Şimdi Ara

Katalitik Konvertör iptali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
37.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bende 2003 model honda crv ninkikini değiştittirdim 140 bindeydi ve aracı sıkmaya başlamıştı söktük baktık tamamen dolmuş yerine susturucu yu taktırdık çekişi süper oldu belli bir oranda rahatlama oldu ihşallah yakıtttada düşüş olur
  • Arkadaşlar bevde 98 model toyota corolla gli special 116 bg aracımdan çok memnunum ancak 5. viteste 110 dan sonra araç sanki 6 vitesi ister gibi motor sesi yüksek geliyo yani yüksek hızlarda 100-120 arasında.acaba katalitik konvektör yüzündemmi oluyo arac sanki rahat değil.iptal edersem yüksek hızlarda motor rahatlarmı ses azalırmı.normalde aracımın seriliği çok iyi özellikle ilk kalkışlarda.aracım 115 binde bu konuda bana detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler.bu sorunu çok kafama takıyorum yoksa başka bir nedeni varmıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 98 special

    Arkadaşlar bevde 98 model toyota corolla gli special 116 bg aracımdan çok memnunum ancak 5. viteste 110 dan sonra araç sanki 6 vitesi ister gibi motor sesi yüksek geliyo yani yüksek hızlarda 100-120 arasında.acaba katalitik konvektör yüzündemmi oluyo arac sanki rahat değil.iptal edersem yüksek hızlarda motor rahatlarmı ses azalırmı.normalde aracımın seriliği çok iyi özellikle ilk kalkışlarda.aracım 115 binde bu konuda bana detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler.bu sorunu çok kafama takıyorum yoksa başka bir nedeni varmıdır


    Katalitik konvertör tıkalı olsa motor o kadar yüksek devire çıkamaz zaten, bence baskı balataya baktır.

    Kendinde basitçe anlayabilirsin aslında; arabayı 1. vitese alıp ayağını frenden çekmeden, debriyajı yavaş yavaş bırak, eğer kavrama noktasını biraz geçtiği halde araba stop etmiyorsa balata bitmiştir, tamamen ayağını debriyajdan çektiğinde stop edebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiatci


    gelelim çevre zararlarına arkadaşlar herkes ilk olarak gaz olayına giriyorda asıl en önemli sorun bu parça egsoz gazlarının daha soğuk atmosfere salınmasınıda sağlıyor tıpkı susturucular gibi..bu sökülünce çıkıştaki gaz sıcaklığı artıyor ve bu küresel ısınma tehdidi yaratıyor sonrasında ise arkadaşlarında bahsettiği gibi zararlı gaz miktarı artıyor..... çevreye zararı var ancak bu parça çok pahalı ve güçten kesiyor millette bişey oldumu söküyor yenisini almaktansa


    fiyatçı iyi sallamış gene

    sıcak gazlar daha çok ısıtıyormuş gezegeni.sanki susturucudan geçti mi gazların ısısı doğrudan uzaya gidiyor.




  • katalitik konvertörün sökülmesi alt devirleri yok eder. biz çoğunlukla alt devirleri kullanmıyor muyuz? O zaman katalitk konvertörü söktürmenin hiçbir anlamı yok. en iyisi temiz bir çıkma bulup taktırmak. ben öyle yaptım. ikinci el olarak satın aldığım aracımda katalitik kovertör iptal edilmiş ve yerine düz boru takılmıştı. fakat alt devirler çok kötüydü. geçen hafta ankara'da çıkmacıdan 300 tl'ye temiz bir orijinal katalizör aldım ve aracıma taktırdım. arac kendine geldi ve özellikle alt devirler müthiş arttı. araba şimdi tam araba oldu.
  • benimki de bozulmuştu iptal ettirdik usta sıfırı 800 civarı dedi ben çıkma denk getirirsem seni ararım dedi 1 ay oldu aradığı yok bu arada araç düşük devirde çok kötü kalkarken titretiyorum alışamadım hala ayrıca yakıtta arttı.
  • İnanmıyorum FORD a bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fiatci


