Şimdi Ara

KAYIT DONDURMA ve AİLE SORUNU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
47.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ulastr kaldıgın taktirde normal sartlarda 4 sene ( lisans programı boyunca ) verilecek olan krediyi okulunun son senesinde alamayacaksn tamamen kesilmez.

    Bende aynı durumla karsı karsıyaym kafam çok karısık. geçen sene 9 eyll iktisat ing bölümünü kazandm ilk senemde.cok da çalışamadım hedeflerimin altında kalmasına rağmen kötü bi bölüm olmaması ve ailemin ekonomik şartları dolayısıyla kayıt oldm ancak zmn geçtikce fakültenin yerini yani izmir buca yı görünce iyice soğumaya başladım ,içimde bir ukte olrak kaldı deyim yerindeyse. tekrar deneyen arkdaslar iyi yükseliş göstediler.benmde hedeflerimde ankara var.bu yıl hazırlığı geçtim her okulda bu hazırlıgı saydırabiliyorm.bölüme geçmiş olsam belki kayıp olrak görülebilirdi.geçen senenin sorularını çözdüğümde hala iyi şekilde yapabildimi görüyorm ama kafam karısık işte o baskıyı kaldırabilirmiyim daha yüksek yapacagıma eminim ama maddi olrak zorluk çekilebilr katkı ve kredi de kesiliyor sonuçta.ayrıca diyelim ki kayıt dondurmayıp yeniledim sınıfta kaldım ve okula döndüm bu durum da bölümden mezun oldugumda ortalama vs acısından birşey kaybetmiş olurmuym.tavsiylerinizi bekliyorum




  • ona cvp gelmedi peki arkdaslar dondurdugunda kesildi diyelim geri ödemesi ne zman yapılacak.yada krediyide dondurma gibi bi durum var mı
  • arkadaşlar sağlık raporunu özel hastaneden alsak oluyor mu kayıt dondurmak için? birde kayıt dondurursak burs kesilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 6 Eylül 2010; 2:17:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    arkadaşlar sağlık raporunu özel hastaneden alsak oluyor mu kayıt dondurmak için? birde kayıt dondurursak burs kesilir mi?


    özel hastahane tam teşekkülü ise sorun olmaz.. ama devletten almaya bakın...

    kayıt dondurma da burs kesildiğine dair ise yukarıdaki mesajlarda yazılmış değil mi.. okuyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bodyguard_26


    quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    arkadaşlar sağlık raporunu özel hastaneden alsak oluyor mu kayıt dondurmak için? birde kayıt dondurursak burs kesilir mi?


    özel hastahane tam teşekkülü ise sorun olmaz.. ama devletten almaya bakın...

    kayıt dondurma da burs kesildiğine dair ise yukarıdaki mesajlarda yazılmış değil mi.. okuyun.

    ben özel üniversite kazandımda burslu kontenjandan,kayıt dondurursam o iptal olur mu diye sormuştum? yukarda yazmıyor.Birde tam teşekküllü rapor derken ne kastediyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 6 Eylül 2010; 13:45:47 >
  • quote:

    ben özel üniversite kazandımda burslu kontenjandan,kayıt dondurursam o iptal olur mu diye sormuştum?

    Bunu özel üniv. , ne ise ona neden sormuyorsun ?
    Bir üniv. ile iletişime geçmek bu kadar mı zor.
    quote:

    tam teşekküllü rapor derken ne kastediyorsunuz?

    tam teşekküllü rapor demedim , hastahane dedim. Zaten hangi ildeyseniz gideceğiniz sağlık ocağı veya hastahane size yardımcı olacaktır.
    Tam teşekküllü hastahane kısaca ; tüm bölümlerin yeraldığı hastahane (demektir , istisnalar kaide bozmaz , çok ayrıntısına da giremem )
  • Tam teşekküllü hastane tıp fakültesi ,eğitim ve araştırma hastanesi ,devlet hastanesi benzeri büyük hastaneler olabilir.Heyet raporu şu şekilde alınıyor.Önce gidersin hastaneye 4 fotoğraf verir kaydını yaptırırsın ardından vezneye 111 lira 50 kuruşu toslarsınEline bir kağıt verirler ve bu kağıdı 7 bölümün doktorlarına tek tek imzalatırsın(psikiyatri,nöroloji,kbb,harciye,dahiliye,göz,ortopedi).Doktor derki bu adamın psikolojik bilmem ne problemi var ve 1 yıl evinde dinlenmesi gerekli.O zaman bu belgeyle kayıt dondurursun ama herhangi bir problem olmadan doktorun böyle bişey yazacağını düşünmüyorum kaldıki bu ne yasalara uyar ne de meslek ahlakına.

