Şimdi Ara

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜTEAHİT VEYA KENDİ BAŞINA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Bir tane binamız var ama eski 5 katlı eski olduğu için yıkıp ya tekrardan yapmak ya da müteahhite verip küçük daire olarak almak istiyoruz.
    4 kardeşler bizimkiler yani 4 daire demek
    sizce hangisi daha mantıklı olur?
    Kendimiz yapsak 120 metrekarelik daire veya daha az ne kadara mal olur?
    bilgileri olan bildirsin lütfen



  • mütahit yapınca ne olacak ? 2 dairede kendine mi alacak ? müteahitliğin bir eğitimi yok diye biliyorum.
    sonra kapıları pencereleri öyle kalitesiz maddelerden yapacakki, daha girer girmez ilk birinci ayda kapılar ikinci ayda pencereler elinizde kalacak. üçüncü ayda dış duvar boyası dökülecek. sonra kalitesiz borular vs vs 1 yıl sonra tavan akmaya başlayacak. böyle ucuzcu mütahitin yaptığı 2 adet evde oturduğum için biliyorum.

    ne yapıyorsanız kendiniz yapın, ev yapmak, yaptırmak zor değil.

    1. kalite daire başına 75-100 bin tl ye gelir gibime geliyor. herşey dahil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orci1 -- 12 Mayıs 2016; 0:15:51 >
  • Orci1 O kullanıcısına yanıt
    Benim istediğimde o aslında herşeyi kendimiz yapmamız kalitesi planı vs kendi istediğimiz gibi olsun ama maliyet konusunda bilgimiz olmadığı için gözümüzde büyütüyoruz.
    eğer daire başına senin dediğin gibi bir miktar çıkıyorsa ben razı olabilirim çünkü dışardan bi daire alsan 1+1 150 den başlıyor bahçe katı en azından bizim ki istediğimi gibi ve katlı ve balkonlu olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slipknot010208

    Benim istediğimde o aslında herşeyi kendimiz yapmamız kalitesi planı vs kendi istediğimiz gibi olsun ama maliyet konusunda bilgimiz olmadığı için gözümüzde büyütüyoruz.
    eğer daire başına senin dediğin gibi bir miktar çıkıyorsa ben razı olabilirim çünkü dışardan bi daire alsan 1+1 150 den başlıyor bahçe katı en azından bizim ki istediğimi gibi ve katlı ve balkonlu olur


    https://www.emlakwebtv.com/1sinif-insaat-maliyeti-2016/49932

    Yukarıdaki hatırlatmayı yaptıktan sonra gelelim, 2016 yılında 1. sınıf inşaat yapacakların, ceplerinden çıkacak kaba inşaat maliyetlerine. 1. Sınıf inşaat maliyeti 2016 örneğini aşağıda görebilirsiniz;

    100 metrekare büyüklüğünde betonarme bir konutu, 1. sınıf inşaatla yapacağınızı düşünelim. İnşaat maliyeti hesaplarken, yapılacak konutun büyüklüğü ile her yıl yeniden belirlenen metrekare bazındaki inşaat maliyetini çarpmanız gerekiyor. 2016 yılında betonarme karkas için 1. sınıf inşaat maliyeti minimum 774, maksimum ise 851 lira olarak belirlendiğine göre, 2016 yılında 1. sınıf inşaatla yapılacak 100 metrekarelik bir konutun maliyeti kabaca 77 bin ile 85 bin lira arasında değişecektir.




  • Orci1 O kullanıcısına yanıt
    vay kardeşim süpersin cevap verdiğin için çok sağol.
    yani anladığım şu bir daire 1.sınıf yaparsan maksimum 85 bine mal olucak 4 katlı bir bina ise 4x85 340 ı bulur bu sadece kaba inşaat sanırım
    diğer işlerle bilrikte toplam 400-450 civarı bunuda 4 e bölersek 100-120 liraya kişi başı bir evin olmuş oluyor doğru mu anladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slipknot010208

    vay kardeşim süpersin cevap verdiğin için çok sağol.
    yani anladığım şu bir daire 1.sınıf yaparsan maksimum 85 bine mal olucak 4 katlı bir bina ise 4x85 340 ı bulur bu sadece kaba inşaat sanırım
    diğer işlerle bilrikte toplam 400-450 civarı bunuda 4 e bölersek 100-120 liraya kişi başı bir evin olmuş oluyor doğru mu anladım

