Şimdi Ara

KKTC'deki Saray Para Yemeye Doymuyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2 milyar 285 milyon TL harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendi.



    KKTC'deki Saray Para Yemeye Doymuyor !



    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan 'saray' için bir ihale daha düzenlendi. 

    Saraya ulaşım için yapılacak yolların yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi KLV İnşaat kazandı. 29 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre "Lefkoşa Çevre Yolu Km:0+000 (Alayköy Kavşağı) - 4+600 Kesimi İle KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Ve Millet Bahçesi Ulaşım Yollarının Yapım İşi" için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak. 


    Ankara merkezli KLV İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Kılavuz yapıyor. Bugüne kadar kamu kuruluşlarından çok sayıda alt ve üst yapı ile ulaşım projesi ihalesi alan KLV İnşaat, 1988 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.


    Bu ihale de Kamu İhale Kanunu’nun "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.


    TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI PROJE GECİKTİ


    Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki ziyareti sırasında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var… Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz" demişti.


    Ardından TOKİ tarafından 'saray' yapılması için çalışmalara başlandı. 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 21B olarak bilinen davet usulü ihaleyi , 2 milyar 285 milyon TL teklifle Siyahkalem Mühendislik İnşaat kazandı.


    İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023’te biteceği açıklanan projede yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin bir yıl gecikmeyle Aralık 2024'te tamamlanması bekleniyor. 



    https://www.sozcu.com.tr/kktc-deki-saray-icin-bir-ihale-daha-p38378








  • Adam sarayda yaşamak istedi, senin gibi saftirikler ses çıkarmasın diye de "devletin itibarı" yalanını uydurdu. Bir insanın bu yalana inanabilmesi dünyadan bihaber mağarada yaşaması gerekir. En akılsız insan bile oturur düşünür, der ki itibar bina dikmekle olsa her ülke daha büyük saray yapmak için birbiriyle yarışırdı. Ama nerde o kafa.

  • Maşallah tasarruf tedbirleri tam gaz uygulanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç tane saray yazlık vs. oldu toplamda. Yapılan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan.

  • emekliye gelince para yok ama bunlara gelince var. sonra da lafa gelince eyt çıkarılmamalıydı diyen bazı şahıslara da kapak olsun bu harcamalar..

  • KKTC'deki Saray'ın yolu için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak. 

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    adam gibi yorum yaz. külahları değişmeyelim senle.. her ay saray yapılmıyor doğru. ama bunlara harcanan paralar? ayakta kalsın diye harcanan paralar? bu ülkenin bu saraylara ihtiyacı mı var?

  • Ülkede kriz varken ekonomi kötü gidiyoken yıllardır bilmem kaç tane koca koca saray yapılmasını bile, her ay saray yapılmıyor diyerek savunan kafa var

  • Eğer beynini kullanmak yerine sadece dilini kullanmaya devam edersen, o zaman senin için gerçekten üzücü bir durum. Saraylarla ilgili eleştirilerini haklı buluyorum ancak senin gibi dar görüşlü tiplerin bu konuda gerçek bir değişim yaratma potansiyeli olduğunu düşünmüyorum. Eğer gerçekten bir fark yaratmak istiyorsan önce kendi kafanı düzeltmen gerekiyor..

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    sen önce kendine bak. sonra başkalarını eleştirirsin..

  • Eksiklerinle yüzleşmek yerine başkalarını hedef almak gerçek bir değişim getirmez Aynaya bakmayı öğrenmelisin ilk önce..

  • Memur atanmasin diyen mammat simsek bunlari goruyon mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC bir kere bağımsız bir devlet.Türkiye’ye ait bir yer değil ki.Nasıl oluyor da izin veriliyor bu saray işlerine.Zamanında birbirlerine kırdırılmasalardı,din sorunu olmasaydı ne güzel Avrupa Birliği ülkesi olarak tek parça halinde mis gibi yaşarlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geleneksel medya bunları yazmayacağı için %52'nin haberi olmayacak. hoş haberleri olsa "Reis'ime yakışır" diyenleri çoğunlukta olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu muhalif medyadan korkulur hee. Çarpıtmanın ALGININ bini bir para resmen... İşi Saray söylemine çekip değersizleştirme ve çarpıtma derdindeler hemen.


    Olan kendi paylaştığınız resmimde de yazdığı gibi KKTC Cumhuriyet Meclisi ve KKTC Cumhurbaşkanlığı binası. Bunlar KKTC dünya çapıanda tanınsın gündem olsun ayrı devlet olarak tanınsın diye yapılan işler atılan adımlar siz anlamazsınız. İşi israf gereksiz biz iktidar olunca yıkarıza çevirin böyle böyle KKTC kesin bağımsız olur.


    KKTC'deki Saray Para Yemeye Doymuyor !




    O dönemki söylemde bu:


    KKTC'deki Saray Para Yemeye Doymuyor !




    Ama muhalif medya çarpıtıp koşun Saray yapıyorlar Yandaşlar var para yediriyorlar İsraf var hep aynı ezber cümleler.





  • SISU kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaşta mı partizan yoksa?

  • KKTC'nin itibarını, tanınmasını ne zaman düşünürsün biliyor musun, senin hiç para sorunun olmaz, ekonomin çok iyidir bak o zaman düşünürsün.


    Senin halkın enflasyondan harap ve bitap düşmüş, emeklin sürünüyor, sen hala KKTC tanınsın derdindesin.


    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

  • Ozkan nerede diye yazicaktim ak partinin avukati gelmis

    Gonulden Akpliyse neysede en azindan utanmadan evet kardesim benim gorusum bu diyebilirsin

    Insan savundugu partiden utanirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 9 Nisan 2024; 20:28:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu SIĞ muhalif anlayışı ve YALAN ile ALGI ile nereye kadar ? SARAY SARAYYY SARAYYY koşunnn SARAY diye kekliyorlar. Sorgulamayan muhalif kitlede inanıyor ne yazık ki.


    Olay nedir ne değildir gram bilmiyorsunuz. Neyi neden savunduğunuzdan bir habersiniz çoğu zaman ki gibi.


    Büyük devlet olmak nedir neyi gerektirir bir habersiniz.




    Bakın KKTC'nin devlet binası şuan bu. Ve burası eski RUM sigara fabrikasıymış. Sahipleri RUM yani. 2010 lu yıllarda dava açıyorlar AİHM e çıkıyorlar bizim mallarımızı verin üstüne tazminat ödeyin flan diye. Bir devlet için utançtır bu.


    Kıbrısa operasyon 1974 te yapıldı düşün ! Bağımsızlığını 1983 te aldı. Üstünden 40 yıl geçmiş biz bağımsız olacak dünya bizi tanısın diyorsun ama bir binan bile yok. Ülkenin bağımsızlık sembolü olacak ülke binası bile mahkemelik AİHM e gitmiş hak sahipleri. Rumların eski sigara fabrikasında ülke kurdum sanacan. ( Adamlar çoğu zaman meclis önüne gelip protesto bile yapıyorlarmış. )

    Not: Allah aşkına bazı konularda paranın pul olduğunu devlet millet konularında 3 e 5 e bakılmayacağını ne zaman anlayacaksınız çok merak ediyorum. Devletin itibarı nedir azcık Atatürk'ten örnek alabilseniz keşke.


    KKTC'deki Saray Para Yemeye Doymuyor !









  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.