Şimdi Ara

Kendi ihtiyacım için kiracıyı çıkarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,


    Bir kiracım var 01.09.2020 tarihinden beri evimde oturuyor. Ben de ailemle yaşıyordum ama ailem daha küçük bir eve taşınacak ve ben de kendi evime taşınmaya karar verdim. Başka bir evim falan yok üzerime tek tapu kiradaki ev.


    Kiracıyı aradım en geç 6 ay içinde evimden çıkmasını rica ettim. Kendim oturacağım çünkü ailem de başka eve taşınıyor dedim. O da bozuldu ama itiraz etmedi. Fakat sonra içime kurt düştü bu adam 6 ay sonunda ben çıkmıyorum kardeşim derse aramızda resmi bir anlaşma yok.


    İnternetten araştırdım noterden ihtarname gönderin diyor fakat örnek formlara baktığımda sözleşme süresi bitmeden 6 ay önce gönderilmeli diyor. Bu kural mıdır? Bizim sözleşme 01.09.2024te yenilenecek ben ancak martta mı bu ihtarnameyi gönderebilirim? Yoksa 6 ay süre tanıdıktan sonra herhangi bir zamanda gönderebilir miyim?


    İşimi riske atmak istemiyorum çünkü o tarihe mobilya ve beyaz eşya siparişlerimi vericem evden çıkmazsa problem olacak çok. Bu konuda tecrübeli biri var mı aramızda?








  • Siz beyaz eşya siparişinizi depoda saklanacak şekilde verin. Çünkü kiracının sizin gereksinim sebebini bildirmenizden sonra çıkma gibi bir zorunluluğu yok. Buna kanaat edinir ise şanslısınız. Çıkmaz ise önce arabuluculuk sonra ise dava yoluna başvurmak zorundasınız.


    6 ay önceden ihtar şartı yok. Herhalde yeni malikin gereksinimi sebebiyle tahliyeye dair bir şeyler okudunuz internette. Sizin durumunuz farklı.


    Siz sözleşmenin bitim tarihinden 1 ay içinde dava açabilirsiniz. Ama öncesinde ihtarname göndermeniz faydalı olur. Hiç Eylül ayını beklemeden, şimdiden gereksinim sebebiyle eve ihtiyacınız olduğunu belirten bir ihtarname gönderin. Tebliğ edilip edilmediğini vs kontrol edersiniz.

  • @K.chaLi


    merhaba, yanıtınızdan sonra biraz daha endişelendim :) :)


    Peki ben kiracıyı bir yolla motive etsem (kalan sürede kira almamak gibi) ve tahliye taahhütnamesi imzalatsam o zaman herhangi bir kural aranıyor mu? Elimde yeni imzalanmış bir tahliye taahhütnamesi olursa da son anda çıkmıyorum diyebilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RippLe -- 14 Aralık 2023; 11:4:23 >
  • RippLe R kullanıcısına yanıt
    İşini sağlama al. Muhtemelen çıkmayacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RippLe R kullanıcısına yanıt

    Yani bu kiracının iyi niyetine bağlı biraz. Ben davalarla uğraşamam vs deyip uygun zamanda çıkabilir de ama sizi oyalayabilir. Ama durumlar malum, ilerleyen dönem ekonomik açıdan umut vaat etmiyor, halihazırda bir yere taşınmaz masrafı yeni kira ödeme masrafı vs. çok. Kiracı istese bile ekonomik sebeplerden erteleyebilir.


    Kira almamak gibi bir durumu bilemem. Tahliye taahhütnamesi zaten imzalamaz. İmzalar ise elinizde daha kestirme bir yol olur. Çıkmazsa takibe koyarsınız.

  • Bir kira (veya kaç ise) bedelini adamın cebine koy, üstüne ailenin taşınma nakliyesini vs ödemeyi teklif et böylece davaydı mahkemeydi uğraşmadan ikna edebilirsen boşaltır evi diğer türlü git dava aç derse sen mahkemelerde uğraşırken adam oturmaya devam edecek ve senin de mağduriyetin devam edecek.


    Daha yeni bir komşumuz kiracısını çıkarabilmek adına iki kira bedeli artı nakliye masraflarını ödeyerek boşalttırdı evi çünkü dava etse uzun sürecekti ve mağduriyeti büyüyecekti bu sebeple böyle bir yola başvurdu kiracısı da kabul etti ve anlaştılar.


    Tabi sen istersen dava yoluyla çıkarmaya çalış bir mahsuru yok ama uzlaşı ile çıkarmak dava etmekten daha kolay bir yöntem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.