Şimdi Ara

KENDİN YAP- BLUETOOTH HOPARLÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bluetooth kulaklığımdan çıkan devreyi ve eski ses sisteminden kalan hoparlörleri kullanarak şarj edilebilir bluetooth hoparlör projesi yapmayı planlıyorum. Henüz fikir aşamasındayım ve bu konularda neredeyse hiç bilgim ve tecrübem yok. Yani sizlerden gelecek her türlü yardıma muhtacım :)


    Fikir şöyle;

    İki hoparlör kabininin içine birer adet 12V üreteç koyup bunları paralel bağlayacağım. Tabi birer 12V amfi koyarak ses gücünü de yükseltmek lazım. Eski kulaklığım JBL T450BT. 5V 1A ile şarj oluyor. Batarya yerine bir voltaj regülatörü bağlarsam sistem ile birlikte çalışır sanırım. Bir şarj devresi ile de sistemi 220V prize bağlayarak şarj etmek lazım. Kabaca böyle işte. Her türlü fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler :)




  • JBL in şarj olma voltajından ziyade çalışma voltajında bir güç kaynağı bağlamalısınız bildiğim kadarıyla şarjda iken çalışmıyorlar çünkü. Batarya yerine kablo lehimleyip 3.8-4.2VDC aralığında bir değer ile çalıştırılabilir.
    12 Volt kurşun asit aküden bahsediyorsunuz sanırsam, uygun fiyatlı adaptörlerden alıp soketini keserek kullanırsanız 220 tarafından şarj işini kolaylıkla halledersiniz. Öteki türlü akım sınırlama voltaj 14.4 olacak vs vs elektronik bilgisi olmadan zor. Akü ağır olacaktır, amfiler güç ister sanırım o konuda bilgim yok. Ona göre akü seçilmesi lazım yani.
    Zorluk çıkartacak olan 12Volt u 4 volta düşürecek devre lazım size. Ya step-down converter kullanacaksınız, yada 7805+direnç. Araştırıp simülasyonda çizip başlayın bence hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler. Doğrudur, kulaklık şarjda iken çalışmıyor. Benim de fikrim batarya yerine bir şey bağlamak. Anlattıklarınıza çok fransızım :) ama hepsini araştırıp onlardan yola çıkarak bir şeylere başlayabilirim. Bahsettiğiniz simülasyon nedir ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisinceyol -- 6 Mart 2021; 13:1:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.