Şimdi Ara

Kayıpsız 500 bin km yapabilen bataryalar yolda: Adım adım katı hal pillerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kayıpsız 500 bin km yapabilen bataryalar yolda: Adım adım katı hal pillerine
    Volkswagen'in yan kuruluşu PowerCo, katı hal piller geliştiren QuantumScape'in bataryalarını teste tabi tutarak dayanıklılığını ölçtü. 1000 şarj döngüsü sonucunda bataryalarda neredeyse hiç kapasite kaybı olmadı.



    QuantumScape, on seneyi aşkın süre boyunca yüksek enerji yoğunluğuna sahip, daha hızlı şarj olan ve daha güvenli katı hal bataryaları geliştirmek için çalışıyor. Volkswagen'in de yatırım yaptığı şirket endüstrideki en umut vadeden katı hal batarya teknolojilerinden birine sahip.



    Aralık 2022'de şirket, 24 katmanlı katı hal hücrelerinden oluşan ilk partiyi test için aralarında Volkswagen'in de bulunduğu partnerlerine teslim etti. O zamandan sonra QuantumScape daha fazla enerji yoğunluğuna sahip hücreler geliştirdiğini ve performans hedeflerini aştığını duyurmuştu.



    Yakın zamanda Volkswagen Grubu'nun batarya yan kuruluşu PowerCo, QuantumScape'in 24 katmanlı hücreleriyle kendi dayanıklılık testlerini tamamladı. Batarya ömründe çok az bir azalmanın gerçekleştiği testin sonuçları gelecekteki elektrikli araçlar için heyacan verici.



    Almanya'nın Salzgitter sehrindeki laboratuvarda gerçekleştirilen testte 1000 şarj döngüsünden geçirilen hücreler orjinal kapasitesinin %95'ini korumayı başardı. Bu da 500 km menzilli bir otomobilin çok az menzil kaybıyla 500 bin km yol gidebileceği anlamına geliyor.



    Kayıpsız 500 bin km yapabilen bataryalar yolda: Adım adım katı hal pillerine



    Hücreler diğer kriterleri de karşıladı



    Geliştirme aşamasındaki katı hal hücreleri için endüstri standardı hedefi 700 şarj döngüsü ve maksimum %20 kapasite kaybı olsa da PowerCo, QuantumScape'in katı hal hücresinin bu beklentileri aştığını belirtiyor ve geliştiricinin kendi raporunda ana hatlarıyla belirtilen sonuçlarını doğruluyor. Ayrıca enerji yoğunluğu yüksek olan pil hücreleri, hızlı şarj, güvenlik ve kendi kendine deşarj gibi diğer test kriterlerini de karşıladı veya aştı. PowerCo CEO'su Frank Blome şunları söyledi:



    "Bunlar, katı hal hücresinin potansiyelini etkileyici bir şekilde destekleyen çok cesaret verici sonuçlar. Bu gelişmenin nihai sonucu, uzun mesafelere olanak tanıyan, süper hızlı şarj edilebilen ve pratik olarak eskimeyen bir pil hücresi olabilir. Katı hal hücresine ikna olduk ve ortağımız QuantumScape ile seri üretime yönelik çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz."



    Ayrıca Bkz.Tesla, 2023 yılında kaç araç sattığını açıkladı: Rekorlar kırıldı



    Bir sonraki hedef büyük ölçekli seri üretim



    PowerCo, Volkswagen Grubu için geliştirilen birleşik hücre konsept tasarımının halihazırda QuantumScape'in katı hal hücre teknolojisine ev sahipliği yapmaya uygun olduğunu belirtti. Bir sonraki adım, elektrikli araçların "kutsal kasesi" olarak kabul edilen katı hal pillerin büyük ölçekli üretimi ve bu üretim süreçlerini mükemmelleştirmek olacak.



    QuantumScape'in uygulanabilir, ölçekli üretime ulaşmadan önce hala yapması gereken çok iş var, ancak Volkswagen uzun menzilli, katı hal bataryalı araçlar sunma umuduyla desteğini sürdürmeyi planlıyor. QuantumScape'in kurucusu ve CEO'su Jagdeep Singh pilleri hakkında şunları söyledi:



    "Volkswagen Grubunun PowerCo testinden elde edilen bu sonuçlar, QuantumScape'in anotsuz katı hal lityum-metal hücrelerinin olağanüstü performans gösterebildiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu teknolojiyi pazara sunmak için yapacak daha çok işimiz olsa da, benzer koşullar altında karşılaştırılabilir bir döngü sayısında bu kadar yüksek enerji tutabilen başka bir lityum metal pilin olduğunu bilmiyoruz. Bu teknolojiyi sanayileştirmek ve mümkün olan en kısa sürede pazara sunmak için Volkswagen Grubu ve PowerCo ile yakın işbirliği içinde çalışmaktan heyecan duyuyoruz."