    gelelim çevre zararlarına arkadaşlar herkes ilk olarak gaz olayına giriyorda asıl en önemli sorun bu parça egsoz gazlarının daha soğuk atmosfere salınmasınıda sağlıyor tıpkı susturucular gibi..bu sökülünce çıkıştaki gaz sıcaklığı artıyor ve bu küresel ısınma tehdidi yaratıyor sonrasında ise arkadaşlarında bahsettiği gibi zararlı gaz miktarı artıyor..... çevreye zararı var ancak bu parça çok pahalı ve güçten kesiyor millette bişey oldumu söküyor yenisini almaktansa


    fiyatçı iyi sallamış gene

    sıcak gazlar daha çok ısıtıyormuş gezegeni.sanki susturucudan geçti mi gazların ısısı doğrudan uzaya gidiyor.


    hocam adam ne zaman yazmış siz ne zaman cvp atıyorsunuz bide fiyatçı iyi sallamış diyerek, lütfen şu konu tarihlerine bi bakalım..




  • Bine yakın nükleer bomba deneyi yapılmış bilmem kaç tane kimsayasal şöyle böyle kurşunlu boyalar......

    Sende diyorsun yok konvertörü sökeyim mi sökmeyeyim mi?????

    Çok yeşil bir soru olmuş bu.....

    Pşa gönlün sökmek istiyorsa sök....

    Sökünce performansı falan artmıyor arabanın ....

    Persormansı artsın istiyorsan aracın motorunu sök yerine yüksek hacimli motor koy....

    öyle vites topuzuyla hava filtresiyle falan önemli birşey olmaz.....

    Katalitik sökülsede muayeneden geçiyor araç....

    Aracı lifte kaldırınca fren sistemini kontrol ettir, hortumları falan iyice baktır, eğer 4 yıldan eski ise hortumlar özelliklle önleri hemen yenile, fren hidroliğinide yenile, önemli olan bunlar......
  • yıl 2004 ama bilgilendirme olsun yazim dedim

    aracın modeline göre değişir. direk enjeksiyonlu arabaysa muhtemelen chip tuning gerekir. lambda sensörü nedeniyle..
    katalitik konvertör iptalini cat back exhaust sistem yerine komple egsoz sistemini tercih ediyosan yaptır. buda sana + 5-10 hp kazandırır chip tuningle biraz daha üste cıkabilirsin. arabanda büyük modifiye yoksa zaten hiç gerek yok cat back exhaust system yaptırırsın. yoksa tek başına iptal ettirmek çevreyi ciddi kirlettiği gibi bi işe yaramaz + yakıt tüketimin değişir.

    yukardaki arkadaş abartmış sök motoru yeniden tak falan. motoru tencere gibi düşünürsen senin tencereye ne kadar su koyduğuna göre değişir bu. yoksa kata iptal edipte uçmayı bekleme 1 2 hp oynar yada oynamaz :)

    büyük performans için büyük para harcaman lazım. (çelik krank, headers, intake monifold, komple egsoz sistemi, chip tuning, turbo, perf. filte, dereceli eksantirik vs..)
    küçük performans içinde küçük paralar.. (cat back (belki kumandalı egsoz), perf filtre gibi ufak parçalar)

    ayrıca katalitik konvertörün parası yararı kadar fazla. modern araçlarda 3500-4000TL gibi fiyatlara çıkıyor. (niye bu kadar pahalı diye sorarsınız içindeki platin maddesinden dolayı :) )

    umarım biraz konuya katkım dokunmuştur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebel

    katalitik konvertörün sökülmesi alt devirleri yok eder. biz çoğunlukla alt devirleri kullanmıyor muyuz? O zaman katalitk konvertörü söktürmenin hiçbir anlamı yok. en iyisi temiz bir çıkma bulup taktırmak. ben öyle yaptım. ikinci el olarak satın aldığım aracımda katalitik kovertör iptal edilmiş ve yerine düz boru takılmıştı. fakat alt devirler çok kötüydü. geçen hafta ankara'da çıkmacıdan 300 tl'ye temiz bir orijinal katalizör aldım ve aracıma taktırdım. arac kendine geldi ve özellikle alt devirler müthiş arttı. araba şimdi tam araba oldu.

