Şimdi Ara

Kia Sportage 1.6 Gdi yağ eksiltme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
43.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DeliCingene kullanıcısına yanıt
    sorun yok demiştiniz en son hocam, 3 hafta önce diyor mesaj tarihi!

    sonradan ne oldu, yine yağ mı eksiltti yoksa motor arıza mı verdi ?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Yine yağ eksiltti bir tane piston düzgün çalışmıyor dendi benden 1 hafta önce yine 2013 bir sportage 1.6 gdı gelmiş aynı sebepten dolayı kia malının arkasında durmayan bir araba arkadaşlar benden size uyarı. 61 bin kmde ki arabada bunların yaşanması entrasan
  • DeliCingene kullanıcısına yanıt
    tam da sıfır sportage - 2018 tuscon falan bakıyordum.

    yukarıda biri 2015 ten sonra düzeldi falan yazmış ama gerçi dsg de 2016 dan sonra patlamıyordu sözde ama patır patır gidiyor dsg ler. güven olur mu belli değil. en son kadjar alıp kalan parayı çarçur edecem herhalde.
  • 2015 sportage 6bin km de yag ışığını yakti bakalim ne cikacak.
  • Sizinkide gdi mi ? Araç 6 bin km de mi ?
  • Evet gdi. 2015 model aracim yag degisiminden 6bin km sonra yag isigi yandi.arac 56binde
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Almamissin kadjar :D 2016 da revize edildi yazan benim. beygir, tork ve yakit degerleri degismis incelenirse. Sebebi bu mu degil mi bilmiyorum ancak gdi motor kianin halen aktif kullandigi bir motor. İngilterede bile satista.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    parayı çarçur etmekten korktum

    kia değil ben hyundai aldım da GDi motor yine aynı sanırım. motordan yana çok sıkıntı olsa duyardık herhalde. nadir de olsa kronik bir sorunu yok gibi.

    ben bi de lpg taktırmayı düşünüyorum, kimisi demiş gdi motor lpg uyumlu değildir hyundai lpg takmamayı tavsiye ediyor diye ama millet takıyor yüzbinlerce km yapıyor. ben taksam yapacağım 50 bin km birkaç senede.
  • Sportage'larda yağ eksiltme kronik bir problem mi arkadaşlar GDI motorlarda bilgisi olan var mı ?
  • hepsinde veya çoğunda olan bir sorun değil anladığım kadarıyla. arkadaş sıfır aldı gdi cool sportage birkaç aydır kullanıyor, sorun yaşamadı. ben de 2 yaşında tucson aldım aynı motor gdi 1.6 benzinli motor ve yağ eksiltme görünmüyor. expertiz yaptırırken sordum yağın durumunu, 1 sene önce değiştiği için yağı yenilersen iyi olur dedi usta, eksilme olmuş mu dedim, -yok dedi yağ tam hiç eksilme yok ama bir senedir durduğu için hafif koyulaşmış. yağ değişmiş olsa yeni yağ olurdu zaten ordan da belli oluyor yağ eksiltmediği.
  • Benim aracim 2015 concept plus 56binde. Daha onceki bakimda da yapmisti ustunde durmamistim simdi yine yapti . 5w30 yag koymustum mobil1 sogudum arabadan
  • Merhaba tüm yazılanları inceledim. Benim aracım 2012 kia sportage plus ilk sahibiyim. 3 yıldır yağ eksiltme sorunun yaşıyorum. Önce çok umursamadım tüm bakımlarını kendi servisi yaptı. Yağ değiştirmeye bile servise gittim. Hatta servis yağı eksik mi koyuyor diye de şüphelendim. Ancak eksiltme giderek artıyor. 2019 kasım ayında serviste yağı değiştirdim. Zaten aracı çok yoğun kullanmıyorum. 3 bin kilometre de 1,5 litre yağ eksiltmiş.Servise götürdüm. Baktılar... daha önce de bakmışlardı zaten. "Araçta yağ kaçağı yok motor yağ yakıyor bir hafta 10 gün kalacak motoru sökeceğiz. 1250 tl sorunu bulacağız. Ama motoru yeniden toplamıyoruz. Onun icin de 1250 TL Ödemeniz gerekiyor. Yapın derseniz yaparız." dediler tabi motoru açınca bana 20-25 bin TL bir sey çıkaracaklar artık iş işten geçmiş olacak. Ben de kalsın dedim. Yağ ilave edip kullanmaya devam edeceğim. Problemi çözebilen arkadaş olursa haber versin lütfen bize de faydası olabilir.

    Saygılarımla




  • Kia ceed 1.6 GDİ motorumla ben de konuyu takipteyim. Ortalama 2500 KM'de 1 LT yağ yakıyor.
  • Bu tür durum fabrikasyon veya marka ile alakali durum oldugu için şahsen tüketici mahkmeye kadar giderdim.Milyarlik arac alip yoldayken gezinti veya acil durumlardaki yağ eksiltme tedirgini yaşiyacagima yağ bulunduracagima şikayet ederim gittigi yere kadar peşinide asla birakmam,böyle saçma sapan marka saçma sapan motorun yağ eksiltmesini bekliyemem..
  • Bende 2016 model LPG'Lİ otomatik var, yağ eksiltme yok, gelen bir seride bu problemin olma ihtimali olabilir mi? Çünkü sportage sahibi çok arkadaşım var hem de LPG li olmasına rağmen yağ sorunu yaşamıyorlar.
  • bendeki yağ problemi devam ediyor,bunun üzerine aracın 57800 km'de 4 lastik + ön arka balata + yağ + filtreler değişimi yapıldı araçta şu anda eskiye göre 1 litre yakıtta oynama var, bakıma girmeden önce 7,8 lt ortalamam vardı şu an 8.8 lt gösteriyor ve yokuşlarda araç bildiğin gitmemeye başladı sürekli vites düşürtüyor. Aldığım yağdan şüpheleniyorum mobil 1 aldık sanayiden fakat okuduğum kadarıyla piyasada çok fazla sahte yağ dolaşıyormuş , yakıttaki artışın bu yaptırdığım değişikliklere göre sadece yağ ile alakalı olabileceğini düşünüyorum başka bir fikri olan var mı?
  • Lastik degisimi de arttirabilir ancak 1lt cok fazla. Filtreler bile arttirabilir
  • Yağ sahte olsaydı yolda kalırdı motora zarar verirdi. Filtreler kalitesiz olabilir mi? Lastik de tüketimi arttırabilir
  • Konuyu yeni gördüm, aracım 2014 1.6 gdi Manuel + LPG var

    Alırken eski sahibi LPGli olduğu için yağ eksiltebilir demişti bende pek umursamadım, bi defa uyarı verdi castrol ekledim 1 lt

    6 ay falan sonra tekrar eksiltti, opetten yakıt alırken 10w30 opet yağ aldım 1 ay geçmeden yine uyarı verdi, belli ki yağ ile de alakalı bir durum var,

    Bu sefer 1 lt yerine 5 lt alıp eksilttikce eklerim, kullanımda bir problem görünmüyor, araç Ankaradan Balgat taki kia bayisinden alınmış bütün bakımları orda yapılmış,

    Yağ tavsiyesi olan varsa 10w30 mu alalım, 5w30 mu alalım yada 40 mi alalım, motul mu luqy mi tavsiyelere açığım
  • Hiç kimsedede dememiş castrol motor yağlarının flash point ( yağın parlama noktası) düşük, çok fazla buharlaşma olur. Shell helix ultra hx8 ile deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.