Şimdi Ara

Kaza Geçirdim, Kim Haklı ?Bu Parçalar Değişmeli mi ? YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Bu başlıkta geçirdiğim kaza hakkında 2 soru sormak istiyorum size.


    İş çıkışı sol iki kapı arasından darbe aldım ve aracımı savurarak döndürdü. Ana yol vuran aracın diye geçiyor ve bu yüzden %100 hatalı ben bulundum. Ama 4 yoldu ve ikimizde düz kendi istikametimizde gitmekteyiz. Vuran araç çok hızlı geliyordu ve kendi sağ şeridinde vurmadı bana yolun tamamen ortasında net bir şekilde görüp vurdu. Ben yeşil okla gösterdiğim yönden gelmekteyim, vuran araç mavi okla gösterdiğim yönden gelmekte ve beni ters döndürmekte bu yolun ortasında ve arkama doğru vurduğunu kanıtlamıyor mu bunu anlayamamış olabilirler mi sizce ?Buna mahkeme yoluyla itiraz ederek sizce düzelttirebilir miyim ?




    Kaza Geçirdim, Kim Haklı ?Bu Parçalar Değişmeli mi ? YARDIM LÜTFEN

    Diğer meseleyse sizce marşpiyel ve arka kapı düzeltilebilir mi yüzde yüz değişmesi mi lazım ? Ustaya kazıklanmak istemiyorum piyasasını biliyor musunzu parçaların ? Citroende sıfır arka kapı 5900 ön kapın 8800, marpiyel 8500, orta direk 5900.


    Kaza Geçirdim, Kim Haklı ?Bu Parçalar Değişmeli mi ? YARDIM LÜTFEN







  • Geçmiş olsun, kavşakta herhangi bir işaret uyarı var mıydı? her iki yol da tali yol ve herhangi bir işaret yok ise sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü vardır. Süreniz geçmediyse rapora itiraz edin mutlaka. Bu tarz şüpeli durumlarda polis çağırmayı denemekte fayda var. Her yerde de yazdığım gibi günümüzde araç kamerası öneriyorum mutlaka




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luridline -- 26 Ekim 2022; 14:59:33 >
  • Aracınız ilk hasarı ön kapıdan almış bu durumda vuran araç eğerki caddeden geliyor ve aksi bir işaret yoksa her halükarda suç sizdedir. Hızlı olması pek kanıtlanır bir durum değil kime göre hızlı. Adam deseki ben 50 km hızdaydım eğer orası için sınır 50 ise ve ekstra bir ispat yoksa nafile bir çaba olur.


    Şeridin ortasından gelmesi de pek bi sonuç çıkmaz aracı görünce panikledim direksiyonu kırdım der yine paçayı kurtarır.


    Arka kapı düzeltme ile kurtarılabilir duruyor. Ön kapı ve marşpiyel değişir. Orta direk net belli olmadığı için birşey diyemedim geçmiş olsun.

  • Çarpan aracın geldiği istikametin tersinde dur işareti var. %99 geldiği istikamette de vardır aynı işaret öyle olduğunu varsayarak %100 çarpan suçlu. Onda dur işareti olmasaydı siz çarpan aracın sağında olduğunuz için yine %100 karşı taraf suçlu olacaktı ama bazen experler %25 çarpılan araca da suç bulabiliyor o durumlarda.

  • Hocam belki sizi gördü hızlanacağınızı sandı o yüzden ortaya doğru gelmiş olabilir. Gerçi frene basması lazım o an hasta taşıyor da olabilirsiniz ama işte yol benim deyip bodoslama sürenler oluyor.


    Yalnız ne olursa olsun sizin de dikkatli çıkmanız gerekirdi, kısacası geçmiş olsun.


    Karşı tarafın aracı fiesta , trafik sigortanızın limitlerini aşacağını sanmıyorum ama kaskonuz yoksa sizin araç çok ciddi hasar almış, ön kapı ve marşpiyel değişmeden kurtulamaz gibi. Neyseki camlar da bir şey görünmüyor yoksa yan camları bulması da sıkıntı, opel corsa gibi her yerde vızır vızır dolaşan arabanın yan camını bile Almanya dan gelecek diye 20 gün bekledim

  • öncelikle geçmiş olsun inşallah sizde bişey yoktur. araca gelirsek, kapılar ağır darbe almış o yüzden değişmeli. direklerde eğilme gibi durumlar varsa daha kötü. kaza haklılık payına gelirsek, yolu hiç anlamadım o yüzden bilemiyorum.

  • aynı kazanın ben caddeden giderken diğer aracın ara sokaktan çıkmalısını yaşadım.aynı şekilde %100 haklı çıktım. geçmiş olsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.