    ne kaba inşaatı, kapı, pencere, iletim, yalıtım, elektrik, su tesisatı, herşeyi bitmiş halde 100 metre kare maximum 75-85'e gelir.
    tabi daha ucuzada mal olabilir. kullandığınız malzelemerin kalitesine göre. 1. kalite diye geçiyor bu.
  • sirket acip , muteahhitlik belgesi alacaksiniz sirket varsa ustune eklersiniz. İnsaat yaparken okumamis laf anlamaz insanlarla ugrasmak cok yorucu oluyor . Bunlar gibi zorluklari var insaat sektorunun. Onemli olan dogru kisilerle calismak. Bu gibi seyleri atlarsak ortalama 80-85 binlere daire başi maliyeti olur ama insaat yapilacak bolgeye gore bu maliyet düşer ya da artabilir şunu da hatirlatmak gerek son dönemlerde ulkede basbakanin istifasi tl nin deger kaybetmesinden dolayi bu maliyetler artti cunku malzemelere %10-%30 civari zamlar geldi . Asansör olması sizin bina 5 kat olacagi için asansor yaparsiniz ,kalorifer tesisatı, binanın bitişik nizam değil ayrık nizam olması vs. gibi faktörler daire başı maliyette oynamalara sebep olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 14 Mayıs 2016; 14:51:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champarator kullanıcısına yanıt
    yani şirket kurmak şart mı kendimiz yapmamız için çünkü biz sürekli bu işi yapmıcaz sadece bizim ev için düşündk.
    yan binaların hepsi bitişik ayrık değil
  • slipknot010208 kullanıcısına yanıt
    Bitişik nizam olması maliyet açısından güzel . 500 m inşaat alanına kadar geçici müteahhitlik belgesi veriyorlar ticaret odasına kayıtlı mısınız bilmiyorum .Şunu google a yazın çıkan ilk 10 sayfayı inceleyin ''geçici müteahhitlik belgesi gerekli evraklar'' gereken evraklardan hangisi eksik ve geçici müteahhitlik belgesi hangi şartlarda verilir ? Bu gibi bilgileri araştırın Yanlış bilgi vermek istemiyorum bu nedenle araştırmak en sağlıklı çözüm.

    edit: Yönetmeliği aşağıya kopyaladım

    16 Aralık 2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik’in Genel Esaslar Başlıklı 5 inci maddesinin 2 inci fıkrasında “Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2’yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen bütün sorumluluklar yapı sahibince üstlenmek kaydıyla, ayrıca müteahhit ve şantiye şefi aranmaz. Ancak sadece o yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası verilir” hükmünü bilmekteyim.
    Ancak Müteahhitliğini üstlendiğim yapı, 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’na tâbi ise (Yalnızca bir bodrum katın inşaat alanı hesaba katılmaksızın toplam inşaat alanı 500 m²’yi geçmeyen yapılarda geçici yapı müteahhidi yetki belgesi almak ve mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi bulundurmak, yapı müteahhitliğine ilişkin bütün sorumlulukları üstlenmek şartıyla parsel maliki kendi yapısını inşa edebilir. Ancak bu yapılarda da mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi bulundurulması mecburidir. Parsel malikinin veya hissedarlardan birinin mimar veya mühendis olması hâlinde ayrıca şantiye şefi aranmaz) ilgili Kanunun 1 inci maddesindeki konu ile ilgili hükümleri hakkında bilgi sahibiyim.
    Başvuruda bulunduğum Yetki Belgesi Numarası’nın onaylanması halinde yatırmış olduğum bedel, müteahhitlik işinden vazgeçsem dahi, Döner Sermaye İşlem Ücreti adı altında alındığı için iade edilmesi için herhangi bir talepte bulunmayacağımı, yukarıda bahsedilen şartları taşımayan bir inşaat işi için geçici müteahhitlik yetki belgesi numarasını kullanmayacağımı,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 14 Mayıs 2016; 15:05:51 >




  • Valla paran varsa sakın sakın muteahide bulasma.

    Devlette nedense illa milleti müteahhide mecbur ediyor insanlari. Sanki muteahidler cok doğru cok sağlam yapiyorlarmis gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalık cahil iş bilmez, bir daireden 50-100 bin tl kâr yapan müteahhit kaynıyorken, sizin 1-2 bin tl harcayıp geçici müteahhit belgesi veya kalıcı müteahhit belgesi almanız zor değil. planı projeyi gider yine mimar mühendiste çizdirirsiniz vs vs. en azından evde kullanacağınız parça kalitesini siz kendiniz seçmiş olursunuz. hemde paranız cebinize kalır.

    2 resim bir nufus cüzdanı fotokopisi + 1000-2000 tl çok zor değil. araba alım satımından zor değil en azından :D
    1000-2000 tl'yide dert etmeyin, işçilerin 1-2 günlük yövmiyesi zaten bu para.

    ev yaptırma olayınıda bu kadar büyütmeyin, etrafınızda ev yaptıran kim varsa sorsanız zaten yardımcı olacaktır.
    neyse haydi kalın sağlıcakla :D
  • Bu işte en önemli şey doğru insan gücünü bulmak. Kaliteli usta bulmak çok zor. Etrafınızı gezeceksiniz İnşaatlara girip selam verin elemanların işlerini inceleyin. Malzemeden çok usta parası pahalıya gelir. Doğru usta bulamazsanız en pahalı malzeme bile berbat olur. Mühendislik ve hafriyat çok para yiyor. Kendimizden biliyoruz. Cahil ustayım diye geçinenler yüzünden ne hale geldik. En pahalı malzemeyi aldım ama işçilik kötü olunca ortaya çıkan sonuç iğrenç oluyor. Çok az doğru ustaya denk geldik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.