    İkinci ve en basit olan yöntem şu şekildedir.Çoğunluğun uyguladığı ,ucuz ve garantili bir yöntemdir bunu belirtmekte fayda var .Muhtarlığa gider bir fakirlik belgesi alırsın ardından bu belgeyi bulunduğun yerin en yüksek idari amirine onaylatırsın.En yüksek idari amir ildeysen vali,ilçedeysen kaymakam ,köyde isen muhtardır.Daha sonra onaylattığın belgeyi bir dilekçe ile öğrenci işlerine verirsin ve kaydın dondurulur.Yalnız dikkat bu işlemi okulun başladıktan sonra en geç 2-3 hafta içinde yapmış olman gerekiyor yani sonradan olmuyor.




  • cevaplar için sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 6 Eylül 2010; 16:35:36 >
  • SıkçaSorulanSorular
    Teğmen
  • Ben bu sene 2. tercihten üniversiteyi kazandım. 13.10.2014 tarihnde de kayıt yaptırdım. krediyede 22.10.2014 tarihinde başvurdum. son olarak ta 3 kasım da gönderdim ama resmi olarak 6 kasım da donduruldu.
    şimdi ben üniyi dondurdumya kredide 1 buçuk ay sonra açıklandı şimdi kredim otomatik olarak kesilirmi dondurulurmu ?
    teşekkürler şimdiden
  • kurosaki-ichigo kullanıcısına yanıt
    2010 konusunu hortlatmışsın birader.

    Arkadaş ne yaptı acaba merak ettim.
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    kredi bugün açıklandıya ondan sordum acaba kesilirmi kredi açıklanmadan önce dondurdum çünkü
  • Merhaba arkadaslar bende hemsirelik 1.sinif okuyorum bu yil sonunda kayit dondurmayi dusunuyorum.Yalniz devlet yurdunda kaliyorum devlet yurdu nisan ayinda ciktigindan hem özel yurdumu hemde kykyi ödüyorum.Okulu dondurursam kyk yurdundaki tüm hakkımda yok olur mu? Aileme bosu bosuna 2 Yurt birden ödetmis olucagim icin dondurursam kendimi kötü hissedicem.Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizem.pyrz

    Merhaba arkadaslar bende hemsirelik 1.sinif okuyorum bu yil sonunda kayit dondurmayi dusunuyorum.Yalniz devlet yurdunda kaliyorum devlet yurdu nisan ayinda ciktigindan hem özel yurdumu hemde kykyi ödüyorum.Okulu dondurursam kyk yurdundaki tüm hakkımda yok olur mu? Aileme bosu bosuna 2 Yurt birden ödetmis olucagim icin dondurursam kendimi kötü hissedicem.Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi ?

    tam emin deyilim ama üniyi dondurunca yurtlar ve kredide donyo diye biliyorum
    gerçi ben hiç üniye gitmeden dondurdum krediyide onaylamadığım için donmuştur.
  • admine ve arkadaşlara soruyorum ben üni yi (konyada) dondurmuştum ama şimdi öğrenci belgesi almam lazım antalyada yaşıyorum öğrenci belgesi illada şahsende alınabiliyormu yada bana kargoyla gönderirlermi ? teşekkürler şimdiden.
  • Hocam ben işlemleri hallettim kayıt gününde fakirlik belgesi ile dilekçe yazıp vermiştim. Şimdi aradım sordum fakirlik belgesi kaymakamlık yada valilik onaylı olması gerekmiş bu durumda ders seçmeli miyim diye sordum seçmelisiniz dedi postayla gönderebilirsiniz dedi yeni farkilik belgesini bende zorluk çıkardıkları için mühürlü yeni belge göndermeme kararı aldım ders seçimi yaptım sınıfta kalmış gibi olucam ikinci üniden adalete başvurucam bu durumda sıkıntı olurmu. Seneye yada yarı dönemde lys puanıyla yatay geçişle kaydımı aldırabilir miyim? Sınıfta kalmış gibi olmak buna engel mi? Birde ben her sene böyle ders seçimi yaparak kaç yıl kaydım devam eder. Önceden 2 seneden sonra silinme durumu vardı kayıdın bu durum kalktımı?
  • Merhaba arkadaşlar ben ek yerleştirmeyle kültürel turizme geçici kaydımı yaptırdım. Sorun şu ki lise mezuniyetim için son sınava girdim ama sanırım başarısız oldum. Bana 31 aralığa kadar mezuniyet belgeni getirmezlerse kaydın silinecek dediler. Ben eğer bu sınavdan başarısız olursam üniversite kaydımı dondursam dahi kaydım silinir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.