Şimdi Ara

KKTC'de Hayat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    KKTC'de bir iş fırsatı çıktı karşıma ve gitmeyi düşünüyorum. Oralarda yaşayıp gündelik yaşam, giderler, havası, suyu vs. hakkında bilgi verebilecek olan var mı?



  • Yemek,kira,ulaşım pahalı ve sıkıntılı , iyi yanı sadece alkol ucuz o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak krolar hariç insanlar iyi, Gündelik hayat Türkiye'dekiyle neredeyse aynı, yasal çalışmak için de çalışma izni alman lazım daimi olarak çalışacaksan kiralar yüksek olduğu için ev alabilirsin ev fiyatları da ortalama olarak da gereğinden fazla.Kısacası maddi olarak durumun yoksa veya maaşın ahım şahım bir şey değilse gelmeni tavsiye etmem.

    Çalışma İzni İçin Gerekli Bilgiler
    Ev vs. İlanı İçin -1
    İlan -2




  • Kira masrafım olmayacak. Çalışacağım yer kalacak yerimi ayarlayacak. Konaklama için sadece fatura giderlerim olur. Bunun dışında aylık düzenli masraflarım olacak. Gıda,ulaşım,iletişim gibi. Tek kişi için kıbrısta bu giderler aylık ortalama nekadar olur.
  • tamamen işsiz kalmaktan iyidir herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suspectum

    Kira masrafım olmayacak. Çalışacağım yer kalacak yerimi ayarlayacak. Konaklama için sadece fatura giderlerim olur. Bunun dışında aylık düzenli masraflarım olacak. Gıda,ulaşım,iletişim gibi. Tek kişi için kıbrısta bu giderler aylık ortalama nekadar olur.

    Genel İhtiyaçları Ele Alacağım.

    Elektrik:Aylık 0-250kws elektrik kullanımı için fiyat 52 Kuruş maktu ücret ise 16.95 ve son olarak kdv ve sokak aydınlatma ücreti alınıyor.Sokak aydınlatma 10-20 lira arası değişiyor kdv ise %20 oranında.Her ay 100kws(ortalama bir değer) kullansan 52+16.95+20=88,95 Kdv'yi de ekleyince 106,75 oluyor.Tabi ki de kullanımına bağlı olarak bu fiyatlar değişebiliyor.
    Kıbtek Elektrik Tarifeleri

    Su:Fiyatlar bölgeden bölgeye değişebiliyor.İlk 20 m3 fiyatı ortalama olarak 4 lira ayda 10 m3 kullansan Kdv'yle beraber 48 lira.(Bazı küçük belediyeler ekstra çöp toplama ücreti de alabiliyor işletme değilsen en fazla 20 lira)

    Cep Telefonu:Cep telefonu firmalarına göre değişebiliyor Telsim olarak ele alıyorum.Malum buradaki kktcell faturayla oynama yapabiliyor.Telsim Hoşgeldin Paketini (Paket Linki) Alırsan 50 dakika 50sms 1gb internet vergiler dahil 19,90 lira gibi bir rakam tutuyor.Ben paket kullanmam diyorsan da standart tarife ücretleri (Tarife Ücretleri).

    İnternet Bağlantısı veya ADSL internet:İnternetimiz de Türkiye'de ki gibi akk yok ama bağlantı hızı çok yüksek değil.Burada iki çeşit internet var bunlar adsl ve airfiber bağlantısıdır.Airfiber,wireless bağlantısının kaliteli olanları biraz tuzlu olduğu için değinmek istemiyorum.Fiyatlar için de birden fazla firma hakkında fiyat vereceğim.(fiyatlar+15 lira adsl kullanım ücreti)

    4mbit-Adsl
    Nethouse 3 aylık fiyatı 195 tl 1 aya bölünce 65tl oluyor Site URL
    Kıbrısonline nethouse ile aynı şekilde 3 aylık 195tl fiyat veriyorlar.aynı şekilde aylık 65tl. Site URL
    extendbroadband ise aylık paketleri olmakla birlikte 49tl. Site Url

    Yiyecek içecek için ben ayda ortalama 200-300 lira harcıyorum.

    Ulaşımda toplu taşımacılık dolmuşlar ile yapılıyor.Dolmuşların fiyatları da dolmuşçunun insafına kalmış bir şey.Ulaşım için de burada arabalar Türkiye'den daha ucuz olduğu için de araba alman tavsiyelerim arasında.Bu yazdıklarım da benim ortalama aylık masraflarımdır.

    Toplam olarak 510 lira gibi bir rakam tutuyor.Tabi bu rakamlar kalacağın yere yapacağın alışverişe göre de değişebilir.Başka bir sorun varsa sorabilirsin.
    Elektrik 106,75
    Cep Telefonu 20
    İnternet 64
    Gıda 300
    Damacana 20 (5x4)




  • Alkol veya kumar bağımlısı değilseniz, har vurup harman savurmazsanız güzel para biriktirirsiniz.
  • Kill Em With Kidness kullanıcısına yanıt
    Baya detaylı yazmışsın. Cevaplar için çok sağol.
    Cep telefonlarının tarifilerini henüz tam incelemedim ama 50dk, 50sms, 1gb internet için 19tl çok geldi. Keza adsl tarifleride öyle. Anlaşılan adaya hiç yatırım yapmamışız.
  • Napicaksin turk dusmani hainlerin arasinda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    İşsizim. Türkiye'de iş bulamıyorum. Ayrıca düşman olduklarını nerden çıkardın. Burda ki sözde arap kardeşlermizden daha kardeşler benim için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.