Şimdi Ara

Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Geçtiğimiz günlerde başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.

    Mahalle içinde 2 gidiş-2 geliş şeklinde olan yolda, ben soldan ilerlerken sağ şerit-sağ sol şeridin ortasından giden araç bir anda önüme kırarak sola dönüp karşı yola geçmeye çalıştı.Sola dönüş olan yerlerde genellikle soldan ilerlemeyi tercih etmem genelde sağdan biri dönmeye çalışır önüme kırar diye ama işte bazı şeyler de bir kere geliyor insanın başına.

    Bahsi geçen durumda sağdaki araç şerit ihlali yaparak ilerliyordu yani ne sol şeritte ne sağ şeritte.Sol şeritte benim geçebileceğim şekilde boşluk vardı elbette.

    Frene bastım ama duramadık tabi benim aracın far kırıldı ön ızgara krom şerit vs kırıldı. Tutanak tuttuk fakat diğer arkadaş benim ona arkadaş çarptığım konusunda ısrarcı idi.Dedim sen iddianı yaz kusur oranına zaten sen karar vermiyorsun.Krokiyi çizdik arkadaş sürücü görüşü kısmına krokinin yanlış olduğunu düşündüğünü vs yazdı neyse oraları geçiyorum.Kazanın videosunu da buraya yüklüyorum.Videoyu da dosyaya eklettim fakat tam ekran görüntü almamışım tarih ve saat yazmıyor videoda, kamera uzak kaldığı için plakalar da okunmuyor tabiki.Mevcut haliyle kamera görüntüsü işime yarar mı sizce, yoksa plaka okunmadığı için değerlendirmeye almazlar mı ? Bu arada tarih ve saatin net göründüğü haliyle videoyu bugün tekrar gidip çektim nolur nolmaz elimde olsun diye.

    Merak ettiğim iki şey var.Birincisi; sbm üzerinden ktt sorgulamasını bugün sabah yaptım, komisyon değerlendirmede görünüyordu, sabahki kontrol etmemden sonra ne zaman girsem kayıt bulunamadı diyor, ktt’ye ulaşamıyorum.SBM’yi aradım bilmiyoruz diyorlar kaskoyu aradım henüz sonuçlanmamış diyor.5 gündür kaydı takip ediyordum şimdi kayıt bulunamadı demesinin sebebi ne olabilir ? İkincisi de kusur oranı sizce nasıl olur ? Haliyle araçta yaklaşık 17.000’lik bir hasar kaydı olacak, elbette sonuca göre değer kaybı davası da açacağım.

    Herkese hayırlı akşamlar.

    Güncelleme: video yüklenmediği için videodan ekran görüntülerini çekip yüklüyorum.Arkadaki koyu renkli araç benim, öndeki beyaz karşı taraf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.0V6 -- 5 Ağustos 2022; 20:36:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    Kaza yaptım, sonuç ne olur ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle geçmiş olsun.

    2. Araç açıkca şerit ihlali yapıyor, resimlerde belli olmuyor lakin dönmek için sinyal vermemiş olabilir.

    E devlet üzerinden kaza tutanağı sorgulaması yapacaksanız. Telefondan değil pc den yapın.

    Başımıza gelen kazada e devletten baktık çıkmıyor, emniyeti arayıp sormuştum. Telefondan değil pc den bakın çıkar çıkmazsa tekrar arayın demişlerdi. Baktım pc den çoktan rapor çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kazayı 10 ay önce yaptım.Kusur %100 karşı tarafa verildi.Sizde de öyle olması lazım.Sola dönecek olan araç dönecekse sol şeritte olmalıydı.Yolun sağına geçip birden sola dönülmez.İstediği kadar bir tarafını yırtsın %100 karşı taraf hatalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hiç oyalanmadan işinde iyi olduğuna emin olduğunuz veya tanıdığınız bir avukat aracılığıyla dava açın, bilirkişiler hem kusur hemde maddi zararınızı hesaplayıp mahkeme aracılıgıyla en güvenilir şekilde zararınızı karşılamanızı sağlayacaktır.

  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Hocam yardım için teşekkürler fakat sanırım polisin tuttuğu tutanaklar görünüyor yalnızca edevlette.Şu an girdim bilgisayardan fakat onun dışında bir sonuç göremedim.Tutanağı kendimiz tutup teslim ettiğimiz için polis müdahil olmadı hiç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Far ızgara tampon vb gibi parçalardan, değer kaybı talebinde bulunamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sinir olduğum durumlardan birisi: sola dönecek arabanın sağ şeritte olması.Piyango misali kurtar kurtarabilirsen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kusur %100 karşıya çıkar, aksi durumda itiraz edin.

  • Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    Hocam yorum için teşekkür ederim, kusur oranı belirlendikten sonra itiraz için bunu yapmam daha doğru olur sanırım.Değer kaybı olayını bilirkişi/avukat aracılığı ile mi halletmem gerekiyor ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3.0V6 kullanıcısına yanıt

    Hocam araç yetkili servisteyse ve avukatınız yok sürece de hakim değilseniz genelde yetkili servislerin %10 - 20 (pazarlığa bağlı) arası oranında komisyonla değer kaybınızı karşı tarafın sigortasindan talep edip vekaletle sizin yerinize işleri takip ediyorlar.


    Avukatınız varsa zaten birlikte de çözebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.0V6 kullanıcısına yanıt

    Siz davayı açtığınızda mahkeme kaza yerinde keşif yapılması için bir gün belirler, trafik bilirkişisi ve mahkeme heyeti tarafından keşif yapılır ve bilirkişi raporunu sunar. mahkeme de rapor doğrultusunda hükme çıkar, bilirkişi raporuna mahkeme sürecinde itiraz edebilirsiniz, hakim raporu itiraz ile birlikte değerlendirir. avukat tutarsanız zaten davayı kazanacağınız için herhangi bir yargılama gideri de çıkmaz cebinizden ve süreç daha sağlıklı işler sizin açınızdan, ben kusuru tamamen karşıya çıkartırlar hakkınızı alamazsanız muhakkak mahkeme yoluna da başvurun diye diyorum. tabii karşı taraf ile içinize sinen bir anlaşma yaparsanız en güzeli o olur sonuçta mahkeme süreci ortalama 6-10 ay sürer ve bu enflasyon ortamında sonuç canınızı sıkabilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiro Battousai -- 6 Ağustos 2022; 18:14:26 >
  • Tutanağa çizim hatalı yazması önemli değil, diğer aracın darbe aldığı yer belli. Mesela aniden önünüze geçip arabayı düzlediği an frene basıp arkadan darbe alsa kanıt sunmanız lazım, bu kazada gerek yok. Video da kazanın şeklini göstermek açısından delil sayılır. Kusur tamamen karşıya çıkmaz ise fotoğraf, video ve açıklama ile itiraz edersiniz, davaya kalacağını sanmam.

    Değer kaybı için karşı aracın sigorta firmasının Web sayfasına bakın, başvurusu vardır. Avukata gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.