    kat iptali yapınca alt devirler neden ölüyormuş,bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
  • Nereden nereye aradan 10 yil gecmis Simdiki arabada sokmeye kiyamam
  • arkadaşlar şimdi çoğunluk aracın üst devirlerde rahatlayacağını söylüyor, performans bakımından söktürenler var. e46 320ci kullanıyorum katalitik konvertör yok. Araçta inanılmaz bir performans kaybı yaşıyorum. Baktırmadığım yeri kalmadı her şeyi elden geçirdim. lpg yi dahi söktürdüm efendime söyleyim şanzıman yağına kadar değiştirdim. Oksijen sensörünü yanıltmak gerekiyormuş yaptık aklınıza gelecek her şeyi yaa bobinler bujiler vs hava alan yer var mı diye didik didik ettik. Ne yaptıysak olmadı. Gittiğim her yerde katalitik konvertörü sordular ve kimi usta sorunun bu olduğunu kimisi de konvertörsüz aracın daha iyi performans göstereceğini söyledi. Bir tek katalitik konvertör kaldı onu da taktıracam yine aynı şeyi yaşarsam heralde elime baltayı alıp girişecem..
  • Benim araç 2004 Citroen C2 1.4 HDI.

    Geçen hafta 4 kişi ve arka taraf tamamen dolu iken denizliye kadar gayet iyi gittim. Denizliden sonraki baba rampaları da gayet iyi tırmandım ama bir ara çekiş düştü ve biraz ilerde motordan koku geldi. Sebebi, turboya yağ gönderen borunun fazla ısınması sonucu hemen yanındaki yalıtım malzemesini yakmasıymış. Fethiyede tamircide katalitik konvertoru iptal ettirdim. Bu gece o baba rampaları çıkarken bana mısın demedi arabam. Çekiş arttı. Araba rahatladı. Turbo yağ borusu yine ısındı ama olması gereken sınırlar içerisinde.

    Elbette istemem çevrenin fazla kirlenmesini. Zaten dünya mevcut haliyle insanlara yetmiyorken birde ben buna küçük de olsa katkı yapmak istemem. Ama parça çok pahalı, ne yapayım. Aracın vergisidir, bakımıdır derken zaten ay başına belirli bir miktar gidiyor.

    Düşük devir meselesine değineyim. Ben düşük devirde performans kaybı yaşamadım. Hem de 4 kişi ve yükler varken. Aracın hızlanması devrini alması da gayet iyiydi. İmkanım olsa sıfır veya sıfıra yakın araç alır, gül gibi uzun yıllar ama bakımlarını ihmal etmeden kullanırım.

    Ayrıca yolda kuzenimle uzun uzun tartıştık. Neden yerli arabamız yok diye? Geçen arabanın davlumbazlarını (tekerlerin iç tarafındaki plastik çamurluklar) değiştireyim dedim. Fransadan 21 gün sonra gelmek üzere servis 550 TL fiyat istedi. Yani durum bu. Basit plastiklere o kadar parayı nasıl vereyim? Biz arabalarımızı ancak yürütebilirken katalitik konvertörün yenisini takmayı düşünemiyoruz bile.




  • Yeni aldığımız aracımızda iptal edilmiş. Umarım muayenede sıkıntı çıkmaz :/
  • Aracım HONDA CRV 2009 MODEL ve 2000 MOTOR.