     




    Kaynak:https://electrek.co/2024/01/03/quantumscapes-solid-state-batteries-pass-latest-test-500000-km-range/







  • Oooh!! taze taze bitmeyen batarya haberi 😋...

  • ulo honi gabluwww . ulo honi panowww...

    hani 1000km giden 15 dk da dolan piller.

  • Müjdeler çoğğ emme seri üretime girip de piyasaya sunulan ise heç yoğğ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Ocak 2024; 10:46:7 >
  • ..... QuantumScape'in uygulanabilir, ölçekli üretime ulaşmadan önce hala yapması gereken çok iş var,.... Heh biz bütün sayfada bu cümleyi arıyoruz. Size zahmet bunu bold yapın yormayın bizi. Şaka bir yana haberler umut verici. Editör arkadaşlara da teşekkürler ben bir çok teknik ve teknolojik gelişmeyi burdan takip ediyorum. Takılmamız hevesinizi azaltmasın.

  • Tanımlamalar ve görünütü bana seramik bataryaları anımsattı. Biraz araştırınca bu gibi görünüyor. Tabi içeriği birebir bu demiyorum.

    Geçmiş yıllarda aşağıdaki görüntünün vidyosunu izlemiştim. ince levha şeklinde seramik bataryayı makasla kessen dahi çalışmaya devam ediyor. Sanırım bu ürünler internette satılıyor. Yıllar önce ben incelediğimde enerji yoğunluğu düşüktü.


    Kayıpsız 500 bin km yapabilen bataryalar yolda: Adım adım katı hal pillerine
  • 1000 km menzilli bir aracın kışın ısıtmadan tüketeceği enerji yüzünden menzilide etkilediğinden piyasaya çıkacak bataryalarında en az 1300 km kapasiteli olması bence şart doğu ve iç bölgelerde kış 4 5 ay sürüyor bazı yerlerde 6 ay o nedenle bu 300 500 km menzil bisiklet yolu menzili gibi gelmeye başladı :))))

  • Cok az menzil kaybi dedigi 50k kilometre oluyor..
    Kac kisi labratavurdaki kalite ve standartlarda sarj dongusune sadik kalacak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 6 Ocak 2024; 2:47:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt

    Bir pil 500km yapsa 1000 döngüde 5% kayıp vermiş. 50k değil 25k yapar.

    Günde 500km yapan adam yoktur normal kullanıcı ayda 1000km anca yapar

    hadi iki katını yapsın 2000km yapsın.

    Ayda 4 şarj ile 250 ay kullanım eder bu da tertemiz 20 yıl demek.

    20 yıl sonra %5 kayıp.


    500k km de 25k bence hiçbir şey. 500bin de insanlar rektefiye yaptırıyorlar araçların şanzıman ve diğer başka problemleri çıkıyor. Bu batarya sadece 5% kaybediyor. 25k az değil ama 500k yanında hiçbir şey değil.


    Laboratuvar şarjları ve şarj döngüsü olayı başka mesele ama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 6 Ocak 2024; 11:52:18 >
  • Antor kullanıcısına yanıt

    Pardon.%5 okuyup %10 hesapladim.bu durumda cok iyi deger.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething S kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah dostum olabilir bende ilk cevap yazdığımda 10% yazmıştım.


    Kendi şartlarında tüketim (ani yüksek akım çekme olmayan, sürekli nominal akım çekilen durum olmayan vs) ve yine kendi şartlarında şarj (sıcaklık, yavaş/hızlı şarj v.b) edemeyecek olsak ve kapasite kaybı vaat edilenin iki katı 10% bile olsa bence yine çok iyi değer. Sonuçta 10% menzil kaybı 20 yılda arabanın başına gelebilecek en kötü şeyler arasında ilk 50 ye bile giremez =)


    Bataryalarla ilgili en büyük çekincem arabanın altına konuluyor olması. En ufak bir yırtılmada yangın riski oluşturuyorlar forumda epey haber görmüştüm bununla ilgili. Öne koysa başka arkaya koysa başka problem. Sanırsam ağırlık dağılımı için en uygunu yine aracın altı oluyor.

  • Almicaz iste zorlamayin omg benzin dizel LPG hayat böyle şahane

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karahuso K kullanıcısına yanıt

    kardeşim; sayınız da bitmiyor ha.


    her gün batarya haberi çıkıyeyya, bir değüşüglük yok oleyya




    boş boş yazıyorsunuz. 20 sene önceki batarya teknolojisine bakın, bir de şimdikine! şu anda kullanılan bataryalar, 20 sene öncekine göre 4 kat daha iyi. %400 demek oluyor. bir 20 sene sonrasına da fark %300 olsun. yine de iyi.



    bitmediniz yani...

  • Dieselgate skandalinda liste basi volkswagen in hicbi beyanina guvenmem. Bu islerle bagimsiz kuruluslar ugrasmali

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.