Şimdi Ara

Kaza Sonrası Ödemeler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçen hafta kaza yaptım. bu hafta eksper ön raporu çıktı ve pert talep edildi. karşı taraf %100 kusurlu bulunmuş.
    sorum şudur:
    1. şirket bana aracın rayicinin 2-3bin altını teklif etti. sizce kabul etmeli miyim? yoksa biraz daha zorlamalı mıyım? zorlarsam onarıma döner diye de korkmuyor değilim.
    2. sigortanın bana gönderdiği mutabakatta poliçenin kalan taksitlerinin araç bedelinden düşüleceği yazıyor. bu çok saçma değil mi? yoksa yasal mı?
    3. bana çarpan aracın kaskosu yoktu. benim aracıma 60.000tl değer biçildi. trafik sigortası 39.000'ini karşılıyormuş. geri kalanı karşı taraftan mı tahsil edecek? süreç nasıl oluyor?



  • 1. Sigorta şirketlerinin ödediği değeri sahibinden, arabam, tsrb karışımı ve senin yaptığın pazarlık sonucj belirlenir. Kusursuz olduğun için elin daha da güçlü.

    2. Doğrudur. Kasko bir hizmettir. Taksitli ya da peşin almış olman değişmez.

    3. 1'nolu durumda elin güçlü ama karşı tarafın kaskosu yokmuş, bu durumda biraz daha Pazarlık yaparlaR. dediğin bedelin uzerinde kalan oranini karşı taraftan kasko firmasi talep edecek(rücu), artık karşı taraf öder mi nasıl öder o kasko firmasının derdi.. kasko seni bekletmeden odemek ile mükellef, kasko olmasaydi sen uğraşacaktin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde altini teklif ederler. beyanda bulunarak istediginiz rakami yazarak sahibinden.comdan emsal ilan bulup mukayese edilmesi icin ikinci Bir degerlendirme isteyeblirsiniz. Ancak soylediginiz gibi onarima donebilir yada donmese bile bu surecinizi cok fazla uzatir. Bu da sizi yorabilir 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba geçmiş olsun hocam,

    1) internetteki yazılan fiyatlarda pazarlık paylı şişirilmiş fiyatlar,

    2) mutabakatname aynı zamanda sözleşme, o maddeye itiraz edip kaldırtmanız lazım ki kaldırmayacaklardır imzalayıp parayı aldıktan sonra tahkim komisyonuna başvurmanız lazım. Oradan çıkan sonuca göre alabilirsiniz,yada alamazsınız. Ticari etik olarak bakarsanız şayet bu uygulama doğru sonuçta sigorta şirketi bi hizmet veriyor size bunun ödemesini alıyor.

    3) kaskonuz size ödemeye yapacak aracın pert halini satacak üste kalan kısmını 39.000TL'ye kadar sigorta şirketine arta kalan rakam olursa araç sahibi ve sürücüye gidecek.
  • Geçmiş olsun ,

    1) Acenteniz sizin yerinize pazarlık yapma hakkına sahip. Fiyat için bastırabilir.

    2) Pert işlemi görüyorsunuz , poliçeden iade alamazsınız. Konuyu mahkemeye taşıyabilirisiniz. Daha önce taşındı iade alınamadı.

    3) Sigorta karşı sürücüden tahsil edecek , karşı sürücü de pert bedelinde hak talep edebilir.
  • merhabalar ben haziran ayında istanbul dan izmire giderken bursa merkezde kaza yaptım (motor kazası)kaza sonrası tutanak tuttuk sonra araç sahibi beni hastaneye felan götürdüler bende kırık çıkık felan yoktu biraz ağrım vardı buna şükür dedim hastanede polis bazı yerlere yönlendirerek bazı işlemler yaptık zaten biribirimizden şikayetçi olmadık bu işlemler bittikten sonra motoru servise götürdüm servis ekspertiz üç gün sürer dedi masrafı az olduğu için hemde hasar kaydı olmasın diye kendim aynı gün yaptırdım (350 tl)kazadan sonra bana mesaj gelmişti karşı taraf yüzde yüz kusurluymuş geçen aralık ayında aracımı sorgulattığımda hasar kaydı çıktı bende sigortaya gittim nedenini sordugumda karşı taraf itiraz etmiş bu sefer yüzdeyüz ben kusurluymuşum.anlamadıgım benim haberim olmadan bir dümenler dönmüş anlamayadım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.