Şimdi Ara

Kiralanan Konutu Boşaltma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi şöyle bir sorunumuz var:

    kız arkadaşım bundan 4-5 ay kadar önce bir ev kiraladı. evde bir arkadaşıyla kalıyorlardı. ev arkadaşı evi boşaltmak istemiş, dolayısıyla o da evden çıkacak. noterden ihtarname çekip evi boşaltmayı planlıyorlardı, ancak diğer kız kontratı alıp saklamış. ev sahibinin de diğer kız ile daha önceden bir tanışıklığı olduğu için bize yardım etmiyor, boşaltamazsınız diyor. dolayısıyla ondan kontratı alma gibi bir imkanımız da yok. gaz elektrik su ev sahibinin üzerine. telefon kız arkadaşımın üzerine. kiralar hep diğer kızın hesabından yatmış, elden ödemiş ona kız arkadaşım.

    yani kısaca evi nasıl boşaltabiliriz diye soruyorum. yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok müteşekkir olurum.



  • Evi kim tutmuş?Kontratta kız arkadaşının ismi ve imzası var mı?
    Ayrıca kontrat dediğinin bir örneği sizde olmalı.Kızı sıkıştırırsan paşa paşa verir.Kontratta adı geçmiyorsa telefonu kapatıp evden çıksın.
    Bu işlerde kaymakamlıklar yardımcı oluyor.Ev sahibiyle sorun yaşayan arkadaşlarım kaymakamlığa giderek kurtuldular.
  • Kontrat kız arkadaşımın adına ama şimdi öğrendiğim kadarıyla diğer kız da kefil olarak imza atmış. Bizde başka hiç nüshası yok, öyle bir şey yapacağını tahmin etmediğimizden kız hepsini alıp saklamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcanata

    Kontrat kız arkadaşımın adına ama şimdi öğrendiğim kadarıyla diğer kız da kefil olarak imza atmış. Bizde başka hiç nüshası yok, öyle bir şey yapacağını tahmin etmediğimizden kız hepsini alıp saklamış.

    Ben olsam para ödemem.Üniversitede arkadaşla beraber ev tutmuştum.Sonra adamın üç kağıtçı biri olduğunu öğrendim ve evden ayrılmak istedim.Biz senette imzalamıştık.O kefildi.Evden ayrılmama itiraz etmişti.
    Benim üzerime kayıtlı dikili ağaç yok benden birşey alamazlar olan sana olur dedim.Arkadaş yediği kazığın farkına varmıştı.Çünkü parayı benden alamayacaklarsa hemen kefile giderler.
    Ben olsam telefonu kapatır ve kira günü gelmeden eşyayı toplar giderim boş tehditlere hiç aldırmam.Hiçbir şey yapacaklarını sanmıyorum.O kız giderayak tanıdığı mağdur olmasın diye size evi kitlemeye çalışıyor.
    Böyle olayları arkadaşlarım çok yaşadı ne senetler, kontratlar iptal oldu.Ev sahibine diyeceğim tek şey:Ben çıkıyorum mahkemeye vereceksen ver.Benim mal varlığım yok neyimi alacaksın boşuna mahkemelerde uğraşırsın.
    Bu konuda önemli olan hiç umursamaz bir tavırda olmak ve kendinden emin davranmak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.