banka 2 öde 10 misli kazanç sağlıyor .

    Bu konuda ne yapabiliriz Avukat , Bilirkişi ekspertiz raporu vs.. adamlar para kazanacak diye kanunlar dairemizi elimizden alın masına teşvik ediyor insan hakları diye bir hak var değilmi daireyi ortak almadık milleti zengin etmek içinde almadık, peder emekli bu dükkan kirasından geçiniyor , dükkan kirası ile ev kirası aynı değil sonuçta , vergisini de ödüyoruz hak hukuka gelince her şey boş gibi. Değerli fikir önerileriniz bekleriz. deprem için değil rantsal için yapıyorlar, zaten hangi Japon teknolojisi kullanıyorlar da depremde bu binalar dayanacak ?


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang1969 -- 9 Ocak 2018; 13:55:10 >







  • risk raporu almadan yurt dışında oturan bir yakınınıza minik bir hisse satışı yapsaydınız.
  • proya kullanıcısına yanıt
    Tapu sahipleri yurt dışında zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.