    Güya bizim araçlarda zor olan şey olu KATALİTİK KONVEKTÖR doldu. Yani bozuldu diyelim. Çok ustaya gösterdim 2 sebebi varmış ya elektiriksel bir arıza olmuştur veya çok kötü benzin kullandınız dediler. Ankara honda servisi de aynı şeyi söyledi. Ben bir ara kötü bir benzin almıştım Petrol Ofisinden sebebi de budur

    Neyse uzatmayayım orjinali 3400 tl :)
    Çıkmasını buldum 1200 tl. Fakat çıkması da ne durumda bilmiyorsunuz. Çünkü içi açılıp bakılacak bişi değil.
    Mersinde sağlam bir egzozcu buldum. Bana headers performans arttırıcı önerdi. 650 tl.

    3 ay katalitik konvektör sorunu yaşadım sürekli arıza lambası yandı. Araç cekişten düşüyordu çünkü boğazı yani katalitiği dolmuştu içerideki gazı rahat dışarı vermiyordu. Bu ustama güvenip katalitiği söktük ve 4 saatlik bir uğraş sonucu kendi yaptıkları headers performans arttırıcıyı taktılar.

    +Arıza lambası söndü
    +Arabanın çekişi ve hareket kabiliyeti farklılaştı.
    +3400 yerine 650 tl
    +Bir daha Katalitik dolmayacak :)
    +Yakıtı artar dediler kendim test ettim çokkk az bir fark var.

    -İlk kalkışta 3-5 sn bir ses çıkıyor ama ondan sonra ses gidiyor.
    -Muayeneden geçmiyor. Bunun için katalitiği atmayın muayeneye gitmeden önce bi ustadan muayeneden geçene kadar tekrar taktırın. 6 vidası var o kadar
    -Hava kirliliği yaratıyormuş. Bu hikayedir. Ülkedeki araçların çoğunda yok. Hatta olanlar da çoğu zaman söküyor. Gidip önce fabrikaları ıslah etsinler.

    Sonuç kendim test ettim olumludur. Yanisi benim durumu yaşayanlar yazdıklarımı bi düşünsün.

    Sonuçta o katalitik konvektöre vereceğiniz 3400 tl ile kışlık ve yazlık lastik alıyorsunuz. Ve inanın aracınızın altındaki o lastikler o katalitikten daha önemli. O katalitiğin tek işi havaya temiz gazları sağlamak. Yemişim havanızı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarhansmsk -- 25 Ağustos 2014; 23:50:18 >




  • Tamam çevreyi düşünelim doğamızı koruyalım fakat bugün benim aracımın orjinal katalitik konvektör ücreti 14.000 TL neredeyse bir araba parası. Yan sanayisi 4500 TL den başlıyor ve yan sanayisi de pek randıman vermiyor deniliyor. Bu durum da nasıl çevreyi düşüneceğim nasıl doğayı düşüneceğim, mecburen katalitiğin içerisini boşaltmak zorunda kaldım. İlerleyen zamanda zorunlu olarak yaptıracağım çünkü muayeneden geçmiyor araç. Kapitalizm sistemi tam da bu oluyor olsa gerek. Koca koca fabrikalar doğayı kirletirken bacalarda genelde bir önlem yok ; fakat Ülkemiz de ki petrol fiyatları yüzünden 1.0 1.2 1.4 gibi komik çapta motorlu araçlara bindiğimiz vasıtalarımız da çevre ve doğa bilinci ile muayeneden geçemiyoruz. Muayeneden geçirmemelerini destekliyorum fakat katalitik konvektör sisteminin bu denli pahalı olması insanları mecburen doğaya zarar veren alternatif sistemlere yöneltiyor. Eğer gerçekten bunu doğa için yapıyorsak katalitik konvektör ücretlerine bi çeki düzen verilmesi gerektiğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir.58 -- 18 Haziran 2020; 1:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.