Şimdi Ara

Kısık seste cızırdama sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,


    Şöyle bir sorum olacak, W11 ile 2.1 Logitech Z623 kullanıyorum, önceleri onboard ses kartı vardı, şimdi SoundBlaster AE-5 kullanıyorum.


    Bunları şu yüzden yazdım, bileşenler değişmemesine rağmen seste bazen çözemediğim bir durum oluyor. Örneğin evdekiler uyuyor, ben de film-dizi vs izliyor veya oyun oynuyorum. Hoparlör açık %10 veya 20 seviyesinde diyelim, Windows sesi de %100, sesin yükseldiği veya rahatsız edeceğini düşündüğüm savaş sahnelerinde falan sesi kısıyorum.


    Bir seviyeden sonra ses çok kısılmış oluyor, hani böyle var yok arası bir ses çıksın istiyorum. Onun yerine bu şiddetli sesler daha belirgin-yüksek ama boğuk-cızırtılı çıkıyor. Yani sanki TV'de bozuk çekmeyen bir kanalı o salak salak cızırtılı sesle konuşmaları dinliyormuşsunuz gibi oluyor.


    Bileşenleri şunun için yazdım, bunlar sabit ancak sorun bazen gidiyor, bazen geri geliyor. Bir süre önce çözmüştüm ancak geçenlerde bilgisayar masasını değiştirip, kurulumu yeniden yaptım. Kablolama mı sıkıntı, başka bir şey mi bir türlü anlayamadım. Masayı değiştirene kadar gayet mutlu mesut idim, ayar vesaire hiç bir şey değiştirmedim.


    Prizde mi sorun var, kabloda mı sorun var bilemiyorum.


    Bir de şöyle bir bağlantı modelim var mecburen:


    Logitech hoparlör std bir aux kablo ile ses kartına gidiyor. 623'ün ses kontrolü olan uydusu üzerinde bir de aux girişi var, ona da bir aux kablo bağlı ve monitöre gidiyor, konsolların sesi de 623'ten gelsin diye. Ancak tabi konsollar kapalıyken bu bağlantı kullanılmıyor. O yüzden sorun bu mudur, çok bundan olduğunu düşünmüyorum.


    Sürücüleri kontrol ettim, ayarları değiştirdim, bir türlü olmuyor. Ne önerirsiniz ne yapayım.








  • Kimse yazmamış ama sanıyorum çözdüm. Daha önce de benzer şekilde mi çözmüştüm hatırlayamadım. BIOS'tan onboard ses kartını iptal ettim anladığım kadarıyla. O aptal ses cızırdamasını almıyorum şimdilik bakalım.

  • Hocam ae5 kartının kasaya monte ederken siyah elektrik bandı ile sar kart vida harici kasaya değmesin. cızırtıların kaynağı o aslında

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.